Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 027)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dojímavé krmivo. Režijně nenápadité, herecky průměrné (s těžce nevyužitou Rowlandsovou) a myšlenkovými pochody postav místy poněkud bizarní. Ve správném rozpoložení z vás dostane tu správnou tělesnou tekutinu. Jako každé lepší citové porno. 55% Zajímavé komentáře: kleopatra, liuk, Magneto, castor ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Ryan Gosling, scény v dešti patří k tomu nejkrásnějšímu co mi zatím romantický žánr nabídl -závěr mohl být i jiný, film klidně mohl být ještě více dramatický/// Pěkné, romantické, příliš dojemné a ve skutečnosti moc krásný příběh, který by jste sami chtěli prožít. Jak jedna letní láska zahýbe osudy. A přáli by ste si aby trvala věčně. Na to vám však dá odpověď až závěr tohoto krásného filmu./// Celkem 81%/// ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keďže išlo o romantický žáner, očakával som, že vývoj vzťahu hrdinov bude mať miestami od reality na míle ďaleko. Čo som však pomerne ľahko prekúsol. Chémiu medzi hlavnou dvojkou som si celý čas užíval a pri scéne, kedy večerali pri sviečkach, som bol, priznám sa, pomerne dojatý. Inak ma ale na prekvapenie táto ospevovaná romantická dráma až tak do srdca nezasiahla. Goslinga aj McAdams mam rád a ich príbeh ma bavil. The Notebook ale považujem "iba" za pekný romantický film, nič viac a nič menej. Po toľkej chvále som zrejme čakal mimoriadne emotívny "doják", pri ktorom mi nebudú stačiť vreckovky. Nič také sa ale nedialo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Notebook je tak precizně vybroušeným krystalem čirého žánrového křišťálu, že mu snad ani nejde vyčítat ty jednotlivé elementy, které jsme už tolikrát viděli jinde. Je sice neuvěřitelně průhledný a možná i trochu dlouhý, ale díky Ryanu Goslingovi, Rachel McAdams, Geně Rowlands, Joan Allen a Jamesům Garnerovi a Marsdenovi dokáží momentky jako návštěva "Garnerových" dětí zamrazit, a naopak dychtivost mladých těl rozpálit... a samozřejmě oddanost lásky až za hrob "zahřát u srdíčka" (nebo vyvolat cynické ušklíbnutí). Režisérovi se navzdory několika WTF momentům (jako setkání Allie s "veselou vdovou" nebo matčin srdceryvný "já ti tak rozumím" výlev) jakž takž podařilo nepřetáhnout strunu, respektive nepřetahovat ji moc často a na moc dlouho, ale nějak nemám pocit, že by mě k tomuhle filmu něco táhlo - mám ho zafixovaný jako velmi dobrou žánrovou učebnici a nic víc. Tak dobrou, že to asi nakonec bude blíž k osmdesátce než sedmdesátce, ale i tak silně pochybuju, že bych se ještě někdy podíval znovu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebráním se tomu tady připíchnout čtyři hvězdy, protože se na to dobře kouká. Upřímně si, ale myslím, že se jedná o docela klišoidní romantiku. Gosling jednoznačně ukazuje, že je to herec, který dokáže v ženském rozkroku rozpoutat pěkný uragán :) Rachel McAdams se mě líbila před zhruba 8 lety, takže mě to nechává v roce 2014 zcela klidným. 75% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (54)

  • Druhá milostná scéna s Noahom (Ryan Gosling) a Allie (Rachel McAdams) bola pôvodne dlhšia a explicitnejšia. Musela sa zostrihať, aby film zapadal do plánovanej vekovej kategórie. (Arsenal83)
  • The New York Times ohodnotil film pozitívne a uviedol, že: „scény medzi mladými milencami konfrontovanými s dospelou autoritou majú rovnaké kypiace napätie a číhajúcu hystériu, ktorú pred viac ako 40 rokmi priniesli mladí Warren Beatty a Natalie Wood vo filme Trblietanie v tráve (1961)." (Arsenal83)

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama