Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skončila I. světová válka a mladí muži z celého světa se vracejí do svých domovů. I do Kanady se vrací spousta těch šťastnějších, kteří prošli peklem bojů na frontě a přežili ho, poznamenaní na celý život. Snaží se zapomenout a najít tu svou "správnou" cestu za úspěchem a za štěstím, najít si své místo na slunci, svou duhu... Tento mnohovrstevný příběh vtahuje diváka do děje vším, co ke kvalitnímu dílu patří - dobrým scénářem, výbornými hereckými výkony, skvělou hudbou a kvalitním zpracováním, v neposlední řadě také pěknými kostýmy a prostředím. Autorům se také podařilo navodit jedinečnou atmosféru časů, kdy zaniká "belle epoque" a přichází krátké údobí uvolněnosti divokých 20. let s divokými večírky, příchodem jazzu a rozhlasového vysílání, ale také prohibice, než přijde hospodářská krize... (ESAva)

(více)

Recenze (6)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = 15.9.1991, réžia českého znenia (ČST Praha 1990) = ZDENĚK COUFAL (30.3.2012) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Osudy dvou kamarádu z tzv. ztracené generace poznamenané 1. sv. válkou. Vrací se jako hrdinové, každý však do jiného prostředí, jeden mezi nejvyšší smetánku, druhý do zaplivaného bordelu. Oba jsou však stejně poznamenaní. ()

Mitzi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál bych ráda viděla znovu, ale koukám, že tu nemá ani český název, to se asi nedočkám. Matně si vybavuju, že mi utekl poslední díl, takže vlastně dodnes nevím, jak to dopadlo :) ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Možná bych dala i 5*, ale už si tento seriál moc nevybavuji. Dávali ho (myslím) jen jednou a nejsem si jistá, jestli celý, protože si vůbec nevybavuji jak končil. Ale líbil se mi, stejně jako např. Salon Eliot. Oba bych ráda viděla znovu. ()

meda2016

všechny recenze uživatele

Vzpomínám na zvláštní běh tohoto seriálu, zábavy v prostředí nevěstince, začátek rádia na jeho půdě... Jen už nevím směřování. Ale mám tušení, že to bylo nějaké závažné sdělení o době. A že se mi líbila Julie Stewart. ()

Bránolog 

všechny recenze uživatele

Kdyby se některá z televizí odhodlala tento nádherný seriál zopakovat, třeba místo 100 x omletého Ranče u zelené sedmy nebo M.A.S.H. e (a to proti těmto seriálům nic nemám) tak by mi to udělalo převelikou radost. ()

Reklama

Reklama