Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 027)

vanadada 

všechny recenze uživatele

Zajimavý příběh, který citově zasáhne, pobaví, ale i rozpláče. Od tohoto filmu jsem nic extra zvláštního neočekávala, tudíž během koukání na onen film a hlavně na konci příběhu jsem byla mile překvapena. Palec nahoru :) ()

Whyte 

všechny recenze uživatele

The Notebook je od své úvodní scény západu slunce nad jezerem, s pomalu letícím hejnem labutí v pozadí, prodchnut patosem, ale přes to je dobrým filmem. Hlavní dva sympatičtí herečtí představitelé ze svých postav ždímají co se dá, chemie vře a režie je zručná a emočně intenzivní. Příběh životní lásky, rozdělující se a opět nalézající, pod kupou patetických slunečních odlesků a oněch hejn labutí, ukrývá i dobře natočený film s minimálně dvě mi emocionálně silnými scénami, které vypovídají o přítomné hloubce této červené knihovny. //75%// ()

deedulka 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický film o lásce mezi bohatou Rachel McAdams a chudým Ryanem Goslingem. Zvítězí pravá láska nebo touha po zaopatření? Plno kouzelných filmových záběrů a hudební dokreslení momentů spolu s chytlavým příběhem a kvalitním hereckým obsazením. ()

eba 

všechny recenze uživatele

Zápisník jedné lásky je příklad toho, že není zapotřebí vymýšlet za každou cenu originální příběh. Tenhle příběh je tak prostý a přitom tak dokonalý. Myslím, že je to stejné jako třeba u Hříšného tance, kde v takový úspěch tvůrci zřejmě ani nedoufali, přesto je to film, který vezme za srdce... ()

mina_harker 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, dávám 2 a půl hvězdičky. Trošku se podivuji nad zdejším vysokým hodnocením. Nemůžu říct, že by byl film hrozný a herci hráli otřesně, jen jsem se strašně nudila. Film se mi zdál příliš dlouhý a postavy příliš ploché. Ale možná srovnávám více než je záhodno, právě jsem dočetla knižní předlohu. Rachel McAdams a Ryan Gosling jsou oba velmi sympatičtí herci, ale nějak jsem jim jejich osudovou lásku nevěřila. Nejlepší byl pro mne film v momentech, kdy se na plátně objevili James Garner a Gena Rowlands, tam jsem cítila emoce. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Hodne dobry romanticky film, reziser odvedl dobrou praci, herecky bez chyby R. McAdams a R. Gosling, flashbacky velmi intelignetne vlozene, takze neobtezuji, nematou, nenudi .., dobry soundtrack a ma to neco navic, co dobry film musi mit. Pribeh je jednoduchy, ale to je v tomto pripade plus, nebot se soustredi pouze na hlavni tema a nerozptyluje dalsimi podruznosti. Jiz zacatek filmu naznacuje kycovitost a sentiment, ale reziser to dokazal udrzet tak akorat, takze z toho vychazi dalsi z vyjimecnych filmu. ()

RivenzGS 

všechny recenze uživatele

Myslím že bych tento film mohl zařadit jako TOP mého žebříčku romantických filmů. Nemám problém se na něj dívat vícekrát a přesto se doslova dostat do příběhu, který mne zaujal nápadem. Sice všímavější ho rozpoznají v brzké části seriálu, na mě ale osobně zapůsobil. Mohu jen doporučit pro navodění romantického večeru s přítelkyní :) ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu moc násilně dokonalé, ale postavy mi byly hodně sympatické a konec mě velmi dojal. Velmi milý film o jedné životní lásce, kterou nerozdělí ani nemoc a smrt. ()

Archeix 

všechny recenze uživatele

Film se snaží přesvědčit, že láska na celý život (kdy se oba skutečně milují) je možná, a ukazuje, jací lidé musí být, aby se to povedlo. Nejistotu při hledání takového partnera líčí téma osudové volby mezi dvěma skvělými muži, kdy hlavní hrdinka i na příkladu vlastní matky vidí, jak je téměř nemožné poznat, se kterým partnerem to bude opravdu na celý život a se kterým se ze vztahu stane jenom zvyk. (Škoda jen, že obraz hrdinky na konci života odpovídá spíše obrazu její matky než tomu, jaká byla.) 90 % ()

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama