Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

Trailer

Skupinka mladých delikventů dostane za úkol vyklidit obrovský starý hotel Blackwell. V té chvíli ještě netuší, kdo se v něm skrývá... Seznamte se s Jacobem Goodnightem. (oficiální text distributora)

Recenze (227)

monolog 

všechny recenze uživatele

Spoilery Velice špatný horror a to i kdybych odhlídl od neexistence jakékoliv novátorské invence v ději. Atmosféru strachu totiž přítmí a špína nedělá a nelekavé lekačky už vůbec. Zezačátku jsem si říkal, že by to mohl být docela dobrej film, to když přišli dva policajti do baráku, kde byla spousta mrtvých těl a někdo je rozsekal na kusy. Jenže potom v sekundě uplynulo několik let a ejhle, máme tu nenadále fikaný plán, jak se pomstít chlapovi, co ublížil mýmu ubohýmu dvou a půl metrovýmu synkovi s paží jako noha štýrskýho valacha, kterej jen tak z plezíru vytrhává lidem oči z těla, protože ho jeho mátina v dětství otravovala s náboženstvím. Jako horror to naprosto nefunguje, herci neměli vlastně co hrát, protože jejich postavy za a) skoro nemluví, za b) když mluví, tak sračky, za c) jsou to papírový kopie jiných živých zásob do mlýnku na maso. Ani ty erotický scény (tedy jedna jemně naerotičtělá) není nijak vzrušující. Všechno to je prostě nudný a nezáživný, vrah je sice korba, ale co? To byl i Jason Vorhees nebo ten z Texaskýho masakru. Inu, svůj k svému, ale přesto bych si tenhle film radši odpustil. Výprava je celkem pěkná, ale jinak je to komplet sračka. A i tu výpravu by si už mohli odpustit, poslední dobou to začíná vypadat, že se všecky horrory natáčejí ve stejných ateliérech a stejnou kamerou, na které minulý nájemce zapomněl barevnej filtr. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $15,032,800Tržby Celosvetovo $18,420,968Tržby za predaj DVD v USA $45,221,543 //počet predaných kusov 2,497,833║ Tak tento horror ako fakt nemá čo ponúknuť, je to len priamočiara teen-vyvraždovačka bez kúska skutočne dusivej atmosféry, v skratke ide len o prevarený vývar, akých je v podstate väčšina horrorov robených v tejto desaťročnej dekáde. /10%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V pár okamžicích je cítit snaha nebýt jednoduchý horor jako jsou ostatní dnešní vyvražďovačky, ale bohužel stejně film nakonec klesne do stejně hluboké bažiny. Hlavní "killer" všech mladistvých je ze začátek správně tajemný, ale ke konci jeho kouzlo uvadá až je z něj jen malý kašpárek... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bomba, Nářeez. Pecka!!.. Celé se to odehrává ve špinavém nechutném prostředí.. Se skvělým nechutným, slizkým záporákem.. Který dávál neuvěřitelné Mordy! Dále bych pochválil Sympatické herce, Ucházející herecké výkony, Špičkové Gore!.. A fajn efekty.. Pro mě maximální nadšení!! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

