Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První část volné trilogie o trampotách dvou osiřelých sourozenců, třináctileté Alenky a třiadvacetiletého Zbyňka, vychází ze zvláštních situace rodiny, v níž si sourozenci navzájem musí nahradit rodiče. Bratr by se rád oženil, ale brání mu ohled na sestru, která na něm lpí a žárlí na všechno kolem něho. Přivádí tedy do bytu svou dívku Kateřinu, kterou má rád, jako podnájemnici... Hra autorů Vojtěcha Měšťana a Rudolfa Ráže Podnájemníci v režii Františka Filipa získala na MTF Zlatá Praha v roce 1977 Cenu za nejlepší komedii. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Martin79 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní inscenace, ve které hrají v podstatě tři lidé (s úctou k paní Zázvorkové) na omezeném prostoru jednoho bytu, což tedy režisér zvládl bravůrně. Navíc trio Andrlová, Hanzlík, Kolářová si celý snímek vyloženě užívá hrají skvěle. Ivana Andrlová navíc v jedné ze svých nejlepších rolí, ne-li nejlepší. Její postava žačky základní školy má jednoduše šmrnc a glanc. ()

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě na staré filmy moc neužije, pravděpodobně kvůli pozdnímu roku narození, málokdy mě starší filmy opravdu zaujmou. Tohle je ovšem skvost české kinematografie, pustím si ho několikrát do roka, protože prostě pokaždé pobaví svým nenásilným vtipem a je hezké se dívat na české herecké legendy. Za mě prostě TOP! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

První část je asi nejpovedenější. Andrlová je tu ještě celkem snesitelná. Zájímavý pohled na dva sourozence co se musí starat o sebe jelikož se jim zabijou rodiče. Bratrova přítelkyně se k nim nastěhuje ,ale tím začínají trable. Ona se snaží véct domácnost po svém jenže Alenka je zvyklá na svůj systém a bratr nechce ublížit ani jedné a tak se postupně všichni tři stávají nájemníky volného pokoje.Než se nakonec udobří. Pěkný tv film zpracovaný filmovou verzí,což mu jenom prospělo. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ivana Adrlová svoji dětskou roli zahrála výborně. Jsem tam ráda že se před touto herečkou nezavřely dveře jako u mnoha dětí které si vyzkoušeli za svůj život jednu roli a pak se na ně zapomnělo. Taková svérázná, chytrá, pečlivá holka která dokáže postavit svého o hodně staršího bratra do latě je opravdu unikát. Ikdyž to bylo samozdřejmě jenom zahrané. Ale co bylo na filmu zlaté a moc se mi líbilo, bylo jak se k němu večer přitulila a Hanzlík ji dával najevo že ji má nějákým způsobem velice rád ikdyž mu přišla někdy otravná. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mezi herečky, které přímo bytostně nesnáším, patří dlouhodobě i Ivana Andrlová, o to víc mě překvapilo, že mi v tomto případě vůbec nevadila, dokonce bych řekl, že mě hodně bavila. A dost. Větší pochvaly už se ode mě dočkat nikdy nemůže. Osvědčené duo Hanzlík/ Kolářová tradičně nezklamalo, takže jsem viděl naprosto pohodovou záležitost, u které jsem se nenudil, a jsem z toho upřímně překvapený. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Ivaně Andrlové bylo v době, kdy hrála žačku základní školy, už 16 let. (M.B)

Reklama

Reklama