Reklama

Reklama

Každý krok se počítá

  • angličtina Step by Step (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Santiago de Compostela láká poutníky už stovky let. Na 320 kilometrů dlouhou pouť se vydává i slavný youtuber, aby si srovnal myšlenky a pokusil se najít vnitřní klid. Dokumentární film o putování španělskou krajinou a lidskou duší... Popularita poutní cesty do Santiaga de Compostela stále roste. Čtyři velké české poutní příběhy inspirovaly i nového poutníka, který se teprve vydává na svou 320kilometrovou dlouhou pouť. Dostává se mimo svou komfortní zónu a poznává nejen kouzlo poutnictví, ale i sám sebe... Když potká poutník poutníka na cestě do Santiaga de Compostela, první otázka je jasná: Odkud jdeš? Protože každý krok se počítá. A každým metrem je člověk blíž k velkému příběhu. O tom Vás přesvědčí čtyři příběhy poutníků: Kvakina, jenž vyšel z Boskovic. Olgy, která pouť zvládla v seniorském věku. Maria si cesta přivolala sama od sebe a Petra, ten ochrnul na půl těla a když vstal z invalidního vozíku, vyšel. Do toho budeme sledovat nového poutníka Kamila Bartoška, kterého všichni znají jako Kazmu Kazmitche – baviče a mystifikátora. Během 320kilometrového pochodu poznáme jeho pravou tvář a kouzlo samotné poutě do Santiaga de Compostela. Ti, kteří uvažují, že by šli, tak po zhlédnutí dokumentu půjdou a ostatní o tom začnou alespoň přemýšlet… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

luczi 

všechny recenze uživatele

Jako absolvent českých Svatojakubských poutí jsem si moc užila obrázky z Primitiva a povídání 4 českých poutníků. Santiago mi dvakrát nepřízní osudu nevyšlo, takže obecně mě dokument potěšil jako další propagace této pouti, ale Kazmu jsem musela hodně rozdýchávat, na začátku jsem to chtěla dokonce vypnout, na mě působil celou cestu strašně rušivě, předvádění se mě fakt neoslovuje :/ Také mi přišly zbytečné některé komentáře, například pana Beneše, který řekl v podstatě dvě obecné věty, Sečteno a podtrženo, nejhezčí částí dokumentu byly záběry přímo z cesty a příběhy našich poutníků, zbytek bych klidně oželela. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Léčivá cesta. Nevěděl jsem, že je několik cest a nejtěžší přes hory Camino primitivo. Vím jen o cestě z Porta.  Pět dní deštivého počasí je jistě nepříjemné. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13330029523-kazdy-krok-se-pocita/ ()

sator 

všechny recenze uživatele

KAzma je dost schovanej, zajímavěji působí vyprávění druhých... Když se řekne youtuber nebo influencer leknu se že se jedná o další mutaci viru... Mokro, bolestí, nepohodlí, nevyspání, a potlačené emoce a myšlenky se na vás vrhají...Až se jednou přestanu bát tak to zkusím... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kazma se na dlouho odmlčel od své One Man Show, aby nám skrze zpovědi o nelehkém období svého života prošel kus Španělska, ukázal pár hezkých záběrů z této krajiny a minimálně mě navnadil k tomu v létě nějaký trek taky konečně podniknout. Ne hned ten nejexponovanější, stačil by nějaký tady u nás. Štěk Ládi Zibury potěšil. [viděno v iVysílání 21.4.2022] ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Takhle, Kazma je sebestředný pózér, který má své čestné místo v showbiznisu pro jednodušší. Každopádně to neznamená, že to není člověk, který má své momenty, city, zklamání a vyhoření. Santiago je překrásně zpracované, útržky různých poutníků a síla příběhů je natolik silná, že přebije i ty krásy přírody. Navíc mě tentokrát vyhovovalo i to odlehčení a stávání v 10 jako poslední - ve Skotsku jsme taky vycházeli z kempu poslední. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Ne, po zhlédnutí dokumentu o tom neuvažuju, ani nepřemýšlím. Spíš by mi přišlo zajímavější to projet na kole. Ale za mě celkem o ničem. Kazmu neznám, nesleduju, ani začínat nebudu. ()

Jenda.SG-1 

všechny recenze uživatele

Každému mohu Camino doporučit, ale určitě bych nechodil s nikým, jako je Kazma. Chlapec se zjevně rozhodl ze dne na den, že pojede, aniž by si o tom něco přečetl a podle toho to vypadalo. Na FB jsou přitom skupiny, kde se dělí poutníci o informace a doporučení na cestu, takže doporučuji se informovat tam. Tento jeho egoistický výtvor, bych určitě nebral jako nějaký dokument o Caminu, to je milionkrát lepší, než co dokázal zaznamenat (naštěstí tam vystupovali skuteční poutníci). Buen Camino! ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Kazma vůbec nepochopil celý smysl Camina a tím bohužel dokument dost utrpěl. Camino pro mě fakt není o noťasu, laku na vlasy a točení self proma do televize. ()

Marcel25 

všechny recenze uživatele

Pomerne krátky dokument o výstrednom Kazmovi, ktorý si zažil jednu z najznámejších a najhlbších ciest v Európe. Dokument príliš krátky aby jasné definoval čím chce byť, no predsa ukazuje všetky aspekty cesty - problémy, radosti a určitý pocit naplnenia, ktorý dáva cesta do Compostely. Otázka je čo potom. Čo sa stane až cestu skončíte. Dokument túto otázku navrhne a možno múdro nedáva odpoveď. Asi si ju každý pútnik musí nájsť sám. Každopádne zaujímavý pokus, ktorý hľadá otázky no nedáva odpovede. ()

mfaky

všechny recenze uživatele

Dokument jsem ještě neviděl. Ale svatá pouť do Santiaga de Compostela měří jen z Prahy hodně přes dva tisíce kilometrů. Znám poutníky, kteří to ušli. Což bychom asi od tohoto nemakačenka nemohli očekávat, nicméně chlubit se tím, že ušel něco málo přes 10% celkové trasy mi přijde hodně pokrytecké a trapné, zavánějící snahou na sebe zaměřit publicitu. ()

Reklama

Reklama