co se mi na filmu líbilo?? začátečných 10 minut.. seznámení s delikventy.. tetování té dívky.. vlasy té druhé dívky.. gelové nehty Jacoba.. zvonečky.. a SPOILER Jacobovo skonání.. hlavně ten jeho let z okna.. KONEC SPOILERU takto jsem se hodně dlouho nezasmála.. máma, která šla zrovna kolem jen nakoukla a s údivem se mě zeptala: "Neříkala jsi, že jdeš koukat na horor??" -- co se mi na filmu nelíbilo?? ten zbytek :-D ale hlavně ta scéna se psi.. to si mohli scénáristi odpustit ;) ale kupodivu se dá na tento film koukat.. nejsympatičtější je ta délka.. 81 minut se dá přežít :) P.S. monolog přesně všechno vystihl :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jako horor hloupé a naprosto nefunkční, ale jako kašírovaný wrestling s teenagery prokládaný absurdně stupidními klišé je to velká zábava. Film produkovala společnost WWE Films a je to na něm plně znát - samé nárazy těl o stěny a zem, přepjaté fyzično ve smyslu tělesné síly i destrukce těl a nezastíraná karnevalovost (ve smyslu fyzických excesů, barevné rozháranosti a střetu přízemního a pudového s primitivní mystikou). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu jinýho (víc exploit), o to větší radost mi udělal celkem regulérní, a hlavně záživný slasher. Zápletka je zhruba taková: Skupina mladistvých delikventů jede renovovat starý zaprašený hotel Blackwell, a bonus za dobrou úklidovou práci - v horních vyhořelých patrech bydlí vraždící psychopat, který své oběti s oblibou loví na hák, omlátí je o zeď, vydloube oči a dorazí. Tedy, v případě že mu nenakopete prdel (to není jen tak), nebo nejste mladá holka s vytetovanými kříži (souvisí s traumaty v jeho minulosti). Charismatický wrestler Glen 'Kane' Jacobs je v roli maniaka jako doma, beztak je to jeho prací už dlouhá léta film nefilm. Dobře zvládá i vyšinutý, psychologičtější chvilky v závěru, takže celkově paráda, jen ty zuby u něj možná trochu přehnali... Na SEE NO EVIL jsem jinak ocenil vychytaný prostředí, je vidět že s tím si někdo dal slušnou práci a odrazilo se to mimojiné v podle mě solidní atmosféře. Povedený bylo taky překvapení ke konci. Na druhou stranu malinko mě vytáčel ten 'cool' klipový styl, jak je to místy natočený, sestříhaný a upravený, ale co, přeci jen se jedná o WWE Films a tam je to holt běžný no. Ale nečekal bych u nich takový level brutality, takže budiž odpuštěno. Zaprodat Kanea do nějaký rádoby drsný šunky, to by mě nasrali. Nestalo se naštěstí - nic extra to není, ale dobrá a zábavná oddychovka ano, tak palce nahoru! K R-rated dokonalosti už chyběly jen nějaký ty kozy. 7/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tedy navzdory obecnému nevýraznému hodnocení tohoto filmu jak na csfd, tak na imdb, musím uznat, že tohle byl slasher, který se mi opravdu líbil (a to nemám slahery jako horrorový subžánr příliš v lásce a opakuju to v komentářích stále dokola ...). Tento má však i jisté prvky exploitačního násilí a je to vlastně akce od začátku do konce. K filmu jsem se dostal vlastně až po 3 letech od jeho natočení a kdyby tady nebyl excelentní Fritt vilt 1 a 2, byl by to jeden z nejlepších slasherů, jaké jsem za poslední rok viděl (polárník a Norsko však proti této řežbě přece jen vítězí ...). Ono už špičkové na filmu je PROSTŘEDÍ! Já nevím jak ostatní, ale to prostředí starého baráku je do detailu promakané, to přece musíte vidět!! Źádný záběr není odfláknut, každá místnost, každý záběr je plný detailů, všechno krásně ponuré, hnusné, plesnivé až živé ... prostě jen toto muselo dát tvůrcům velkou práci a já to oceňuju, navíc to výborně dotváří atmosféru. Za další je důležité zmínit zabijáka ... Nejsem na tradice a tak mi obří hovado bez masky vůbec nevadilo. Masku prostě k slasheru nepotřebuji. Zabiják nevraždí jedním nástrojem, což je přežitek, ale vším, co je zrovna po ruce a hlavně také vydloubává oči za živa. Důvod jeho chování je dost slušně psychologicky podán (neříkám že bezchybně a perfektně, ale na druh filmu - zábavný slasher - hodně dobře), mnohem třeba lépe než ubohý Zombieho paskvil v Halloween (2007). Černobílé záběry na zabijákovu minulost jsou super. Jinak se nejedná o takové to "tajemno, někde tady je, třikrát na někoho bafne debilní kamarád a po čtvrté teprve přiletí mačeta", což absolutně nesnáším. Tady prostě více jak 2 metrový (i ve skutečnosti) zabiják jde na věc a my víme, že to je on a klidí se všichni od policisty až po myši v domě... a je jen otázka, kdo kam uteče a kam se schová. Ke všemu tomu, co jsem dopodrobna popsal musím vypíchnout ještě špičkové triky, gore, násilí, akci (AKCI - rychlé, akční, dynamické, brutální, ...), atmosféru a docela v pohodě partičku obětí, které si mé sympatie docela získala, i když ne nějak výrazně, ale také mi nebyly úplně lhostejné. Prostě opravdu parádní superakční slasher jakých je jen málo ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz, že režisér Dark předtím natáčel samé erotické splašky, tak vzniknul z Neviditelného zla až překvapivě plnohodnotný slasher. Má špinavou atmosféru, a to hlavně díky prostředí rozlehlé zatuchlé budovy, obrovského maniaka s hákem na řetězu, před nímž nemáte šanci utéct, a samozřejmě brutální mordy, u nichž musí nejedno fanouškovské srdce zaplesat radostí. Absence nahoty a to bezdůvodné vydloubávání očních bulv je vedlejší. Hlavní je, že film šlape hezky od začátku a nepoleví až do úžasného (i když digitálního) finále, ve kterém je zabiják zneškodněn tak nápaditě, až jsem žhavil tlačítko replay. Zábava zaručena. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

S ohledem na předchozí díla Gregoryho Darka mám pro tenhle film jen slova chvály: velmi slušný děj, roztomilý záporák, skvělé krvavé scény a příjemné dějové zvraty, kdy najednou fandím někomu docela jinému, než na začátku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak začátek je fakt brilantní, po něm sem byl na tenhle film natěšenej jak číňan na rejži, protože se v něm sešlo hned několik aspektů, který na hororech mam rád a to neskutečná brutalita, skvělá atmosféra a neprosto a totálně super drsnej drtič, kterej se svojí sekerou seká všechno co de, to jak tam jednou ranou naporcoval toho flojda bylo prostě super. Bohužel dál už se film odvíjí tak trochu zaběhnutým systémem béčkových vyvraždovaček, sice o brutální a pekelně drsný scény stále neni nouze a to i když moje milovaná sekera už neni moc používaná, takovej hák taky neni špatnej. Nicméně už to vyvražďování prostě nemá takovou šťávu a jde to od 10 k 5ti a závěrečná pointa je slaboučká. Takž nakonec musim bohužel konstatovat, že je to sice pěkně drsná, ale dost průměrná vyvražďovačka, která nevyužila velkej potenciál co měla na začátku ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia mladých trestancov využije perfektnú možnosť skrátiť si trest. Ich úlohou sú pomocné práce v hoteli menom Blackwell, ktorý v sedemdesiatych rokoch vyhorel, ale čoskoro má byť zrekonštruovaný. Nanešťastie je hotel aj obydlím fanatického vraha Jacoba Goodnighta, ktorému odviazaná partia mládežníkov skríži cestu a on si z nich urobí svoje najnovšie trofeje. - Pamätal som si, že sa mi to pri prvom zhliadnutí dosť páčilo, ale teraz pri druhom som si užíval každú minútu a nechcel som, aby táto naháňačka skončila. Nutno podotknúť, že ide o čistokrvný Slasher, ktorý obsahuje aj všetky nedostatky tohto hororového subžánru, ale pokial divák akceptuje tento fakt a nehladá v tom logiku, mal by si to bez výčitiek užiť. Najviac ma na See No Evil fascinuje prostredie do ktorého je dej zasadený lebo ten majestátny hotel je pre mňa pastvou pre oči a vďaka plíživej kamere a šikovnému strihu som si vychutnával každú scénu. Plus je všetko v sprievode špičkovej hudby žánrového veterána Tylera Batesa. Tvorcovia podla mňa ideálne pracujú aj s postavami, pretože charaktery sú odviazané ako sa na tínedžerov patrí a len hladajú s kým by sa vyspali, akou zakázanou látkou by sa posilnili alebo čo by rozbili, takže sa divák nemôže dočkať toho, kedy ich obrovský Kane začne likvidovať. Ten toho v osobe Jacoba Goodnighta vela nenarozpráva, ale ide z neho aj napriek tomu rešpekt. Len mi jeho mimika tváre strašne pripomína Caina Velasqueza, ktorý je jedným z najslušnejších a najpokojnejších fighterov vôbec, takže som mu jeho hranie neveril na sto percent. Vraždy potešia milovníkov gore a niektoré ako napríklad scéna so psami alebo s mobilom sú silno zapamätatelné. Obrovským plusom je aj stopáž necelých sedemdesiatpäť minút, ktoré sa bezpochyby oplatí zainvestovať, pretože toto je horor ako stvorený k odpočinku po náročnom dni v práci. Velká škoda, že tvorcovia sa po tomto projekte akosi vytratili, lebo túto šancu od Vinca podla mňa využili naplno. + herečka z Shutter + herečka z The Osiris Child + herec z Wolf Creek ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukaž kérku kočičko, vydloubnu ti očičko.. Proč ta smíšená(!) skupina mladistvých delikventů neměla zrovna k dispozici autobus s lůžkovou úpravou a chlazeným šampaňským? Proč vybrali herce, kterým jde věřit nějaká kriminální minulost ještě míň, než že (dle úchopu smetáku) vůbec někdy uklízeli? Vždyť těch proč by bylo víc, než švábů v hotelu Blackwell.. Lehce zapomenutelná tupost z bezedného měšce žánrové tuctovosti, aneb důkaz toho, že pavučiny, šepot a nechutné detaily sami o sobě horor nedělají. Na rozdíl od anabolických fešáků jako jsou The Rock či John Cena, je wrestler Glenn Jacobs (ač hezky funí jak buvolec v říji) trvale odsouzen ztvárňovat jen role podobných kreatur. Ostatně, co taky jiného s tímhle ksichtem. See No Horror.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nudná, předvídatelná a stokrát viděná vyvražďovačka. Glen Jacobs alias Kane je jako mašina na zabíjení fajn, ale to nestačí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický priemer. Mierne nadpriemerne som sa však pobavil. A ani som viac nečakal. Proste kvalitné rozprúdenie krvi v žilách lahodné na tmavú noc po ťažkom dni. Podobných vyvražďovačiek by sa dalo natočiť milióny, stačí zmeniť prostredie, pointu a je to. Čím som bol však prekvapený, bol výber zimomriavkavých hororových melódií, ktorý bol fakt desivý a výber cool hudby. A nadpriemer boli aj celkom fajn herci, teda aspoň na pohľad. Rýchle, aj keď ohrané, hustá atmoška, kvalitné efekty a hudba. Neviem prečo, ale ja som za kladných 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh o skupine neškodných mladých zločincov, ktorí dostanú za úlohu pomôcť s úpravou starého nefunkčného hotela, ale časom zistia, že sa v jeho tajných chodbách ukrýva veľmi nebezpečný brutálny vrah, s ktorým má dozorca sprevádzajúci mladých zločincov už svoje skúsenosti. Spracovanie je na tom dobre, film je dosť krátky, takže ani nemôže začať nudiť, po zaujímavom úvode už film zoznámi so všetkými postavami a priestormi hotela a po polhodine filmu sa už je stále na čo pozerať, pričom okrem likvidácie mladých sa dej ešte trochu venuje aj vrahovej minulosti. Hororových scén je tu plno a som s nimi spokojný. Fungujú ale samozrejme len v rámci svojho typu, o atmosféru a ani napätie tu moc nejde, hlavné slovo majú hlavne rôzne naháňačky a následné skrývačky pred vrahom a viacero slušných likvidácií s kvalitnými krvavými scénami za pomoci rôznych prostriedkov. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, napichnutie na hák cez čelusť, pád na lane, alebo aj skvelá záverečná likvidácia, po tejto stránke sa tu je rozhodne na čo pozerať. Jedine to vydlabávanie očí hlavne kvôli svojej početnosti začne časom nudiť. Herecké obsadenie je obyčajným štandardom, hlavným kladom je bezpochyby výborný Glenn Jacobs, ktorý svojou postavou, aj výzorom na vraha tohto typu sedí dobre a mladíci vôbec nepôsobia dojmom nejakých zločincov, je to úplne bežná zostava typických vyvražďovačiek, ale aj tak sú tu len na to, aby mohli čo najzaujímavejšie umrieť a to si splnia. Réžia je bez väčších problémov, jedine mi vadí to občasné chaotické prestrihávanie, ktoré je už pomaly štandardom týchto moderných hororov tohto typu a technická stránka je na tom dobre. Ale nie som moc spokojný s prostredím filmu, film sa odohráva iba v interiéroch, ktoré navyše pôsobia až príliš stereotypným dojmom. Neviditeľné zlo nie je žiadny hororový klenot a to ani v tejto dobe, ale fanúšika tohto subžánru, v ktorom ide hlavne o vraha a jeho likvidácie s dostatkom krvi rozhodne nesklame. 72% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapivá vyvražďovací jízda, která postrádá hluchá místa...rozhodně lepší než ty amatérské sračky bez děje, které nám amerikáni sypou jeden za druhým. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalsich teenagerovskych vyvrazdovaciek, nic nove pod slnkom, ale boli tam aspon dobre kamerove zabery. Niekedy mi vadia prilis dlhe nudne filmy, v tomto pripade mi naopak vadila kratka minutaz 75 minut. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Špína - zatuchlost - hniloba - odpornost - nechutnost - morbidita - zvrácenost - fanatismus - všudypřítomné nebezpečí - neopouštějící strach - bolest - nejistota - naděje - únik.... )): oči jsou okno do duše.... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Skoro to bylo na tři, ale teď si zpětně uvědomuji, že to byla ztráta času. Pár scary a napínavých momentek film nedělá. A už vůbec ne horor. ()

Reklama

Reklama