Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (339)

choze 

všechny recenze uživatele

Až na povedený úvod nemastný, neslaný a hlavně od začátku až do konce průhledný thriller dokonale zabíjející svůj relativně zajímavý námět a sice vraha osvojujícího si identity svých obětí. Kdyby byl film nahlížen z jeho perspektivy a divák viděl, jak si oběti vybírá, studuje a přejímá jejich život, mohlo to o něčem být, jenže těchto okamžiků je tu naneštěstí jen pár. U thrilleru podle knížky očekáváte alespoň nadprůměrnou inteligenci, ale má zkušenost, např. s JAKO PAVOUK, který jsem vypnul po patnácti minutách, je spíše opačná a rozhodně nečekejte dalšího SBĚRATELE KOSTÍ. Angelina Jolie polehávající na místě činu je až nechtěně komická, ukoktaný Ethan Hawk zase velmi, velmi otravný a starý dobrý Kiefer se na plátně neohřeje snad ani pět minut. Zbytek hereckého ansámblu posbíraný ze všech znamých hollywoodských francouzů s výjimkou Jeana Rena (Niemans z PURPUROVÝCH ŘEK asi nemohl hrát druhé housle v takové sračce) je hlavně díky špatně napsaným postavám nevýrazný jako celý film. Nechci tu slintat nad Angelinou Jolie, tím spíš že se mi nikdy nelíbila, ale z tohohle filmu si nakonec budu pamatovat jen ty její odhalené kozy. Nevím proč, ale byly pro mě až surrealistickým zážitkem. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil kopírovat již stokrát okopírované. Tvůrci se alespoň mohli vyvarovat nejrůznějším klišé, ale i přesto, že na filmu nakonec pracovali čtyři scénáristé, se jim to vůbec nepodařilo. Samozřejmě bylo hlavním účelem snímku překvapit obecenstvo, což se mu možná u méně bystrých podařilo, u všech ostatních však twist pohořel. Zloděj životů má jediné štěstí, a tím je Angelina Jolie, na kterou se dá alespoň dívat. Navíc, nebýt poslední patnáctiminutovky, asi by to hodnocení sama na tři hvězdy vytáhla. Škoda, tenhle donekonečna louhovaný sáček čaje mi po sté a první už nechutná. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, průhledné dílko... Aspoň, že A.Jolie je kus baby na kterou se dá koukat :-) , jinak bych to asi nedokoukal, zvláště poté, co po pár minutách neretardovaný člověk (a možná i ten) pozná kdo je vrah. A co pak s tím zbytkem filmu (nebudu říkat kriminálky - to bych kriminální žánr asi urazil)? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nechutná pretvárka filmu akú som už dávno nevidel. Chce byť brutálny, drsný, výnimočný, čomu má napomáhať postava agentky Scottovej (Jolie), no myslím, že práve ona dovrzala celý film. Scenár trošku prekvapí, celkom dobre vymyslené, aj pár zvratov sa podarilo, no absurdita postavy Scottovej mi proste nešla do hlavy. Navyše dosť sproste roztiahnutý záver, ktorý sa silou mocou snaží byť originálny ale súčasne je blbo spracovaný, takže vám dojde o čom vlastne ide. Najpozitívnejšie hodnotím erotickú scénku s Angelinou ;). Škoda, mohol to byť veľmi dobrý film. 60%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke je vážně slizoun a touhle rolí to jen potvrdil.. každopádně Angie výborná,zajímavá zápletka,překvapivé rozuzlení,napětí po celý film.Celkem příjemně strávený sobotní večer. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Relativně solidně zrežírovaná filmařina. Pár solidních zvratů, atraktivní Angelina a nic navíc, co bychom už jinde neviděli. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hm... kterýho myslitele asi napadlo, že u finálního odhalení ve výtahu si nějakej divák řekne: "CÓŽÉ??!!JAKÝ TO ŠOK PRO MĚ!!!" Škoda, protože velkou měrou to přispělo k tomu, že ten film stojí za hovno. Přitom z chlapíka, co krade identity svejch obětí, se mohlo vytřískat mnohem víc. Aspoň že Angelina se snaží a hraje dobře, dobře i vypadá, ukoktanej Hawke taky solidní. Ovšem jinak pěkná nuda. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Rojezd "Zloděje životů" dává jistou naději, že by mohlo jít o poměrně originální thriller se slušnou atmosférou. To se bohužel nekoná - postup vraždícího maniaka je sice neotřelý, ale vše ostatní za základním nápadem strašlivě pokulhává. Od nerozhodné režie, kterou cestou se vydat, jestli klást důraz na vyšetřování případu nebo na vzplanutí mezi hlavní hrdinkou a očitým svědkem jedné z vražd. Výsledek je rozpačitý a nevěrohodný. S nevyrovnaným scénářem měla za úkol poradit si docela impozantní herecká sestava - a podařilo se to jen několika jejím členům. Ethan Hawke je nejopravdovější při milostné scéně s Angelinou (teď mě tak napadá - hrál on to vůbec :))?), jinak přehrává až běda. Angie se snaží seč může, ale ani já jí studenou a skutečně divnou agentku FBI nevěřím. Se silnějším scénářem by měla co hrát, ale takhle je to místy křeč. Pod jasným vedením D.J.Carusa by se dalo hodně zlepšit, ale pokud režisér trvá na tom, že nám Illeaniny schopnosti představí ve scénách, kdy hrdinka leží v hrobě po zavražděném nebo večeří u stolku a okolí má polepené fotografiemi zmasakrované mrtvoly, Angelininu postavu divákovi jenom odlišťuje. A o nějakých "zvláštních" schopnostech nemůže být ani řeč, protože její vyšetřování je v průběhu snímku založeno na tom nejzákladnějším profilování. Dříve zmíněné berličky v charakterizaci hlavní hrdinky jsou tak jen prázdnou ozdobou...Nejpřirozeněji z celého snímku nakonec působí dvojice policistů v podání Jeana-Huguea Angladea a Oliviera Martineze, protože i jinak charismatický Tchéky Karyo se zcela ztrácí...A co se týče samotného závěru - připravte se na dva šoky krátce po sobě. A pokud ten první trapností jen zavání, tak finále už se jinak nazvat nedá... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trocha napětí, půl tuctu lekaček a v úvodu slibně se rozjíždějící atmosféra thriller vážně nedělá.. Slibný námět zmizel pod neschopností režiséra (Caruso opravdu ani zdaleka nedosahuje kvalit Davida Finchera), který rozehrává další part na "velkou pointu", které se spíše ale divák pousměje.. Jenže než se k ní dopracujeme, tak postupně zjistíme, že mezi hlavními postavami to nefunguje (Angelina je jak v posledním tažení), bestiální vrah je každému jasný už takřka od počátku, kdy se Ethan Hawke objeví na plátně - vše je tak nějak nevyvážené, průhledné, vykradačské.. Dvě (hodně slabé) hvězdičky dávám za slibný rozjezd.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrná krimi,která dokázala prošustrovat všechny ty hvězdy na prázdno.Angelina Jolie toho moc nepředvede,Sutherland tam neni ani 5 minut a Ethan Hawke se s tim podařil aspon nějak vypořádat.D.J. Caruso zklamal na celé čáře a celý tento film se hodí akorát jako film týdne na Novu.Nic víc ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní kriminálka která akorát trochu rozpolcuje v tom směru, že člověk neví jestli má víc čumět na Angelinu a její vnady, nebo se věnovat tomu celkem slušně promakanýmu ději. Škoda, že po hodně slibný první půlce to trochu upadne a taky pár scénaristických kiksů to kazí, ale jinak docela dobrý.65% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je to trošku pritiahnuté za vlasy, ale to nevadí. Zaciatok je skvelí, koniec tiež, niekde v strede filmu Angelina ukáže kozy takze vsetko je ok... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 2004 se v každém filmu s Angelinou čekalo že "něco" předvede. Znalí vědí o čem mluvím:) Filmová myšlenka je poměrně zajímavá, nicméně režisér je pouhý rutinér a navíc Ethan Hawke není zrovna největší sympaťák. Děj působí místy nelogicky. Prostě průměrná detektivka s "nečekanými" zvraty. 55% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Zloděj životů" má jednu obrovskou chybu: průměrný divák, co během své mrzké existence viděl alespoň dva thrillery, má od začátku křišťálově jasno, kdo je zahradníkem a jak se bude děj filmu odvíjet. Marně se tvůrci snaží mást Kieferem Sutherlandem, na tento fígl by jim neskočila ani kobercová krysa*. Už od titulků i momentálně postižení čekají, kdy si Angelina vymění tekutiny s Ethanem. Předvídatelnost jde ruku v ruce s nudou, a ikdyž samotná myšlenka vraha, co přebírá život obětí, není vyloženě marná, chybělo rafinovanější zpracování. Andělína špulí své odulé rty jako o život, ale není to nic platné. Kdyby si scénář odpočinul od klišé, hodnotila bych lépe. 65% * pro jedince nepoznamenané amer. slangem: kobercové krysy, "rug rats" = batolata ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller. Taky že 60% tady na ČSFD tzn. 3* mu sluší nejvíce. Film dokáže velmi dobře zabavit, především když vám ho pustí v autobuse. A to jak po stránce dějové, tak po stránce napětí. A fanoušci Angeliny si zde také přijdou na své. Děj je sice docela průhledný, ale přece jenom si nemůžeme být úplně jisti, jestli to tak opravdu nakonec bude. Závěr si mohli autoři odpustit, to už byl spíš takový zmar, ale jinak se dá říct, že bez větších očekávání stojí film za to. 55% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zlodej životov je v mnohých prípadoch veľkým prekvapením, film, ktorý udrží vašu pozornosť do samého konca, je to slušne zamotané a vy sa snažíte rozlúsknuť onú záhadu rovnako ako hlavná hrdinka agentka Scott v podaní nádhernej Angeliny Jolie, na ktorú sa pozerá veľmi dobre a čo viac, zaujme aj svojim hereckým umením. Rovnocenným partnerom jej je Ethan Hawke, ktorý si s ňou strihne aj jednu z najlepších sex scén. Skvelý psychologický thriller, ktorý toho môže ponúknuť oveľa viac než len slaboduchú zápletku a skvelých hercov, príbeh je do bodky vymyslený, všetko funguje tak ako má a na tom má samozrejme podiel aj hudba. Zlodej životov je pre mňa jedným z najlepších thrillerov aké som kedy videl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiadna sláva, ale má to dobrých hercov a sem tam to napätie.Nuda rozhodne nehrozí, ale chcelo by to niečo viac, pretože ten film je v podstate prázdny a vraha odhalí skoro každý.Povedal by som, že sa jedná o ľahko nadpriemerný thriller. 70% - 3* ()

Reklama

Reklama