Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vydarená detektívno väzenská miniséria. Detektívna línia zapeklitého prípadu pripomenie seriál True Detective a tá väzenská s nekonečnými rozhovormi so zosobnením diabla, zase seriál Mindhunter. Herecky to je tiež vydarené. Taron Egerton ako namakaný a extrémne namyslený frajírek, ktorý sa musí skamarátiť so sériovým vrahom postupne prejde tvrdým prerodom. Hlavným ťahúňom je ale zase famózny a tentoraz ani na chvíľu smiešny Paul Walter Hauser ako človek s ktorým nechceš stráviť ani sekundu. Ale je fascinujúce to zlo sledovať v bezpečí kresla na obrazovke. Nestratí sa ani Ray Liotta, ktorému som otca tesne nad hrobom fakt veril. Ale nič sa nemá preháňať Ray a až tak si sa do toho vžiť nemusel. No a nakoniec tu je sympatické duo detektívov Greg Kinnear a kráska Sepideh Moafi. 6 dielov je tak akurátna dĺžka minisérie, aby nezačala nudiť a zároveň to bolo dostatočne prepracované. No dobre, tá mafiánska línia nemusela vyznieť tak do stratena. Celkovo som ale spokojný a som rád, že detektívku okorenili väzenským prostredím. 8/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pavlík Domař vystřihnul bezesporu toho nejúžasnějšího, nejrozkokošnějšího a komplexně nejpromakanějšího vypatlaného devianta od dob vynálezu filmování sériových vrahů. Naprostá herecká dokonalost, padnul jsem na prdel! Satanžel jedna) jej však v téhle řádně přibásněné „skutečné historce“ posadili do supermaxu plného těch nejvyšinutějších psycho-, socio- a jiných patů, kde mají nehlídanou dílničku, kam si může každý mukl kdykoliv skáknout zakutit, disponující kompletní sadou nožů na kuchání dřeva, celým spektrem parádně naostřených dlát a dokonce i volně přístupnou stolní kotoučovou pilou! K plnému komfortu a maximálnímu pohodlí už klukům chybělo snad jen pár lehce vyvrhnutelných ječivých nezletilých roztleskávaček. Satanžel dvě) Tarot Eklhaft vyrostl z toho sympatického kingsmanovského pedošarmu do slizké instáčové LGBT+(DDPPP) princezny, co úplně zapomněla hrát, a je více než s podivem, že takový prkenný metrohomoslaďouš neměl za celou dobu pobytu ve výše zmíněném supermaxu ani jediný orální či rupturní incident. A nekonečně satanžel tři) autor zjevně vycákal veškerou svou invenci na Pavlíkův charakter, tudíž je to pak globálně, sebedokonalejší úchyl - sebedokonalejší neúchyl, místy až nesnesitelně vatěná nuda k posrání, z níž mohly být dva až tři poměrně svižné díly průměrné minisérie, kdyby soudruzi z nahryznutého jabka nehonili obsah a scénárista s dramaturgem nebyli do sebe zahledění uspávači hadů. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Namachrovaný a herecký ne úplně přesvědčivý frajer, co dostane zvláštní propustku z vězení. Stačí rozpovídat vraha malých holčiček. Ve vězení se náš macho trochu proměňuje v empatického člověka, studie charakteru není úplně koherentní, ale co už - pořád to je atmosférické drama z vězení dle skutečné události a těch není mnoho. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Seriál inspirován skutečnou událostí se táhne jak sopel, přesto drží pozornost diváka až do konce. Shlédnuto na jeden zátah. Každá epizoda zbytečně natahovaná, lepší by byl 90 minutový film nebo si přečíst knihu. Líbil se mi moc, nemůžu ho dostat z hlavy, takže by asi zasloužil plný počet, když o tom pořád přemýšlím, čekal jsem nějaké drsnější vězeňské drama, ale toto bylo spíš psychologické a dostalo se mě to pod kůži. Tak už podruhé přidávám hvězdičku. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zaprvé Taron Egerton je neskutečný sympaťák a okamžitě bych si ho dokázal představit jako nového Bonda. Naposledy jsem ho viděl snad ve filmu Orel Eddie a tady mě hrozně překvapil. Ono vůbec herecké obsazení se Applu fakt povedlo a po řemeslné stránce jde o top produkci. Pokud bych měl něco vytknout, tak je to snaha budovat napětí formou nátlaku ze strany toho strážného, potažmo vězňů, když se provalí, že Jimmy je donašeč, protože tahle dějová linka vyšuměla do ztracena. Konec taky nebyl zrovna uspokojivý, když se našlo jen jedno tělo zavražděné dívky, ale v tomhle případě nešlo nic dělat, protože tak to nejspíš bylo i doopravdy. Budu věřit tvůrcům, o tomhle případu (vrahovi) jsem nikdy předtím neslyšel. Každopádně jsem ocenil, že se tvůrci nesnažili nám ukazovat samotné vraždy a zaměřili se vyloženě na vztahy jednotlivých postav. Tentokrát to Applu vyšlo na jedničku. Při zdejším hodnocení to sice není na plnou palbu, ale těch pět si to rozhodně zaslouží. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Jamese "Jimmyho" Keenea (Taron Egerton), bývalého drogového dealera, který se snažil vymámit přiznání od sériového vraha Larryho Halla (Paul Walter Hauser). (mikki089)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Našel Marvel nového Wolverina?

Našel Marvel nového Wolverina?

04.07.2022

Zatímco se na obzoru rýsuje další Comic-Con, přichází zprávy, že herec Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba) jednal se šéfem Marvelu Kevinem Feigem o tajné roli. Podle nejrůznějších indicií by se… (více)

Reklama

Reklama