Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedno z překvapení roku. Dlouho jsem tento film odkládal, protože mi skate a surfové prkno není zrovna moc blízké. Možná díky tomu jsem s větším úžasem sledoval to dokonalé kouzlení s kusem prkýnka. Děj je více než zajímavý, diváka neunudí a ještě se naučí něco málo z historie skateboardingu. Opravdu perfektní podívaná. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Opravdu hezky natočený příběh, i přesto že je hlavně o jezdění na prknech nebo skatech, teda jde tady o adrenalin a ten tu předvedli a ztvárnili jako fakt dobrou a napínavou akci. Vlastně byli všichni svým způsobem sympatický, takže mě to bavilo. I když to samo o sobě neni zrovna zábavný téma, tak se režisér trefil do černýho. Soutěže byly takové nadupané, že nechápu, jak to dovedou :) A všechny ty vztahy mi přišly natolik silný, přirozený a upřímný, že bylo fakt příjemný se koukat na jejich emoce. Taky zkoušení něčeho nového ( jako byly bazény) je docela záživná záležitost. Člověk ani nepřemejšlí nad tim, jestli je to hodně neomalený, nereálný, nebo moc americký. Prostě si jen užívejte ten pocit uvolněnosti a já si u toho odpočinula... Taky je to o tom, jak se mladí teenageři dostanou k penězům a slávě, což ovlivní jejich vztahy. Každý se sice vydá jinou cestou, ale nakonec se dají všichni zase dohromady :) Další plus je podle mě to, že to je natočené podle skutečné události, což jsem se dozvěděla až na konci. Doslova MAZEC ! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o divokých, nezačleniteľných rebeloch, veriacich svojmu (pre ostatných nepochopiteľnému) životnému štýlu. Okrem skvelej atmosféry 70. rokov uprostred Kalifornie, sú ozdobou tejto snímky (ktorú mal pôvodne režírovať David Fincher, ale nakoniec zostal "len" ako producent), herecké výkony neznámych chalanov, ktorých mentorom je miestami až valkilmerský Heath Ledger. Spolu s Jokerom a SKROTENOU HOROU podľa mňa jeho najlepšia postava. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem měl k filmu ještě výhrady ohledně "ne-děje" a stále jsem čekal kolem těch všech prkýnek nějakou chytlavou story. Ta se naštěstí v druhé půli dostavila, takže můžu tomuto výtečně stylizovanému filmu dát s klidem plný počet bodů. Nádherně natočené "prkýnkové" sekvence (podpořené výtečným dobovým hudebním výběrem) mě úplně odkouřily, stejně jako dokumentárně pojatý styl vyprávění spolu s uvěřitelně skutečnými postavami (tedy kvalitními herci / skejťáky). Více takovýchto filmů! ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Film působí velice (ikdyž celistvě tak) neurovnaně, a to je škoda. Dokonale vystihuje dobu, mravy, chování a nálady Američanů z roku 1975 skvělým pojetím filmu, což se ale bohužel stalo zároveň záporem filmu. Konkrétně mám na mysli nehorázné syrovou kameru s nehorázně hrubý střih. Opravdu nejsem žádný zarputilý umělec, ale jedny z nejzákladnějších složek filmu, kamera a střih takto odbýt.. to opravdu až bilo do očí! Abych jen nehaněl, tak tvrdím, že tyto nedostatky daly na druhou stranu filmu jakousi nepopsatelnou atmosféru skutečnosti, podle kreté je film i nakonec natočen. Začátek příběhu je zamlžen a divák se musí alespoň trochu soustředit aby stíhal zajímavý děj, který se časem dokonale vyvine. V druhé polovině filmu, začně čas neuvěřitelně nabírat na otáčkách, a již se s našimi hrdiny setkáváme pouze na mistrovstvích, soutěžích a v důležitých momentch, avšak ani tímto, zde film neztrácí svou celistvost. Konec je ztvárněn bravůrně. Musím se přiznat, že poslední půlhodinu filmu, jsem čekal konec každou chíli, ale nakonec přišel.. a to hezký. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Muž, kterému Emile Hirsh donese pivo v průběhu domácí oslavy, je sám Jay Adams. V jedné z rolí se objevil i Stacy Peralta. (Tygrys)
  • Sid zomrel na rakovinu mozgu. (Smok)
  • Film byl natočen pomocí ruční kamery. (Sufferer)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama