Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Recenze (116)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Brázdiť moria a oceány, objavovať jeho tajomstvá, čítať o nich...no mám pre takéto veci slabosť. O to viac, keď príbeh ktorý Williams rozpráva je o tom, aké to kedysi bolo, keď more bolo ešte nepreskúmané a údajne ho obývali monštrá. Má to akciu, funkčný humor, ktorý tam síce nie je stále, ale keď sa zjaví, funguje, a aj nejaké to posolstvo. To sa darí tvorcom udržať do úplného konca na uzde. Potom príde zase troška moralizujúceho zla. Ale v zásade mi to nevadilo, lebo zvyšok je vyrozprávaný umne a to práve vďaka tomu, že to celé stojí na charakteroch. Preto možno bude film pôsobiť zo začiatku trošku uťahane, ale na tých trpezlivých čaká plnohodnotný fantasy príbeh s postupným gradovaním a aj uveriteľnými emóciami. Za mňa spokojnosť. A vrátiť sa do toho sveta by mi vôbec neprekážalo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris Williams sa stáva zárukov kvality. Konečne poriadny animák, ktorý vie aj na svojej dĺžke upútať. Animácia veľmi dobrá, príbeh o lovcoch príšer dobrý, dramatický a aj miestami zábavný. Z produkcie Netflix jeden z top projektov. /80%/ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animovaná pohádka, s dobrou premisou. Pirátská verze Jak vycvičit draka mě však neurazila, ale ani nenadchla a to mám pro toto zasazení slabost. Na takto jednoduchý příběh, který má výrazně slabší scénář než draci jsou dvě hodiny příliš a absence humoru a dechberoucí akce tomu nenapomáhá. Navíc svět mořských příšer není ani tak zajímavým a Červený běs má sotva polovinu osobnosti, co Bezzubka. Navíc je celý děj mnohem méně přirozený a více příhodný. Po všech stránkách průměrná záležitost, která má dost nezasloužený konec hodný protočení očí. Neškodný na jedno zhlednutí, ale asi to není něco, na co by člověk vzpomínal, natož měl chuť si to dát znovu. Škoda, lehce promrhaný potenciál. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chriss Williams po výborném animáku Velká Šestka zkouší štěstí znova a ikdyž to není taková pecka, pořád je to v rámci žánru velmi fajn. Mořská Příšera je mix Pirátů z Karibiku a Jak Vycvičit Draka a mě tahle kombinace baví. Má to nádherný vizuál, slušnou akci, zábavné postavy i pěknou dobrodružnou výpravu, na druhou stranu zde absentuje humor- což je lehce trestuhodné a příběh není zrovna originální, ale tady mi to nevadí, díky prostředí a námětu mě to bavilo. Animáky Netflixu jdou. 7/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

radši budu donekonečna sledovat kreslený 2D animáky se špatnou animací a dobrým příběhem, než 3D animáky s dobrou animací a špatným příběhem.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Už s ukážok to vyzeralo zaujímavo a nakoniec mi kvalitu potvrdil aj samotný animák. Potešil ma príbeh zasedený do námorného prostredia plachetníc, kde namiesto Moby Dicka sa lovia prerastené Kaiju obludy. Akcia je celkom dobrá, pekne natočené a miestami to trošku pripomína Pirátov Karibiku proti Krakenovi. Čo ale neberiem za mínus. Dizajn morských oblúd tiež nie je zlý, tvorcovia sa celkom vyhrali, škoda síce, že hlavná potvora ma taký nevinný kukuč ako bezzubý v Ako vycvičiť draka. A keď už spomínam ako vycvičiť draka, tak aj tu sa tvorcovia mierne inšpirovali a ten príbeh je trošku podobný. Záver je taká klasika, ktorá v ničom moc neprekvapí a nič prekvapujúce neponúkne, čo je škoda, pretože ma to bavilo viac menej celý čas. No a ďalšie výrazné plus je hudba. Mark Mancina od čias Tarzana zložil po dlhej dobe ďalší dobrý kúsok, ktorý ma super melódie a výborne ladí. Sea Beast ponúkne fajn dobrodružnú zábavu, ale v závere to mohlo (a malo) byť lepšie. Obľúbený soundtrack: Prelude to the Sea, The Sea Beast, King and Queen. 80% - 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Sea Beast" je podľa mňa vizuálne skvelý, má postavy, ktoré som chcel sledovať počas celého filmu a zaujímal ma ich osud, no kde to Chris Williams úplne nedotiahol je celkový príbeh. Nemyslím si, že je spracovaný zle, no na druhú stranu je to niečo, čo mi pripomína iný animovaný svet, ktorý sme už mali možnosť vidieť. A áno, narážam na "How To Train Your Dragon". Viac menej viete sledovať jednotlivé situácie a pochopiť čo sa bude diať, ako to bude pokračovať a jedno s druhým. Vo výsledku to ale má dobré momentky, film je správne vtipný a svet, ktorý sa tu vybuduje sa dá celkom dobre predstaviť. Plus ako som povedal, vizuálne je film nádherný. Keď v úvode "Inevitable vytiahne svoje červené plachty a odpáli svetlicu a tak sa nechá rozžiariť, ide pre mňa o jeden z najúžasnejších vizuálnych momentov, čo som videl za celý rok. Plus je treba uznať, že aj jednotlivé monstrá vyzerajú celkom schopne. Myslím si, že keby to malo originálnejší príbeh, mali možnosť vidieť viac príšer a nejakým spôsobom sa to celé posunulo k niečomu zaujímavejšiemu, išiel by som s hodnotením ešte vyššie. Pretože za pozornosť to rozohodne stojí. No film mohol byť predsa len o niečo silnejší. Ak máte radi animáky, čeknite si to. Myslím, že budete spokojní. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Lacinější variace na Jak vycvičit draka, s horší animací, méně zajímavými postavami a mořskými příšerami místo draků. Neurazí ale další úspěšná série z toho nebude. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mořská příšera je v podstatě variací na Jak vycvičit draka, opřená o Moby Dicka, akorát namísto létajících stvoření se film koncentruje na podmořské potvůrky a je zároveň po vzoru aktuálních trendů multi-kulti, což ale při sledování vůbec neruší. Z technického hlediska je film zvládnutý skvěle a divák se má vskutku čím kochat - u dnešních animáků to ale není nic ojedinělého. Celkem mě mrzí, že jde v podstatě o kompilaci již zmíněného JVD a Pirátů z Karibiku, oproti kterým ale Mořská příšera postrádá výraznější humornou stránku. V závěru se sice dostane člověku milého ponaučení (Nesuď knihu podle obalu! + Buď kritický vůči "fake news"!), zároveň je cítit trestuhodně nevyužitý potenciál. Mořská příšera je nádherná, ale i přes přítomnost mořských hloubek neskutečně plochá. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vypadá to na nejlepší animák roku 2022! Já ani nevím, kde začít, napadá mě tolik pozitiv. Začnu tedy animací, která je naprosto, ale naprosto luxusní! To je neskutečné, co animátoři v dnešní době dokáží. Ta voda, moře, listy na stromech, kmeny stromů, dlažba, lodě, no prostě vše vypadá jak živé, skutečné, jako z reálného světa. To je prostě lahoda se na to dívat. Dále musím ocenit velmi dobrý soundtrack a především děj filmu, který není tuctový, ale diváka naopak čeká nový neokoukaný příběh. To „pirátské“ dobrodružství mě neskutečně bavilo. Za mě určitě a jednoznačně nejlepší animák roku 2022. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Natáčení filmů je téměř vždycky kalkul. Jistě, stojí to spoustu peněz a studio chce a musí chtít vydělat. Snaha o zisk a snaha vytvořit umělecké dílo se tak v lepších případech pokoušejí najít kompromis, v nejlepších jdou ruku v ruce a v nejhorších vítězí ziskuchtivost. Tady byla snaha o jistý zisk bez sebemenší odvahy riskovat až příliš patrná. Máme zde piráty z Karibiku potkávající svět draků – aby to nebylo tak nápadné – zamaskovaných za vodní potvory. Prostě se vytáhly a přežehlily úspěšné tituly z minulosti. Takže divák sleduje předžvýkaný příběh, kde mi udělaly radost snad jen některé roztomile vymyšlené příšerky (taky snaha o zisk na merchi). Zdůvodnění celého boje příšer a jejich lovců bylo navíc děsně vachrlaté. SHRNUTÍ: Kdyby se Bezzubka naučil plavat. A moc mu to nešlo, takže se kapku přidusil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že už dlouho jsem neviděl tak mdlou a nezáživnou pohádku. Příběh prostý a nevtahující, postavy nevýrazné a naprosto bez chuti, vizuál průměrný a samotná hlavní příšera mi přišla dokonce vyloženě špatná, bez invence a charakteru. Nejhorší na tom ale je totální absence humoru, protože se zde nehláškuje doslova ani jednou, neusmál jsem se za celý film jedinkrát a přepálená stopáž 120 minut je pro mne už jen završení celé téhle hrůzy. Animáky často nehejtím a očividně si i Sea Beast své publikum najde, ale pro mne jako dospělého je tohle katastrofální záležitost, která nedosahuje ani nejmenších kvalit, jakých by animák dosahovat měl, a když mě film ani po 80 minutách nepobaví, tak je s ním něco hodně špatně. N-U-D-A ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, proč se tento animák neobjevil v kinech. Ty prachy tam jdou cítit, nádherný vizuál, sympatické postavičky a možna až ne přetažený závěr pěkný příběh. Myslím si, že jednen z nejlepších animáku v poslední době......80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to svojím spôsobom krásne námorné dobrodružstvo, pri ktorom ma napadlo, ako by sa pri štedrom rozpočte, pokúsil nejaký žánrový macher dostať niečo také na plátna v o niečo ´´špinavšej´´ live-action verzii. Tak je to len detské dobrodružstvo, ktoré sa zameriava väčšinou na mladšie publikum. Akcia je však dravá a je to niečo, čo sa vlastne tak často vo svojom žánri nevidí ( plachetničky na voľnom mori, predsa len nesypú do pokladníc toľko prachov ). Ochutené poriadnou porciou politicky ´´korektného´´ korenia. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Ctvrta hvezda za vizualni kejkle. Takhle epicke zabery se v detskych animacich nevidi. Skoda neoriginalniho pribehu a absolutne zbytecne detske postavy, ktera tam je proste proto, aby to bylo pro deti. Kdyby zacilili na dospelejsi publikum i pribeh, bylo by to skvele. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama