Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Recenze (409)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o partě kluků zblázněných kdysi kdesi do skateboardu JE taky o přátelství, hledání se, hodnotách a o tom, že natlouct hubu si člověk nemusí jen po pádu z prkýnka. Měla bych drobné výtky (občas problikne teenagerská komedie, občas sociální drama), ale nadšení převládá, ať už z dynamické kamery, Heatha Ledgera v roli "táty", jak na mě šitých písniček a především z atmosféry disponující takovou ležérní podmanivostí, díky níž nevnímám kosmetické chybky, prostě to neřeším a dávám 5*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Úžasně svižně a s pohodovou lehkostí natočeno, ale z místy plytkého zobrazení mezilidských vztahů jsem občas rostl. Jinými slovy- jako kdybych listoval nadupaným BOARD magazínem a Bravíčkem zároveň...3 a půl* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hudba, herci a hořkosladký feeling, přetrvávající dlouhé hodiny po skončení. Jedno z nejpříjemnějších filmových překvapení roku 2005. 90% Zajímavé komentáře: Lennnnna, Triple H ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemné překvapení. Téma snímku mě odradilo od návštěvy kina, což, jak můžu teď posoudit, byla totální blbost. Neobjím se zde (výjměčně vážně) pro tenhle kousek použít slovo cool. A to se děj filmu odehrává před dobrými třiceti lety. -HEY! YOU TOTALLY BLEW ME AWAY! -YOU WANNA BLOW ME? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní snímek ukazující počátky skateboardingu. Nikdy jsem takovéto skejtáky neměl v láasce, ale tento film mi ukázal, že pro některé je tato kultura životem i smrtí a pro jiné jen něco co právě letí. Pro každého pravého člověka, věřícímu tomuto druhu života, je tento film opravdu něčím vyjímečným. Film je laděný přesně jako život nějakého pohodáře a je velmi příjemný na shlédnutí. Natáčení proběhlo za přítomnosti skutečných Z- Boys a je cejtit jejich aura i v poddání mladších kolegů, kteří jsou snad jejich "klony". Kdo chce poznat počátky skateboardingu a 107 minut se nenudit rozhodně musí zvolit Legendy z Dogtownu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stacy Peralta .. Free sk8 styl je mi poměrně cizí, ovšem film, který se zabývá jeho vznikem se mi líbil a Vám bude určitě také. Tvůrci zvolili pohodový a velice svěží rozměr vyprávění, který je příjemné sledovat. Atmosféra bezstarostnosti dýchá plně z každého okénka a herci v kombinací s dvojníky ukazují jezdecké umění i problémy s narůstající popularitou tohoto sportu. Zvláště zaujmou pasáže, kde se jezdí a utváří nejrůznější triky na prknech - kamera je dynamická, hudba sedí jako ulitá a podtrhuje jejich umění tak, jak o tom může většina z nás jen snít. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů na stejné startovací pozici. Nejprve vyměnili surfování za skateboarding . „Na světě je více betonu, než dobrých vln k surfování.“ A postupně přátelství nahradila rivalita a nadšení.. peníze. Ztratila se ta atmosféra rebelie, ta nádhera. zajezdit si v každém vypuštěném bazénu, který našli. Film o přátelství, které spojil a rozdělil společný koníček a stejně jako ze společného mola „...z něho zůstaly pouze ruiny......a nic víc než hrstka vzpomínek.“ Nebo ne? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní snímek o počátcích, nejen komercionalizace, skateboardingu. Režijně dobré, vizuálně zajímavé, obsazení také sedí. Má to tempo a nestihne to nudit, ovšem nějak mi scházela atmosféra doby kdy si nikdo z těchto kluků nic z ničeho nedělal a vše bylo "prostě v poho". Přesto zajímavé a pokud vás surfování a skateboarding zajímají, tak jasná volba pro zhlédnutí. Držku si ostatně nenabijete ani pokud tyhle dva pojmy jdou mimo vás. Aspoň ne tolik jako kdybyste to vyjeli zkusit ven před barák takříkajíc na vlastní kosti. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Eště než sem tendle film viděl věděl sem že to bude hustý, ale on je to fakt MAZEC!!!! Skvělá hudba, dobrý tríčky a pohodová atmosféra podpořená jedním z nejlepších soundtracků všech dob. Jestli za tohle Emille Hirsch nedostane aspoň nominaci na Oscara tak už nevim. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Legendy z Dogtownu ve mně přes noc uzrály a až pak jsem jim nasolil definitivní honocení. Jejich nedramatičnost nyní vnímám jako plus. Herci příjemní, atmosféra 70. správně rozevlátá a závěrečná scéna díky songu od Sparklehorse nádherná... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o divokých, nezačleniteľných rebeloch, veriacich svojmu (pre ostatných nepochopiteľnému) životnému štýlu. Okrem skvelej atmosféry 70. rokov uprostred Kalifornie, sú ozdobou tejto snímky (ktorú mal pôvodne režírovať David Fincher, ale nakoniec zostal "len" ako producent), herecké výkony neznámych chalanov, ktorých mentorom je miestami až valkilmerský Heath Ledger. Spolu s Jokerom a SKROTENOU HOROU podľa mňa jeho najlepšia postava. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady není moc co dodat, jen se zcela ztotožňuji s tím, co napsal už claudel. Na začátku jsem váhala stejně jako on a pak mi to chytlo...........no zkrátka nostalgie a to mně je skateboard na hony vzdálený, jen párkrát jsem to na něm zkusila a byla jsem ráda, že jsem to přežila bez újmy na zdraví. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Film, o legendární partě z Dogtownu, kterému jasně vládne atmosféra 70. let, parádní skatejťácké kousky a skvěle vybraná muzika. Začátek byl trochu pomalejší, ale pak se to hodně slušně rozjelo. Příběh je o třech kamarádech, kteří začínají na surfech, které později vymění za skateboardy. Po čase se, ale mezi nimi začínají ukazovat rozdíly a začíná mezi nimi být rivalita a začne jim sláva stoupat do hlavy a tak se každý se vydá svou cestou. Nakonec pochopí, že peníze a sláva není víc než přátelství......Musím pžiznat, že jsem od filmu nečekal žádné zázraky, ale nakonec jsem byl hodně mile překvapen.....Na závěr bych vyzdvihl výborně předělanou závěrečnou písničku od Pink Floydů Wish you were here..... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bravurní filmeček plný mladí, naivity, rebelie, dlouhých vlasů, namyšlenosti a trávy. Skvěle vybraní herci, kterým se dá lehce uvěřit, že jsou skuteční skejťáci. Film je takovou zábavnou minibiografií zakladatelů skateboardingu, který skutečně není lehký sport (znám z vlastní zkušenosti). Bylo zde krásně vidět, jak se tento sport od časů, které jsou zachyceny ve filmu, změnil, mentalita skejťáků ale zůstala. Krásný film na chvilky pohody na gauči 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, dostal jsi facana flákotou." Vzhledem k tomu, že pojem rovnováha mému tělu nic neříká, jsem nikdy nestál na žádném prkně. Ty triky, které bych na něm nechtěně předvedl, totiž nezná žádná prknová teorie a já nechci být slavným. Jenže tahle partička zákony ignorujících mladíků z rozvrácených rodin, kterým poskakování na prknech vydělalo několik majlantů, předvedla naplnění amerického snu. Dělali si totiž to, co chtěli, dělali to, kdy chtěli a ještě jim za to byla spousta lidí ochotna platit. Záběry z jejich jízd jsou natočeny dostatečně akčně, muzika přitom udržuje lákavé obrátky, problém přetrhání přátelských vazeb kvůli pomalovaným papírkům je stále aktuálnější a své moralistické poznámky o nesnášení flákačského způsobu života si tentokrát nechám raději pro sebe. A fórek s Tony Hawkem byl samozřejmě perfektní. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda, kterou podrthává skvělý Heath Ledger v jedné z vedlejších rolí. Opravdu povedený mix zábavy, sportu a touhy něčeho dosáhnout. Bohužel se tento styl života v podání dnešní generace skejťáků stává spíše karikaturou původní myšlenky, ale to si drsní hošani v cool hadrech musí uvědomit sami. Na konci jsem cítil, že z těch kluků něco vyzařuje, že se z nich staly legendy. ()

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama