Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

Radko 

všechny recenze uživatele

Vyskúšaná a fungujúca filmová schéma môže nanovo presvedčiť len ak sa popri kvalitnom hereckom zázemí, odsýpajúcom príbehu a priliehavej hudbe do filmu vloží nielen vypočítavosť ale aj veľké srdce. A to Marc Forster urobil. Po niekoľkých filmových novinkách, kedy som sa nespokojne ošíval na sedadle a prial som si skorý koniec nastavovanej kaše, som sa konečne dočkal v kine filmu, ktorý ma vcucol, pohltil a vypustil až na konci - urevaného ako malé decko. Príbeh o spočiatku nepochopenom dramatikovi, ktorý stretávaním so štyrmi deťmi a ich mamou neskôr dobyje srdcia divákov je zrozumiteľný, no nie prvoplánovo naivný, spájajúci hravú fantazijnosť s často smutnými životnými peripetiami. Nezahlcuje inováciami s formou, ani dejom a predsa pôsobí pomerne očisťujúco. Veľmi silný zážitok -napriek istej uhladenosti v konaní postáv a cukríkovosti podania prostredia, typickej pre americké filmy pre celú rodinu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Typický festivalový a pre oscarovú noc vhodný film. Inšpirované skutočnou udalosťou, podáva v snovej kombinácii nielen fitkívnu úvahu o tom, čo mohlo byť inšpiráciou pre Barrieho k jeho slávnemu príbehu Petra Pana, ale zároveň aj vo veľakrát výskušanej schéme narácie príbeh jednotlivca, zo začiatku väčšinovo nepochopeného okolím, ktorý v boji s osudom zažíva svoje lifetime obdobie. Podobných filmov s touto tématikou (i keď inšpirované odlišnými udalosťami) o pravých hodnotách priateľstva a dôležitosti "VERIŤ" tu už bolo neúrekom, ale aj napriek tomu je tu jedno veľké ALE! Vďaka výborným hereckým výkonom - od hlavných partov (Winslet, Depp) až po vedľajšie (filmoví matadori ako Hoffman alebo Julie Christie) a formálne čistej, takmer tradicionalistickej réžii v harmónii s ostatnými kompozičnými prvkami ma film spoľahlivo citovo zaangažoval (pri vete: "That is Neverland", ktorú šepká Depp do ucha jednej z ďalších postáv, som ronil jednu slzu za druhou...) a čas pri ňom strávený mi unikol ako voda. 4,5*. P.S.: Napodruhé, dva mesiace po prvom zhliadnutí je to už čistých 5* :-) ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Opět zkusím (i když možná ne úplně se smyslem) porovnat s dalšími Oscarovými filmy, které jsem dosud viděl. Titulní postavou připomíná Letce; známý autor divadelních her, který utíká od skutečného světa do snového a vymyšleného. S MDB to má společné poměrně jasný a odhadnutelný děj, který nepřekvapí. Ale dost nesmyslného srovnávání :) HZM je přesně ten typ filmu, co si pustíte, když máte chuť na něco příjemného, milého, s emocionálním závěrem. A daří se to velmi dobře; od zřetelně čitelného děje, přes sympatické postavy a herce, krásnou hudbu Jana A. P. Kaczmarka, k zručné a hravé režii. Hledání Země Nezemě sice nemůže něčím výrazně překvapit, ale myslím, že to není to hlavní – o to se totiž ani nesnaží, jeho hlavním úkolem je potěšit a to se mu opravdu daří. 90% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dle jednoho soudruha spoluhodnotitele asi nemám srdce, ale tento film mne rozhodně "nedostal". Ačkoliv tam vyloženě hloupá a zbytečná byla jen jedna scéna (+ jen pár imho uslintaných), nedá se říci, že bych toto chtěla vidět ještě jednou...krásná výprava a barevná stylisace...ale to je tak vše, čím jsem byla zaujata. Některé scény byly vyloženě veselé (ne neúmyslně, prostě vtipné milé scénky) a já se až do konce filmu ani nad jednou neusmála, natož aby mi u některé z dojemných tekly slzy. Oceňuji, že se režisér nesnažil diváka donutit podpásovkami k tomu, aby prosmrkal všechny zásoby kapesníků, ale opravdu více než tři hvězdy dát nemohu. Hezký, barevný, ale naprosto nezajímavý film. Škoda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlidštějších a nejkrásnějších filmů co jsem kdy viděl. Krásný příběh o tom jak jeden muž, s chlapcem v sobě, žije ve svém fantastickém světě. Jediní kdo ho můžou chápat jsou Ti, kteří mají stejnou fantazii jako on. Asi nejlépe je rozdílný pohled lidí okolo Barriho ukázán, když on vchází do svého pokoje (který je jeho vysněným světem v kterém vidí krásné věci) a jeho manželka jde do druhého, svého pokoje, který je celý ponořen do tmy... Geniální atmosféra, která ve vás vyvolá krásné pocity. Herci kteří ze sebe dostanou všechno a ve vás vyvolají emoce, o kterých jste možná ani nevěděli. O Peteru Panovi se v česku opravdu moc neví, ale tento film funguje jako skvělý naviják a pochybuji, že se najde hodně lidí, kteří po shlédnutí tohoto filmu nebudou mít chuť přečíst si knižní verzi. Johny Depp hraje, jak je jeho zvykem posledních pár filmů, opravdu úchvatně a přesvědčuje o svém skvělém herectví snad i mrtvoly. Depp je věrohodný, ztotožněný se svou postavou a je z něj cítit, že to pro něj není jen malá role, ale opravdová hlavní role na, které stojí film a on nezklame ani v jedné vteřině. Kate Winslet není jen "ta holka z Titanicu", ale je to opravdová herečka, která mě po Věčném svitu neposkvrněné mysli a Hledání Země Nezemě, přesvědčila o svých kvalitách. Dustin Hoffman v malé roličce velmi potěší a jeho hlas je velmi příjemně silný a charismatický(v originálu). Hudba je krásná a režisér mě přesvědčil o hodně více než v jeho minulém projektu. Jeho láska k látce je opravdu cítit v atmosféře, která je perfektně chvílemi až pohádková. Tento film si zaslouží oscara!! Je to krása, citlivý film, který vám nakonci nechá v očku nejen jednu slzičku, ale i v duši malé potěšení... že se stále točí filmy s velkým F.... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama