Reklama

Reklama

VOD (1)

Legenda říká, že se každých tisíc let narodí chlapec, který spojí poloviny starodávného amuletu a tím probudí nadpřirozené síly, které jsou v něm ukryty. Ty by rád získal bezohledný zločinec Snakehead, který zjistí, že oním zázračným dítětem je malý Jai, žijící v buddhistickém chrámu v Hongkongu. Rozhodne se ho unést, plány mu však překazí místní policista Eddie Yang a nezávisle na něm také agent Interpolu Arthur Watson. Sledují ho do chrámu. K agentovu zděšení se policista rozhodne zachránit Jaie z hořící budovy, místo aby honil prchajícího zločince. Tomu se nakonec podaří chlapce unést a propašovat ho do Irska. To Eddie jen tak nenechá a vydá se za ním. Na místním velitelství Interpolu potká starou lásku Nicole Jamesovou. Společně sledují Jaieho stopu do doků, kde narazí na lidský kontraband. Dostanou se do přestřelky s pašerákem Lesterem Wongem, jehož hlavním cílem je zadržet zázračného chlapce. Eddie se ho pokusí zachránit, ale je i s ním uvězněn v kontejneru, který se zřítí do vody. Jaiho zachrání, ale sám se utopí. V tu chvíli však chlapec předvede schopnosti medailónu. Než se Nicole a Arthur nadějí, je Eddie znovu naživu. Nový a lepší - neprůstřelný, neúnavný a mírně antigravitační. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Vital 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan,by měl přestat hrát v Americe a vrátit se zpátky do své vlasti,tam točil rozhodně lepší snímky než tyto akční komedie,přišlo mi spíš smutné,jak tam chlápek z Interpolu hopsá a dělá ze sebe kašpara,na zasmání to je,ale trapné také.Jackie ale i oproti svému věku stále podává perfektní výkon,i když se mi víc líbil,když točil filmy bez těch efektů a lítání na lanech a na konec ženské podání Claire která měla svou roli prokouknutou už od začátku tak mě ani moc nenadchala,rozhodně byla lepší ve snímku Seznamte se,Joe Black. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hongkongský detektiv Eddie Yang pracuje s agentkou Interpolu Nicole a s Agentem Watsonem. Společně se snaží zachránit zázračného chlapce ze spárů ničemného Snakeheada. Scénář : Bennet Joshua Davlin, Alfred Cheung, Gordon Chan, Paul Wheeler a Bey Logan. CHYBA VE FILMU - Když Snakehead hodí po Eddiem roh, tak je zahnutý, ale když ho Eddie vyndá z nohy, tak je rovný. CITÁT - I královna má větší ránu než ty!........ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Místy to má opravdu humorný humor, akční scény (myslím teda rvačky) jsou dobré (taky je má na starost můj oblíbený Chanův kolega Sammo Hung), ale jako celek ten ten film docela bída. Chan na svůj věk předvádí ještě pořád obdivuhodné kousky, Julian Sands vždy potěší, na Claire Forlani se sice hezky dívá, ale její herectví (alespoň teda v tomto filmu) je, abych parafrázoval Jackio postavu v tomto filmu, na stupnici od jedné do deseti někde na mínus sedmi a Lee Evans je komický snad jen tím, jak se (neúspěšně) snaží být za každou cenu komický. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

PRVNÍCH 20 MINUT:Otřesná, absolutně nevkusná a neumětelská kamera,která pohřbívá celý snímek. Konkuruje si tak s hudbou, kterou k filmu vybíral/skládal někdo, kdo neměl všech pět pohromadě. Absolutně se nehodí a většinu scén velmi nevhodně kazí (bohužel jsem si všimla této tendence u většího množství "chanovek" z tohoto období (vzhledem k tomu, že teď nakoukávám Chanovu filmografii to beru z téhle perspektivy), což je strašná škoda, protože fyzičku i nápady na skvělé kaskadérské kousky Chanovi neubívají - i když hongkongský "realismus" mu sluší o poznání víc).Kočka z interpolu, lovestory a rádobylegrační (v tom nejhorším - kéž-bych-byl-jako-Mistr-Bean smyslu slova) inspektor Watson jsou zkrátka součástí family entertainment filmu "pro každého něco", a dají se tudíž přežít. Co mi vyloženě vadí je, že záběrování a hra s rychlostí snímání spolehlivě zničí i ten nejlepší Jackieho stunt (a že nejsou špatné). ZBYTEK FILMU: Když ovšem Jackie získá nadpřirozené schopnosti, stává se z toho definitivně fraška a film jde do háje. Nicméně nepochybuji o tom, že pro věkovou kategorii 10-12 let (těm se budou líbit i ty obhroublé fórky) je to zábavnější jak Mrazík. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde opět o totéž, co jsme mohli vidět v Tuxedu a Jackie zcela rezignoval na jakoukoli tvůrčí invenci, je to velmi zábavné a humorné (určitě více než Tuxedo). Akce je zde poměrně hodně, ale je opět prováděná na laně, což me prostě k Jakiemu nesedí. Ale jde vidět, že ji alespoň ovládá dobře. Claire Forlani je zde pouze na to, aby se usmívala a byla tu jakási romantická zápletka. Jinak ukáže pár kopů a úderů, ale tím se chabého hereckého výkonu nezbaví. Velmi zábavný je Lee Evans, i když často ze sebe dělá vola až na samé hranici snesitelnosti. Výsledný dojem je ale opět lepší, než z užvaněné Křižovatky smrti 2. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (8)

  • Sammo Hung Kam-Bo soutěžil o Hongkongskou filmovou cenu v kategorii nejlepší akční choreografie. (Terva)
  • Původně se počítalo s tím, že délka filmu bude okolo 108 minut, ale vznikl jediný 88 minutový sestřih. Přes 20 minut vystřižených scén je možné vidět na americkém DVD. (Rominator)
  • Tým podílející na vizuální efektech soutěžil o Hongkongskou filmovou cenu v kategorii nejlepší vizuální efekty. (Terva)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama