Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 027)

POMO 

všechny recenze uživatele

Neoriginálny, ale bez chybičky sfilmovaný jednoduchý príbeh s taaakto veľkým srdcom. Romantická limonáda galaktických rozmerov, ktorá sa až do posledných 15 minút dôstojne drží nad lacným sentimentom. Pomalé tempo, poetická širokouhlá kamera, slušní herci (hlavne Ryan Gosling), pekný klavírny motív. Pre tých, čo veria, že láska k jednému človeku môže vydržať na celý život. Nič pre cynických realistov. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Psal jsem ti každý den celý rok, 365 dopisů". Ještě, že nebyl přestupný rok, asi by klukovi upadla ruka. Považuju se za romantika, ale tahle limča se lepila víc, než je zdrávo a dost mě udivuje hodnocení mužského uživatelstva, protože jsem žila v domnění, že když si tohle najde diváka, tak jedině v řadách čtenářek Harlekýnek. Chtěla jsem vidět, kam od Svatého boje dospěl "žid v bomberu s vyholenou hlavou" Ryan Gosling. Jeho útrpný úšklebky ale spíš signalizovaly, že u hraní zde měl podobně rozpačitý pocity jako já u sledování toho díla. A přitom by bývalo stačilo trochu ubrat "lepidla" ve scénáři, protože "řekni, že jsem racek, já jsem taky racek" - to je na můj intelekt moc hustý jinotaj. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Notebook je tak precizně vybroušeným krystalem čirého žánrového křišťálu, že mu snad ani nejde vyčítat ty jednotlivé elementy, které jsme už tolikrát viděli jinde. Je sice neuvěřitelně průhledný a možná i trochu dlouhý, ale díky Ryanu Goslingovi, Rachel McAdams, Geně Rowlands, Joan Allen a Jamesům Garnerovi a Marsdenovi dokáží momentky jako návštěva "Garnerových" dětí zamrazit, a naopak dychtivost mladých těl rozpálit... a samozřejmě oddanost lásky až za hrob "zahřát u srdíčka" (nebo vyvolat cynické ušklíbnutí). Režisérovi se navzdory několika WTF momentům (jako setkání Allie s "veselou vdovou" nebo matčin srdceryvný "já ti tak rozumím" výlev) jakž takž podařilo nepřetáhnout strunu, respektive nepřetahovat ji moc často a na moc dlouho, ale nějak nemám pocit, že by mě k tomuhle filmu něco táhlo - mám ho zafixovaný jako velmi dobrou žánrovou učebnici a nic víc. Tak dobrou, že to asi nakonec bude blíž k osmdesátce než sedmdesátce, ale i tak silně pochybuju, že bych se ještě někdy podíval znovu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dojímavé krmivo. Režijně nenápadité, herecky průměrné (s těžce nevyužitou Rowlandsovou) a myšlenkovými pochody postav místy poněkud bizarní. Ve správném rozpoložení z vás dostane tu správnou tělesnou tekutinu. Jako každé lepší citové porno. 55% Zajímavé komentáře: kleopatra, liuk, Magneto, castor ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak na starý kolena se ze mně ještě nakonec stane tlustá přecitlivělá pipina, co v cukrárně u rakvičky se šlehačkou bude slzet nad každou filmovou láskou. Jediný co mě, extremně citlivýho romantika sere, je fakt, že si Ryan Gosling vzal za tuhle roli prachy. Ryane sorry, ty se tam půlku filmu muchluješ z ultrakočkou jakou je Rachel a ještě za to bereš prachy ? No, tfuj tajskl, až bude Hollywood hledat partnera pro muchlování s Rachel, doufám že se na tebe vysere a v rámci šetření osloví mě neb já bych s Rachel šoustal i zadarmo, protože já jsem jedinej skutečnej romantik 21 století ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opět mi unikl film, o kterém jsem neměl ani páru a přitom se v něm objeví v roli zamilované dvojice dva mí dost oblíbení herci - Rachel McAdams a Ryan Gosling. Co se ale samotného filmu týče, je to romantika jak bejčí stehno. Je ale tak hezká, příjemná, upřímná a místy trošku snová, že nejde jinak, než ji dát minimálně čtyři hvězdičky. To, jak je to vyprávěno a jak v půlce filmu prozřu a to, jak to všechno probíhá, prostě stojí za to, abych si také jednou za čas konečně pobrečel. A tenhle film to dokázal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $81,001,787Tržby Celosvetovo $115,603,229Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2006 v USA $86,946,400 //počet predaných kusov 7,728,772║ Pekný film ale nič viac pre mňa, sympatická Rachel McAdams bola vybraná do svojej úlohy trefne, kdež to Ryan Gosling mi tam až tak nesadol a preto som moc túto romanticku story nezbaštil s takou chuťou. Taktiež réžia v podaní Nicka Cassavetesa nie je až taká sláva, nemá až taký talent aby mohol takýmto príbehom povedať niečo viac než mu dovolí zaužívaná šablónka u takýchto námetov. __2013: Druhé pozretie omnoho viac nadchlo. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neřeším přeslazenost, která k tomu prostě patří. Ani tu průhlednost, která to v pár momentech trochu srážela a ubírala na intenzitě. Už vůbec stopáž, která by bez cca 15 minut z filmu udělala mou intenzivní letní filmovou lásku. Fascinovala mě chemie mezi Goslingem a vrcholně zamilovanou Rachel McAdams, kterým jsem doslova záviděl a chtěl jejich vztah prožít místo nich (se vším všudy, vždyť proto je to tak krásné). Ten film pro mě prostě reflektuje lásku, jsou v něm chyby, jsou v něm hádky, zbytečné natahování a čekání, ale i je v vášeň a to nejdůležitější, já to těm postavám prostě věřil. A hrozně přál. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeremy Leven .. Letní lásky končí z různých důvodů. Některé jsou přesto tak silné, že jejich pouto vydrží celý život. V zápisníku dokonce ještě déle… Krásné obrázky Nick Cassavetes umí, hudba i herci jsou zvoleni přesně. Sice průhledný děj (na konci, kdy už je každému úplně všechno jasné, jsem skřípal zuby nad protahováním, které místo slz mělo opačný dopad - moje váhání mezi 4* nebo 3* tak bylo rázem vyřešeno..), ale pořád poctivý romantický film. 65%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

