Reklama

Reklama

Sladká láska

(TV film)
Trailer

Obsahy(1)

Svobodný sympatický Marco Poloni tráví dny a noci prací v rodinném pekařství v Bronxu, kam před padesáti lety přišli jeho italský otec a strýc Fab. Matka Lina by ho už ráda viděla ženatého, ale on jen peče chleba a vymýšlí originální zákusky, protože by si rád jednou otevřel vlastní cukrárnu. Jako blesk z čistého nebe přichází zpráva, že strýc Fab bude muset rodinnou pekárnu prodat. Při jednání se zájemcem Marco v luxusní restauraci ochutná speciální čokoládový koláč mladé talentované cukrářky Grace Carpenterové a jeho srdce je beznadějně ztraceno. Prozradí jí originální recept na bezmoučný koláč Barozzi, který vyrábí jediné pekařství v Itálii, a přemluví ji i k spoluúčasti v soutěži profesionálních cukrářů o zlatou kuchařskou metlu, v níž se dá vyhrát čtvrt milionu dolarů. Netuší ovšem, že ho ve finále čeká bývalý kolega z kulinářské akademie Jacques du Jacques, kterému kdysi svěřil všechna svá cukrářská tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Saturday... 

všechny recenze uživatele

Kdybych sama neměla ráda cukrařinu, tak moje hodnocení bude ještě horší. Mezi klady tohoto filmu se bezpochyby řadí ladící hudba, kouzlo motta: "Pravá láska prochází žaludkem", a i cukrářské výtvory. Co se, ale týká hereckého výkonu a celkového zpracování, tak teda hrůza, děs. Ty dialogy, ty přehrávané momenty, předvídatelný děj apod. ... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je romantická komedie, která sice nějak moc neohromí a která nabízí mnohá klišé a jejíž vývoj děje odhadnete hned na začátku, takže žádné překvapení či zvraty se nekonají, a skutečně tenhle film jede po té klišovité šabloně od začátku do konce. A přece je zde něco, díky čemu jsem udržel svou pozornost celou dobu a díky čemu tenhle film považuji za vydařený. A to něco je prostředí, ve kterém se celý příběh odehrává. Každý, kdo rád chodí do cukrárny a rád si dá občas nějaký ten zákusek mi dá jistě za pravdu, že film, odehrávající se v prostředí cukrářů a soutěže o nejlepší cukrářský tým, prostě musí být zajímavý. A opravdu je to právě kouzlení v kuchyni při přípravě sladkých pokrmů, které tento film odlišuje od mnoha jiných romantických filmů a díky kterému si tento film možná i zapamatujete na delší dobu. Kromě této odlišnosti sice už film nic zajímavého nenabízí, ale i tohle stačí na to, abych si to parádně užil a tuhle romantiku si zapamatoval. Takže výsledkem zhlédnutí tohoto filmu z úžasného prostředí zákusků a dezertů a jejich autorů, kteří k sobě hledají cestu, je průměrné hodnocení v podobě mírně nadprůměrných tří hvězdiček. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jistě, příběh byl hloupý, naivní, ničím neobohacující, předvídatelný a plný těch nejohranějších klišé, přesto, ve dvou a s nějakým tím dortíkem po ruce, to byla docela pohodová televizní odpočinková jednohubka. Nic víc, nic míň. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Romtická komedie z prostředí cukrářské soutěže, nic světoborného to není, ale po ránu se to při troše dobrý vůle nechá zkouknout. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jak píše "kolega" freddy: Klišé. Ale těžké. V tomto filmu bylo všechno tak jasně nalajnováno, že kdyby to všechno nakonec dopadlo alespoň trochu jinak, teprve bych přemýšlel o vyšším hodnocení. Ale tohle? Film byl celý nechutně naivní a trapný. Herecké výkony ubohé. K našemu dabingu se nebudu raději vyjadřovat. Jediné zajímavé na filmu bylo opravdu tohle příjemné a filmově celkem netradiční prostředí. I když si myslím, že v rámci takové soutěže, která byla celá tak strašně trapná, nelze takové výrobky tvořit. Chce to klid, soustředění a hlavně čas! Přítelkyně do toho celkem dělá a vím, co to je vytvořit nádherný dort. To chce ale opravdu píli a trpělivost. Ne publikum a omezení časem. Omlouvám se, že to musím říct, ale film nejde shrnout jiným slovem, než debilní. Herecky, režijně, ... asi vším... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Cukrářská soutěž, při níž se dva spolusoutěžící, kteří se předtím neznali, sblíží. Jednoduchý romantický televizní snímek, u kterého se odpočine a při pohledu na ty sladkosti možná i to kilo přibere. Žádné dramatické chvilky se tu nekonají a děj je místy velice předvídatelný. Vývoj děje jde opatrně kupředu a nenutí moc přemýšlet. Humorných situací tu moc také není, ale v tomto případě jsem je ani nějak nepostrádal. Celý film se jedná jen o jedno: vyhrát cukrářskou soutěž. Takže na romantické chvilky tu také moc času nezbývá. Film považuji za lepší průměr. Cukrářské téma je pro mnohé vděčné, ale aspoň toho romantismu tu mohlo být daleko více. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Dala jsem milosrdné hodnocení a nehodila rovnou do odpadu, protože mám ráda Itálii i filmy na podobné téma. Co mě ale pokaždé vytočí, když se hlavní hrdinové začnou v jediné vteřině chovat jako naprostí idioti, ačkoli před tím to byli inteligentní lidé. Nevěrohodné zvraty, jen aby mohl děj pokračovat, jsou ubohoučké. A ještě poznámka: doporučuji ke sledování tohoto filmu vykoupit půlku cukrárny, nebo mít po ruce aspoň jednu celou bonboniéru. ()

Reklama

Reklama