Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První část volné trilogie o trampotách dvou osiřelých sourozenců, třináctileté Alenky a třiadvacetiletého Zbyňka, vychází ze zvláštních situace rodiny, v níž si sourozenci navzájem musí nahradit rodiče. Bratr by se rád oženil, ale brání mu ohled na sestru, která na něm lpí a žárlí na všechno kolem něho. Přivádí tedy do bytu svou dívku Kateřinu, kterou má rád, jako podnájemnici... Hra autorů Vojtěcha Měšťana a Rudolfa Ráže Podnájemníci v režii Františka Filipa získala na MTF Zlatá Praha v roce 1977 Cenu za nejlepší komedii. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ivana Adrlová svoji dětskou roli zahrála výborně. Jsem tam ráda že se před touto herečkou nezavřely dveře jako u mnoha dětí které si vyzkoušeli za svůj život jednu roli a pak se na ně zapomnělo. Taková svérázná, chytrá, pečlivá holka která dokáže postavit svého o hodně staršího bratra do latě je opravdu unikát. Ikdyž to bylo samozdřejmě jenom zahrané. Ale co bylo na filmu zlaté a moc se mi líbilo, bylo jak se k němu večer přitulila a Hanzlík ji dával najevo že ji má nějákým způsobem velice rád ikdyž mu přišla někdy otravná. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Na tomdle dílku je nejhezčí ta úchvatná šetrnost s jakou se šetřilo na móře."Za 200Kč. měsíčně tady můžeš kouřit jak chceš.To byly podnájmy!!A ta kontrola elektriky a plynu-neskutečné.Jo ale takhle ňák to fakt bylo. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Ze bych se zase divala na neco jineho nez ostatni? Takove nudne uspavani hadu se skvelymi herci... Par dobrych scenek bylo, ale ani na prumer bych to nevytahla. Za me docela zbytecny film. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podnájemníci mě příliš neoslovili. Zařazení ke komediím pak nechápu už vůbec. Podle mě se spíše jedná o komorní rodinné drama. Muž si přivede snoubenku do bytu jako podnájemnici a své sestře není schopen říct pravdu do očí. Od ní upřímnost ale očekává. Naopak naprosto nečeká, že je mladší sourozenec mnohem chytřejší než si myslel a dojde jí co a jak. Dále ale není jasné, co štve sestru víc. Zda to, že ji bratr lhal nebo nový fakt v jeho životě. Není totiž ani tak docela jasné, zda sestra opravdu žárlí nebo ne. A to je podle mě chyba autorů. Bohužel se pak vlivem kumulujících se sporů začnou chovat prakticky všichni dětinsky a vše musí vyřešit opět mladší sourozenec, který, jak se ukazuje, má víc rozumu než dospělí. To je ovšem u scénáristů častý motiv. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený televizák, který na malém prostoru dokáže výborně pobavit. Vyniká Ivana Andrlová, která je zde opravdu skvělá. Takhle si já představuju vydařenou oddychovku. Ne to, co se dneska za oddychovku občas schovává... ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Neuveritne neprijemna Andrlova. Ta to ani hrat nemusela.Nikdy mi nebyla sympaticka.Ani jsem se nedodivala a spis nez komedie je to navod jak setrit na nespravnem miste. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Třináctiletá „Alenka“ Andrlová (16), třiadvacetiletý „Zbyněk“ Hanzlík (28) a vysokoškolačka „Kačenka“ Kolářová (30) vytvořili komorní celek, ve kterém je od každého něco. A všechno to spolu funguje. ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, taková klasika od Františka Filipa. Trošku jsem měl strach z Andrlové, většinou se u takových rolí za ty herce stydím, ale zahrála to tak akorát. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony pomáhají zvednout tuto jinak velmi rozvláčnou inscenaci nad vodou. Ale nedokážou udržet pozornost diváka po celou dobu. Přeci jen se nakonec objeví i zazívání. I když Andrlová opravdu perlí. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná televízna inscenácia príbehu mladého inžiniera Zbyňka starajúceho sa o svoju mladšiu sestru Alenku. Tá svojou nevinnou optikou dospievajúceho dievčaťa prináša do Zbyňkovho vzťahu so študentkou Kateřinou, úsmevný pohľad hoci vlastne samotný Zbyněk svojou snahou vzťah utajiť vytvára množstvo komických situácií. Produkcia je veľmi dobrá a atmosféra veselá. Ivana Andrlová hrá rolu tínedžerky výborne hoci je to jej filmová premiéra. Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík sú skúsení herci a postavy im sedia. 70% ()

adaben 

všechny recenze uživatele

I z nostalgie jsem to snad po třiceti letech znovu shlédnul, I. Andrlová mi po letech se svým pisklavým pubertálním hláskem přišla už méně kouzelná než kdysi, ale to je asi přirozené a hlavně to pořád herecky fungovalo, detaily a všechno. A Josef Beyvl opět potěšil v herecké miniatuře. ()

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě na staré filmy moc neužije, pravděpodobně kvůli pozdnímu roku narození, málokdy mě starší filmy opravdu zaujmou. Tohle je ovšem skvost české kinematografie, pustím si ho několikrát do roka, protože prostě pokaždé pobaví svým nenásilným vtipem a je hezké se dívat na české herecké legendy. Za mě prostě TOP! ()

Reklama

Reklama