Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nedal filmu 100% hodnocení, ale tento film si ho určitě zaslouží. Nejenže v něm uvidíme krásnou herečku Aishwaryu Rai, krásné taneční kreace a ulyšíme skvělou taneční indickou hubu, ale hlavně budeme šokováni barvami. Přísahám, nikdy v životě jsem neviděl tolik barev, jako v tomto filmu! Opravdu nádherná pastva pro oči. Myslím, že takové syté zářivé barvy neuvidíte ani v Gay Parade a Transwesti show! Film "Moje indická svatba" je perfektní film, který Vás naladí a nabije energií! 100% DOPORUČUJI! :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská verze Pýchy a předsudku, tj. hodně oranžové, tance, zpěvu a Aishwarye Rai, která to pro mužskou část publika činí jakžtakž snesitelným. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Až nevídane gýčovité a primitívne. S touto nadsadenosťou však výborne zábavné - film je totiž preplnený svojskými gag-mi a vtipmi, z ktorých sa mi ten "kobrý tanec" z pamäti čoskoro určite nevytratí :D ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl Pride & Prejudice od Joe Wrighta, tak se tomuto filmu vyhněte. Vše co se Joe Wrightovy povedlo se zde absolutně nezdařilo už od postav až po chemii a klíčové pasáže jsou zde nehorázně nezdařilé. Navíc většina písní nejsou nikterak zajímavé a nepomohly tomu ani barvy se kterými si tvůrci hrály. Jedině co bych přičetl k dobru je Naveen Andrews, který je skvělý a jen kvůli němu jsem tento film zhlédl celý. Tento snímek ve mě zanechal nepříjemně křečovitý pocit a mé hodnocení je 1,5 hvězdičky ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle moderní Austenovský Bollywood/Hollywood přepis mě skutečně dokáže pobavit, i když u něj vlastně pořádně nefunguje pohled ani jednou optikou. Je to ale určitě o něco povedenější film než třeba "Královna koření" a míru tolerance a očekávání určuje do značné míry už samotný (originální), téměř parodický název. Ale proč ne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jane Austenovou nijak zvlášť nevyhledávám ani v tradičním pojetí, ale takhle je to docela příjemná změna. Hlavním plusem je samozřejmě bohyně Aishwarya Rai debutující v anglicky mluvené produkci :) V epizodce se mi líbila i Ashanti a celkově jsem si spokojeně srovnala tuto svatbu s Mojí tlustou řeckou svatbou a klasickým BBC seriálem Pýcha a předsudek. V této pestrobarevné zábavě nechybí ani Anupam Kher nebo Naveen Andrews, takže nechybí už nic. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, dobré pesničky (najviac sa mi páčila vtipná "No life without wife") a romantiky, že by sa v nej človek utopil. Ako inak, keď išlo o indickú verziu Jane Austenovej. Filmy z indického prostredia mám rada, ale ešte viac sa mi páči keď sú "indickejšie" (Monsoon Wedding). Na druhej strane vidieť, že Gurinder Chadha indickej mentalite rozumie a podľa záberov zo zákulisia to vždy vyzerá, že nakrúcať s ňou je fakt sranda (vtipnými zábermi v titulkoch sa podpísala aj v Blafuj ako Beckham). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní hrdinka vyčítá v jedné scéně Darcymu, že turisti přijedou do Indie, ale nechtějí ji vidět, tak tenhle film si hraje na Bollywood, ale podle západních pravidel (a anglické literární klasiky), v Indii, kde všichni mluví a zpívají anglicky a navíc funguje jako takový turistický průvodce (všechny scény z Londýna a Hollywoodu). Je to škoda, protože Aishwarya Rai (a řada jejích kolegyň) je opravdu půvabná a nevypadá to, že by se k nám dostal nějaký její indický trhák (málem k nám kdosi koupil Devdas, ale rozmyslel si to). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od TUČNEJ GRÉCKEJ (a trápnej) má táto svadba pobavila. Možno aj práve preto, že dodržiava zabehnuté pravidlá a naplno využíva atraktívnosť Indie. Vo výsledku podarená romantická komédia, ktorá nemôže uraziť. Inými slovami, hudobno-tanečné šialenstvo na indický spôsob... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem, kdo s bolywoodským filmem teprve začínají! Kvalitativně stejně dobré jako poslední Pýcha a předsudek, jen podstatně modernější a uletěnější. Než si zvyknete na barevnost a "kýčovitost", chvíli to trvá, ale pak je to super! Některé postavičky jsou "k sežrání", indický pohled na Ameriku je úžasný! Oblíbený film u nás doma, na který se můžeme dívat znova a znova. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Když v televizi opravdu, ale opravdu nic nedávají, je možné vydržet tento spektákl plný barev, tance a hudby, budete se však muset vzdát jakéhokoliv očekávání - ve smyslu příběhu, vtipu, hereckých výkonů, zajímavosti postav.....vlastně úplně všeho. Krom očí pro pláč vám zbydou zas jen ty barvy, tanec a hudba, ale pro změnu to někdy i stačí. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Docela střeštěný film. Moc mě to nebavilo. Čekala jsem víc. Určitě bych zkrátila stopáž a ubrala indický tancování. Nuda. 35%. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

sorry, ale ja som sa nehorazne ale fakt nehorazne nudila. Este ze sa tam objavila mala Gilmorka - Alexis Bledel. Rada som ju videla. Inak strasne vela tanca, spevu, farieb, modeliek... pribeh strasne zjednodusili, i ked zajimavo alternovali. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Český název odkazuje na úplně jiný film, než ten originální. Bride and Prejudice - Bollywoodská Pýcha a předsudek. Byla to zábava, hudebně-taneční čísla se vážně povedla a celé to bylo takové hezky barevné a indické. A Aishwarya je fakt kočka. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská adaptace románu Jane Austenové Pýcha a předsudek? No nevím, co by na to autorka říkala a docela se při té představě usmívám. Celé je to hrozně kýčovité, barevné, rozjásané nebo zas uslzené, prostě bollywoodské, a tak je to také nutno brát. Jako vzorek tohoto druhu kinematografie mi to stačilo, opravdu 100% film z Bollywoodu bych asi nedal. ()

Reklama

Reklama