objektivne uznavam, ze s inym hereckym obsadenim by to bolo pravdepodobne nizsie hodnotenie, ale ta magicka pritazlivost medzi Ryanom a Rachel ma vzdy chyti za srdce. Nadherny pribeh lasky. A just verim, ze taka existuje :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Romantika, která nepřináší nic nového pod sluncem, ale to staré je tam podané svižně a živě díky dobrým mladým hercům. Ta linie s důchodcema mě ale nebavila a přišla mi tam navíc. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. Main Title ,2. Overture ,3. "I'll Be Seeing You" Performed by Billie Holiday ,4. "Alabamy Home" Performed by Duke Ellington ,5. Allie Returns ,6. House Blues/The Porch Dance/The Proposal/The Carnival ,7. Noah's Journey ,8. "Always And Always" Performed by Benny Goodman & His Orchestra ,9. "A String Of Pearls" Performed by Glenn Miller & His Orchestra ,10. On The Lake ,11. "Diga Diga Doo" Performed by Rex Stewart And The Ellingtonians ,12. "One O'Clock Jump" Performed by Benny Goodman & His Orchestra ,13. "I'll Be Seeing You" Performed by Jimmy Durante ,14. Noah's Last Letter ,15. Our Love Can Do Miracles , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Srdce si nevybírá. A můj milovaný žánr sladkobolné romance mi nabídl svůj klenot v době, kdy na diváka narážky na Notebook nevyskakovaly z každého druhého seriálu a divák nevěděl, do čeho jde. ON tak byl čestný sympaťák z chudých poměrů, ONA pak trochu moc rozverná, ale upřímná kráska z poměrů bohatých. A i v krajně nepříznivých okolnostech se zrodila obrovská láska. Jsou zkrátka projekce, na které se nezapomíná, takže ještě deset let poté, co jsem tenhle zápisník poprvé otevřel, mám silně v paměti, jak mě film položil. Nebylo to o zvratech, o pointách, o překvapení. Ta síla byla v dojemných scénách, úchvatné kameře a hořlavě přitažlivé hlavní dvojici. A vždycky si proto budu stát za tím, že pro beznadějné romantiky je tohle absolutní povinnost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto nezabudne na svoju prvú lásku.“ Znie to pateticky, však? Taký je ale celý ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY. Je o láske. Robí česť romantickému žánru, dokonca takú, že nemám výčitky svedomia šupnúť ho k najultimátnejším romancám na svete (CASABLANCA, SPOMIENKY NA AFRIKU, ANGLICKÝ PACIENT). Snímka pôsobí "štandardne", ako keby chcel niekto schválne dať do jedného romantického filmu čo najviac klišé. Tvorcovia sa ale v skutočnosti inšpirovali Hitchcockom a jeho "je lepšie s klišé začať, ako skončiť". Skutočne – hoci si budete myslieť, že viete, ako niektoré scény/postavy skončia, snímka v poslednej chvíli prudko zmení smer a vyberie sa cestou originálneho riešenia, ktoré trhá srdce. Režisér s kameramanom ponúkajú smršť ťažko zabudnuteľných scén, z nich asi najviac osloví monumentálny záber so stovkami labutí. Hlavnou devízou snímky však nie sú ani tak magické scény, dialógy či pôsobivá vizuálna stránka, ale strhujúce herecké výkony. Dominuje im fantastický romantický pár McAdamsová/Gosling, ktorému uveríte každú emóciu a ktorým by ostatné filmové páry mali povinne závidieť. Ich chémia je taká, až sa čudujem, že sa po nakrúcaní nezobrali. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Um, kde přesně, že se odehrála ta kultovní romance? Buď mi totiž pustili špatnej film, nebo tenhle fenomén absolutně nechápu. A to prosím říká někdo, kdo si předtím pobrečel u seznamu 10 nejlepších "love songs" od WatchMojo.com a dodnes pamatuje na období, kdy přicházel domů ze školy a jednou z jeho nejoblíbenějších VHSek byla ta s Pretty Woman. Samozřejmě hned po ní běžela Smrtonosná past, ale to už je zase jiná story. 5/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších čistě romantických story co jsem doposud viděl. Se stařeckým přesahem a výtečným Goslingem, pěkný. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

No jo no, ale já jsem to zhlédla na jeden mohutný nádech a výdech. Je to romantika jak Himaláje, ale já jim fandila a fandila jsem jim i v reálu. Ačkoliv se tady trochu při natáčení škorpíkovali, tak jim to spolu pak přece jen nějakou chvilku sladce klapalo i bez kamery a to já beru. Něco podobného se stalo s Colinem a Jennifer v Pýše a předsudku, proto je to také můj oblíbený Austenovský seriál, já jim tam tu lásku věřila na sto procent. A tady jim to přece spolu tak slušelo, že jsem si je zaškatulkovala jako jeden z těch kouzelně zamilovaných, filmových a potažmo i nefilmových párů. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Krásný krásný krásný. Sice klišé a absolutně nic vás z hlediska příběhu nemůže překvapit, ale stejně mě to hezky zahřálo a potěšilo. A Ryan Gosling a Rachel McAdams jsou úžasní! Krásný *_* ()

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama