Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

kleopatra

všechny recenze uživatele

Film o partě kluků zblázněných kdysi kdesi do skateboardu JE taky o přátelství, hledání se, hodnotách a o tom, že natlouct hubu si člověk nemusí jen po pádu z prkýnka. Měla bych drobné výtky (občas problikne teenagerská komedie, občas sociální drama), ale nadšení převládá, ať už z dynamické kamery, Heatha Ledgera v roli "táty", jak na mě šitých písniček a především z atmosféry disponující takovou ležérní podmanivostí, díky níž nevnímám kosmetické chybky, prostě to neřeším a dávám 5*. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Solidní snímek o počátcích, nejen komercionalizace, skateboardingu. Režijně dobré, vizuálně zajímavé, obsazení také sedí. Má to tempo a nestihne to nudit, ovšem nějak mi scházela atmosféra doby kdy si nikdo z těchto kluků nic z ničeho nedělal a vše bylo "prostě v poho". Přesto zajímavé a pokud vás surfování a skateboarding zajímají, tak jasná volba pro zhlédnutí. Držku si ostatně nenabijete ani pokud tyhle dva pojmy jdou mimo vás. Aspoň ne tolik jako kdybyste to vyjeli zkusit ven před barák takříkajíc na vlastní kosti. ()

Faye

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů na stejné startovací pozici. Nejprve vyměnili surfování za skateboarding . „Na světě je více betonu, než dobrých vln k surfování.“ A postupně přátelství nahradila rivalita a nadšení.. peníze. Ztratila se ta atmosféra rebelie, ta nádhera. zajezdit si v každém vypuštěném bazénu, který našli. Film o přátelství, které spojil a rozdělil společný koníček a stejně jako ze společného mola „...z něho zůstaly pouze ruiny......a nic víc než hrstka vzpomínek.“ Nebo ne? ()

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Stacy Peralta .. Free sk8 styl je mi poměrně cizí, ovšem film, který se zabývá jeho vznikem se mi líbil a Vám bude určitě také. Tvůrci zvolili pohodový a velice svěží rozměr vyprávění, který je příjemné sledovat. Atmosféra bezstarostnosti dýchá plně z každého okénka a herci v kombinací s dvojníky ukazují jezdecké umění i problémy s narůstající popularitou tohoto sportu. Zvláště zaujmou pasáže, kde se jezdí a utváří nejrůznější triky na prknech - kamera je dynamická, hudba sedí jako ulitá a podtrhuje jejich umění tak, jak o tom může většina z nás jen snít. ()

Djkoma

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní snímek ukazující počátky skateboardingu. Nikdy jsem takovéto skejtáky neměl v láasce, ale tento film mi ukázal, že pro některé je tato kultura životem i smrtí a pro jiné jen něco co právě letí. Pro každého pravého člověka, věřícímu tomuto druhu života, je tento film opravdu něčím vyjímečným. Film je laděný přesně jako život nějakého pohodáře a je velmi příjemný na shlédnutí. Natáčení proběhlo za přítomnosti skutečných Z- Boys a je cejtit jejich aura i v poddání mladších kolegů, kteří jsou snad jejich "klony". Kdo chce poznat počátky skateboardingu a 107 minut se nenudit rozhodně musí zvolit Legendy z Dogtownu. ()

• Sid zomrel na rakovinu mozgu. (Smok)
  • Tony Alva se objeví v malé roli muže na párty, který mluví o Oregonu. (Karlos80)
  • Skip Engblom si přál, aby jej ztvárnil Heath Ledger. (Tygrys)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)