Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z prostředí, ve kterém se zrodil skateboarding. Film disponuje až z plátna dýchající atmosférou Kalifornie minulého století. Akční sekvence se střídají s těmi dramatickými, ve kterých se řeší věci jako přátelství a vztahy mezi lidmi celkově. Skvělá kamera, hudba a především herecké výkony všech zúčastněných. Zvlášť Emile Hirsch a výborné kreace Heatha Ledgera. Nečekala jsem od toho nic, ale dostalo se mi velice příjemného a svěžího filmu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který nesází na klasická klišé sportovních filmů, ale ukazuje nám, co udělá s mladými kluky, když je někdo začne platit za jejich koníčka. Vlastně sledujete konec sportu jako zábavy a začátek téhož jako produktu. Mladí, převážně neznámí herci jsou přesvědčiví a Catherine Hardwicke je režisérka, která o mladých točí chytré filmy, které neurážejí ani vkus starších. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vieš koľko skateboardov by som predal, keby si bol na obálke časopisu?" Po prvých 10-tich minútach som začal uvažovať o čom by ten film mal vlastne byť, pretože prvé minúty to sú iba divoké jazdy na skateboardoch. Veľmi pomaly sa začal rysovať príbeh, hoci som netušil akým smerom sa to celé uberie. (Obsah som pred zhliadnutím nečítal.)S pribúdajúcimi minútami mi tí chlapci začali prirastať k srdcu. Silnú partiu chlapcov spája priateľstvo no postupne ich vzťahy otupí , neskôr úplne rozloží sláva a peniaze. tento film som mal v kolónke "Chci vidět" poznačený takmer 5 rokov a za ten čas ho neodvysielala žiadna zo staníc, ktoré mám. Musel zasiahnuť internet a tak som sa mohol konečne zoznámiť s mladým, talentovaným, vtedy ešte nie hviezdnym E. Hirschom. Dnes sa jeho meno za hviezdne už považuje. Vedel, čo chce a najviac to dokazuje jeho výrok: "Vlastne nechcem robiť teenagerské komédie, viete? Myslím tým, že jednoducho nechcem hrať v zlých filmoch, to je všetko." Film silné 4* a chápem aj plné hodnotenia, tých ktorým skateboard hovorí niečo viac. 80%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Stacy Peralta | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: John Linson | Distribúcia: TriStar Pictures (USA), Columbia Pictures (non-USA) | Štúdio: ? | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 13,411,957 $ || Úprimný film o úprimných ľuďoch, ktorí priviezli do najpopulárnejšieho streetsportu na svete niečo Viac. Pokusy so športovým žánrom väčšinou zlyhávajú, no tu sa jedná o film, ktorý má tempo, feeling (a to hlavne životný) a Ledgerovský šmrnc. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem měl k filmu ještě výhrady ohledně "ne-děje" a stále jsem čekal kolem těch všech prkýnek nějakou chytlavou story. Ta se naštěstí v druhé půli dostavila, takže můžu tomuto výtečně stylizovanému filmu dát s klidem plný počet bodů. Nádherně natočené "prkýnkové" sekvence (podpořené výtečným dobovým hudebním výběrem) mě úplně odkouřily, stejně jako dokumentárně pojatý styl vyprávění spolu s uvěřitelně skutečnými postavami (tedy kvalitními herci / skejťáky). Více takovýchto filmů! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Sid zomrel na rakovinu mozgu. (Smok)
  • Emile Hirsh (Jay) měl usnadněnou přípravu na svou roli, protože skateboard ovládal už předtím velmi dobře. (Tygrys)
  • Do role Sida (Michael Angarano) měl být zprvu obsazen Brian Vaughan. (Tygrys)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama