Reklama

Reklama

Letka Bouřliváků

  • Česko Thunderbirds (více)
Trailer

Vytahovat svět z problémů je práce na plný úvazek. Bývalý astronaut Jeff Tracy a jeho čtyři synové založili přísně tajnou organizaci Záchrana světa (International Rescue), která dohlíží na klidný chod světa. Pět neuvěřitelně rychlých strojů Thunderbirdů umožňuje Jeffovi a jaho synům být vždy krok před Zlem. Úhlavní nepřítel Hood je však jednoho dne chytne do pasti a chce zneužít jejich vesmírné lodě ke svým záměrům. Nejmladší z Tracyho synu, Alan, je naštěstí dosud v bezpečí na tajném ostrově. Zvládne zachránit svou rodinu...a s ní i celý svět? Film v režii Jonathana Frakese (Star Trek: Insurrection; Star Trek: První kontakt) se známými herci jako jsou Ben Kingsley (Schindleruv seznam, Gándhí), Bill Paxton (Apollo 13, Twister) a Anthony Edwards (E. R.) vám představí srdnaté hrdiny a na křídlech Thunderbirdů vás donese k tem nejúžasnejším dobrodružstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když zkusíte supermoderní vynálezy, napatlané výhradně sytými barvami evokujícími LEGO kostičky, nacpat do hraného filmu, nedostanete z toho nic, na co by se dalo dívat bez ťukání si na čelo. Zvlášť když záchranné akce v kontrastu s tím disponují místy velmi slušnou počítačovou animací. Interiéry jsou stejně kýčovité a umělé jako v původním loutkovém seriálu, na který budete myslet HODNĚ často, protože to, co se ve filmu odehrává, a řeči, kterými je to doprovázeno, budí dojem, že je vymýšleli dřevění panáčci bez mozku:P Už bychom konečně měli začít dohlížet na to, aby zábava pro děti nebyla tupá. Film, ve kterém je jedinou uvěřitelnou věcí zima v mrazáku - ta byla evidentně pravá, protože pokud Sophii Myles opravdu nezdravě nevzrušuje papundekl, tak je jediným vysvětlením pro její stojící bradavky právě ta zima;) - by měl být promítán jenom v detenčních ústavech. Zaručuju vám, že po takovémhle představení budou "klienti" vláčnější a poslušnější než po lobotomii. Hromoví ptáci se skutečně katastrofálně nepovedli. Nutno ovšem říci, že když se někdo rozhodne následovat odkaz tak bezobsažné a schematické předlohy, nemůžete nic jiného čekat. 20%, protože na dětskou zábavnou filmovinu to postrádá nadhled, a tím jak úporně drtí publikum v "svojom špecifickom štýle", mě možná dokáže přesvědčit, že je to záměr (nakonec je tu Ben Kingsley, že), a tím by to tedy mělo být zábavné, ale to tvůrce z jejich zločinů rozhodně nevyviňuje. Faktem je, že od doby kdy jsem tenhle kus "zábavy" viděl, k době kdy jsem psal komentář, nějaká ta voda uplynula - proto, že jsem neměl žaludek se k tomu přiblížit byť jen prostřednictvím CSFD. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $57miliónovTržby USA $6,880,917Tržby Celosvetovo $28,283,637║ Podobne prázdna výplachovka ako Spy Kids, priamočiary dej bez nápadu, otrasný záporák, nudná akcia, občas niekde niečo málo vydarené to trošku zachráni. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naivita a barevnost Thunderbirds je mi něčím příjemná. Možná je to ten pocit, že jako dítě bych jistě tento film měl mnohem raději než z pohledu dvacetiletého člověka(raději nenapíšu muže, aby nebyly žádné postranní významy). Jonathan Frakes je jako režisér poměrně slušný rutinér, který jde velmi rázně do každého snímku, který ho zaujme. Tentokrát se v jeho snímku setkala i hezká skupinka herců jako Bill Paxton a Ben Kingsley. Je to příjemné a slušně se na to dívá. Neskryje to ani milimetr své rodinné zábavy, ale rozhodně je to neškodné a třeba to i potěší. Mě tedy potěšilo více než jsem čekal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Naivní a zoufale infantilní podívaná v kulisách žánru sci fi, které schází zajímavé postavy i přitažlivý děj. Jeden z největších omylů Bena Kingsleye v roli padoucha Spoda a Jonathana Frakese, který vedle režijního postu převzal i roli producenta. Odhaduji, že jeho tenhle propadák mrzel nejvíc... Celkový dojem 20 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro tyhlety trikové rodinné velkopodivané a la ZTRACENI VE VESMÍRU mám slabost, ale tohle je opravdu o ničem. Velkorozpočtovou filmovou verzi stejnojmenného populárního loutkového seriálu ze 60. let (který inspiroval i TEAM AMERICA) si studia přehazovala několik let než do projektu vstoupil startrekovský herec a režisér Jonathan Frakes, který se do vod rodinné zábavy vydal už o dva roky dříve s nepovedenými ZLODĚJI ČASU. Scénář byl přepsán pro mladší publikum, rozpočet poněkud skrouhnut z původně plánovaných 75 na 57 milionů a výsledkem byla přetrikovaná nudná infantilní slátanina a solidní propadák (28 milionů celosvětově), který šel u nás rovnou na DVD. Škoda, protože potenciál to mělo. Ale lady Penelopa byla super :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako sem dostali Paxtona a Kingsleyho nepochopím... rovnako ako to, ako mohol legendárny Jonathan Frakes stvoriť taký paskvil! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +slešné prostředí vystavěné efekty, překvapivě dětští herci nehrají špatně -příběh a děj je určen výhradně dětem, scénář celého filmu, někteří herci silně přehrávají (Bill Paxton), slabá a nevýrazná hudba/// V hodně směrech je to film, který bude stravitelný jen pro děti. Podobá se filmům Spy Kids (průměr) Ztraceni ve vesmíru (výborné) a s trouchou nadsázky i filmu Zloději času (hodně dobrý). No myslím si, že i tento film se bude mladšímu publiku líbit, ale oproti výše zmíněným je pro ty starší spíše nedívatelný. Já se přiznám, že na film jsem byl zvědavej, vůbec takovej námět mě zajímá a naštěstí jsem nebyl ani otráven, přesto si myslím, že potenciál filmu nebyl využit. Zřejmě si ale své cílové publikum najde. Mimochodem oceňuji trojlístech mladých herců, kteří hraji přesvědčivěji než jejich slavnější trojlístek z Letopisů Narine/// Celkem 47%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zase někdo nepochopil, že hraný film prostě nemá vypadat stejně jako kreslený originál. Tady ty vizuální hračičky působí spíš blbě než nějak cool. Totéž se dá říci i o barvách. Nehledě na vlastní fyzikální zákony. Jestli chcete zabavit děti něčím z podobného soudku, co není tak blbé, doporučuji třeba Spy Kids. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pôvodný THUNDERBIRDS sú pojem. A tak trochu si myslím, že keď ho Hollywood obliekol do amerických kraťasov, možno tak trochu pošliapal odkaz celého seriálu a týmto cukríkovým prednesom zbúral jeho atmosféru. Tak som to aj vnímal. Ale vnímal som aj snahu dať námetu niečo iné, niečo pre celú rodinu ( síce väčšinou len tú západnú, ale predsa ). Takže som sa nejak na to nastavil a bolo mi minimálne ublížené. Finančná katastrofa, však úprimne povedané, našťastie zabránila vzniku ďalších častí. ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Věrte - Nevěřte. Teda věřte , že převod původně dobrého loutkového seriálu dopadl příšerně. Toto nemělo nikdy opusti mysl tvůrců. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zpracováním, dětskou naivitou a nápady mi to hodně připomínalo Speed Racera. Rozdíl je v tom, že na dětské Thunderbirds se dalo dívat, aniž by vám bylo vysloveně trapně. Z filmu jen číší skutečnost, že je to natočené asi na motivy nějakého dětského komiksu, protože příběhu chybí pro doplnění jakoby několik předchozích dílů. Ale co :) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Od Thunderbirdů si jejich tvůrci slibovali kolosální úspěch, ale v amerických kinech tenhle mix akce, dobrodružství, fantasy a komedie na celé čáře propadl. Kromě vizuální stránky tady totiž není nic jiného, příběh se v ní dokonale utopil, herci jsou pouze loutky, které tancují v rytmu laviny vizuálních efektů. Ty navíc nejsou nic moc. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Spousta triků ještě dobrý film neudělají. Pokud ale je vám mí'n než deset let, klidně jednu či dvě hvězdy si přičtěte. Škoda, mohl to být rodinný sci-fi spektákl. Výsledkem je mišmaš. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Vskutku nebetyčná sračka dobrá akorát pro malé děti! Nemohu pochopit jak mohl tak skvělý režisér jako Jonathan Frakes natočit s tak skvělými herci jako Bill Paxton a Ben Kingsley takovou volovinu!! ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Tedy nic moc, ale dívat se na to dalo. Od Jonathana Frakese (režisér Star Trek VIII a IX) by se dalo čekat víc, Ben Kingsley by taky mohl hrát v lepších filmech, ale pořád lepší než to v čem se objevil v roce 2005 (Bloodrayne). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeff Tracy (Bill Paxton) a jeho synové se svými superrychlými stroji denodenně zachraňují svět. Nejmladší Alan ale těžce nese, že jako nejmladší je kapku vedle, a místo dobrodružných výletů musí sedět ve škole. Ale když je Jeff i ostatní synové zákeřně zajat Hoodem (Ben Kingsley), je Alan se svými přáteli jediný, kdo může otce zachránit ... Neviděl jsem sice prastarý seriál (loutkový), ale pokud byl stejně "zábavný" jako celovečerák, tak není ani o moc stát. Bill Paxton je krutě nepřesvědčivý, děti jak zachraňují svět už jsme tu taky několikrát měli (Cody Banks či Spy Kids), takže kromě zajímavého záporáka Kingsleyho bych už jen pochválil Zimmerovu hudbu. That's all folks.. ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů s dětmi. Určitě lepší než spy kids, přesto hrůza. Pokud vám není 12 tak raději ruce pryč ()

Brain-D odpad!

všechny recenze uživatele

díval jsem se na to odpoledne v 15:50 jak to dávali na primě, lehl jsem si a myslel, že to bude dobrá podívaná, ale při překonání 8minut, jsem dostal mikrospánek na asi 15minut, pak se vzbudil a řekl si, ježiš, to nemá cenu, zase jsem trochec usl a pak po pár minutách vzbuzenej od sousedovic kohouta vypínám a nechci již vidět tuhle tupost ()

Reklama

Reklama