Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Přírodní historie

(TV film)
  • Velká Británie Fantastic Beasts: A Natural History
Velká Británie, 2022, 57 min

Kamera:

Marcos Durian

Hrají:

Stephen Fry (průvodce)

VOD (1)

Obsahy(1)

Stephen Fry se vydává na neuvěřitelnou cestu za příběhy těch nejfantastičtějších tvorů světa. Pátrá po dracích, naráží na vzdálené příbuzné jednorožce a odhaluje skutečná zvířata, která inspirovala největší mýty a legendy, vyprávění i filmovou tvorbu. (HBO Max)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektoré tvory super, ale inak tá forma miestami únavná: https://dokumenty.tv/fantasticka-zvirata-prirodni-historie-dokument/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ze zvířecích dokumentů patří tento k těm neobvyklejším. Něco mezi špehování živých zvířat a dokumenty o pravěkých příšerách. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi povrchný dokument. Osobné mám mýtické príbehy o všelijakých čudných a obrovských zveroch ktoré (ne)žili na našej planéte veľmi rád, no tu som sa dozvedel len pramálo nového. 55% ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo podle traileru velký potenciál, který ale zůstal totálně nevyužitý. Pominu-li klasický problém s tím, že všechno zajímavé už vám ukáže trailer a zbytek je vata, tak tam mohli dát aspoň Eddieho Redmaina. Mám Stephena Frye rád, ale sem se moc nehodil. A bohužel tomu nepomohl ani český dabing, který jsem musel po pár minutách přepnout raději zpátky do angličtiny. ()

Epero 

všechny recenze uživatele

Niečo takéto by pri dobrom spracovaní pokojne vydalo aj na kvalitnú minisériu, kde by sa podrobne rozobrali mýty, ich fiktívne vyobrazenia v knihách a filmoch a potom zvieratá, ktoré pripomínajú tieto tvory. Ale toto je len rýchlo spichnuté rozprávanie s pár pikoškami. Niečo čo by dal v pohode dokopy fanúšik mytológie a niekto kto má dostatočný prehľad o zvieratách. Väčšinu času tvoria omáčky, kde hovorí ako ľudí fascinovalo dané fantastické zviera, ako je pochopiteľné že mohli veriť v jeho existenciu, ako do toho mohli preniesť svoje obavy, či nádeje – a toto stále dookola. Nejde sa do hĺbky mýtov, len stručne spomenuté pár vetami ako boli konkrétne mýty vnímané (napr. po tone omáčky „Draky sú vyobrazované ako kruté a desivé stvorenia skôr podobné jašterom v Európskej kultúre, kým v Ázijskej sú vyobrazované ako múdre bytosti skôr podobné hadom." A potom zas omáčky). Neukazuje takmer žiadne fiktívne vyobrazenia (čo je pochopiteľné, keďže to má byť skôr reklama na Fantastické zvery a nie skutočný dokument o fantastických bytostiach). A pri reáliách to berie povrchne, ako nejaký krátky segment z rannej, či popoludňajšej šou pre spestrenie – kde je pár faktov, rozhovor s niekým čo sa venuje skúmaniu daného zvieraťa a možno nejaká zaujímavosť pre oživenie. Takže ako „dokument“ to veľmi zaujímavé nie je. Pre fanúšikov sveta Harryho Pottera môže byť zaujímavý akurát na záver rozhovor s jedným z tvorcov špeciálnych efektov a s J.K.Rowlingovou. Ale inak nič moc. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný dokument, který doplňuje filmovou sérii Fantastická zvířata. Poodhaluje, jak se v minulosti vyvíjely představy o fantastických zvířatech, ale také to, jak se vytvářely animace pro tyto filmy. Tvůrci také zařadili malého hrabáka, který prostupuje celým dokumentárním filmem. Dokonce byla k rozhovoru pozvána i J. K. Rowlingová. Doporučuji nejen potterheadům. ()

Reklama

Reklama