Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásnej film se skvělými herci a špička v žánru. Mimo to, že se tam jezdí na prkně, tak je to hlavně příběh party kamarádů, kteří zažívají různý problémy a překonávaj překážky v životě, ať už společně, nebo každej sám, o tom v podstatě pojednává tenhle film. Láska, přátelství, pohrdání životem a hledání jeho smyslu zabalený v hezkym a svižnym kabátu. Konec mě se slzami v očích emočně vyždímal. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to vyšlo na plné pecky. Kdežto v Trinástke (2003) mi vadila rozkývaná kamera ako z domáceho videa a nesadol mi ani príbeh, tu je to už o niečom inom. Režisérka sa nesnaží šokovať za každú cenu, dej sa odvíja značne rýchlo hlavne vďaka kinetickým scénkam na surfoch alebo skejtoch, na charaktery jednotlivých hercov (sú na nepoznanie zmenený, hlavne Heath Ledger mi pripomínal Val Kilmera) je radosť sa pozerať a ku koncu sa snaží aj dojať. A naviac je to podľa skutočného príbehu. Čo viac dodať!? ()

Reklama

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedno z překvapení roku. Dlouho jsem tento film odkládal, protože mi skate a surfové prkno není zrovna moc blízké. Možná díky tomu jsem s větším úžasem sledoval to dokonalé kouzlení s kusem prkýnka. Děj je více než zajímavý, diváka neunudí a ještě se naučí něco málo z historie skateboardingu. Opravdu perfektní podívaná. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o partě kluků zblázněných kdysi kdesi do skateboardu JE taky o přátelství, hledání se, hodnotách a o tom, že natlouct hubu si člověk nemusí jen po pádu z prkýnka. Měla bych drobné výtky (občas problikne teenagerská komedie, občas sociální drama), ale nadšení převládá, ať už z dynamické kamery, Heatha Ledgera v roli "táty", jak na mě šitých písniček a především z atmosféry disponující takovou ležérní podmanivostí, díky níž nevnímám kosmetické chybky, prostě to neřeším a dávám 5*. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokonalá scéna, když kluci objevujou novej - bazénovej - styl jízdy a do toho hrajou Deep Purple "Space Trucking"..bomba.. Celkově hudba je perfektní, Let me stand next to your fire od Jimiho, Suffragette City od Davida Bowieho, Iggy Pop, Sweet, "Wish You Were Here", paráda:) Celej film je totální pohodka a navíc je velmi dobře natočenej. Atmosféra sedmdesátek je úžasná a Heath Ledger podává skvělý výkon. V malym vtipnym štěku se objeví Tony Hawk, kterej spadne z prkna se slovy že je to těžší, než se zdá:) Nechápu jedinou věc: jaktože nemaj při ježdění chrániče.. fakt divný.. Jo a ještě něco, k příběhu: kdybych nevěděl, že je to inspirováno skutečným příběhem, přičemž jeden z hlavních hrdinů, Stacy Peralta, napsal scénář, asi bych se na to díval malinko jinak. Konec je tak smutný, že jsem i slzu uronil a rozhodně se ze strany tvůrců nejednalo o citové vydírání. 90% a rád se na to zase někdy podívám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Scénář k filmu napsal sám Stacy Peralta, který vycházel z vlastního dokumentárního filmu Dogtown and Z-Boys z roku 2001. (Tygrys)
  • Nejnáročnějším úkolem byla rekonstrukce Dogbowlu, velkého bazénu ve tvaru ledviny. Z původního místa v Santa Monice totiž zbyla pouze hromada sutin, a proto musel být 15 m dlouhý, 7 m široký a 3 m hluboký Dogbowl postaven znovu. (HappySmile)
  • Do role Sida (Michael Angarano) měl být zprvu obsazen Brian Vaughan. (Tygrys)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama