Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

tron 

všechny recenze uživatele

„Alan a Jean Parkerovci. Sami proti svetu.“ Mám rád Kingovu novelu a aj keď si o Mickovi Garrisovi nemyslím, že je najlepší adaptátor kingoviek (Stephen si ale asi myslí presný opak, veď sa len pozrite, koľkokrát spolupracovali), jeho verzia JAZDY NA STRELE ma oslovila. Noc je zvláštny čas a dejú sa počas neho veci, ktoré by dennému svetlu neprešli. Skvelá pesnička "Time of the Season" od The Zombies, podarená rolička Davida Arquettea, výborný výkon Barbary Hershey, pôsobivá atmosféra mainských, opustených, večne hmlistých nočných ciest (nakrúcalo sa priamo v Maine!), nezabudnuteľná historka o "páchnucom aute" a veľmi, veľmi dojemný koniec. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nezaujatí filmoví fanoušci už můžou být na jméno Stephen King poměrně vysazení, protože s minimem výjimek platí pravidlo, co film to brak a nezvládnutá adaptace /tato novelka byla navíc napsána speciálně pro internet/. Jízda na střele je dalším z řady nepovedených video /i když pro tento formát snad ani není primárně určen/ horrorů, které neví čím zaujmout či případně šokovat. Příběh se odehrává koncem šedesátých let v USA a pojednává o mladém studentovi, který se vydává 200 mil stopem za svou matkou, která právě prodělala menší mrtvici. Bohužel trvá zhruba tři čtvrtiny filmu, než pochopíme o čem by to celé jako mělo být a i přesto že se nám dostane nějakých vysvětlení, zůstane nám na patře dosti odporná pachuť. A o čem to tedy celé mělo být? Taková povídka ze záhrobí, kterou měl dramaturg rozcupovat na kusy aneb trip plný nesourodných halucinací, který svou rozbitou skladbou bere i sebemenší touhu ponořit se do děje. Horrorová road-movie s trochou brutality, trochou moralizování a velkou porcí nudy. A to je na tom to nejhorší... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byla to kravina. Nápad sice dobrej, King se nezapře, ale to zpracování bylo úplně tragický. Atmosféra žádná. Herci šíleně trapný. A příběh rádoby anarchistickej plnej volnomyšlenkářskejch názorů, ze kterejch jsem kolikrát myslel, že se poseru smíchy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

King patří mezi spisovatele, které kvalitně dokáže zfilmovat opravdu jen výborný režisér(Darabont rulez). Mick Garris jím jistě není. Bohužel mu nepomáhají ani průměrní herci z nižších pater Hollywoodu. V tomhle filmu je toho až moc špatně... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná adaptace Kingova elektronického hitu nefunguje ani jako horror ani jako drama. Povídku jsem nečetl, nicméně si dokážu představit, že je nabitá odkazy na léta sedmdesátá (šedesátá?) a hudební špičky té doby a že na té atmosféře dost staví. Kdyby ve filmu nebyla zmínka o Lenonovi, myslel bych, že se odehrává v současnosti. Hrdinovy představy toho, jak se může vyvíjet děj jsou zajímavé asi pět minut, poté už jen ruší a nudí. David Arquette je určitě velký fanda horrorů, ale o to horší je když hraje záporáka. Stručně řečeno srajda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ještě slabší než sem čekal, tady se fakt nejedná o žádnej horor nebo o něco napínavýho, sice je pravda, že pár slušnejch scén se nakonec přece jenom odněkud vyklubou, ale víc než několik napínavejch minut to fakt nehodí a zbytek času je čistokrevná nuda, kdy hlavní "hrdina" furt kecá se svým alteragem a následně s nějakým rádoby ďáblem o blbostech a naprostejch kravinách. Krom toho je to celkově ještě docela debilně zmatený a nic jinýho než retardovanej konec se už fakt čekat nedalo a bezezbytku se to vyplnilo ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jen minimum adaptací Kingových děl je možné označit za úspěch, naopak většina zavání průšvihem... Z tohoto pohledu nutno konstatovat, že Jízda na střele není určitě žádné veledílo a kdo má ke sledování filmu rozumnou alternativu, ať neváhá a později si raději přečte výrazně lepší povídku, nicméně mohlo to být i mnohem horší. Povídka je především o vyrovnávání se s fenoménem stárnutí a smrti ( nejenom ) svých blízkých a její tísnivou atmosféru snímek nahrazuje několika řemeslně průměrně natočenými lekačkami. Tenhle snímek je koukatelný, pokud člověk nemá přehnané očekávání...Nedostatek atmosféry a strachu lze přičíst na vrub nevýrazné, nenápadité režii. Celkový dojem 50 %. Pokud nejste fanoušky žánru, doporučuji odečíst 15 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pan režisér zřejmě vypil mnoho skleniček silného alkoholického nápoje, zajedl to vtipnou kaší a poté se rozhodl natočit tento film. Jenže v něm skoro nic nefunguje. Pokud to mělo vyjít jako parodie na Kingovu předlohu, tak to nevyšlo, pokud měl v úmyslu vytvořit horor s komediálními prvky, tak to vyšlo jen velmi slabě a pokud chtěl, aby z toho vyšlo slušně zpracované dílo mistra hororu, tak to zcela selhalo a myslím, že většinu diváků a především věrných čtenářů velmi zklamalo a rozhořčilo. Film působil velmi chaoticky a rozhrkaně, pár dobrých scén by se našlo, ovšem jako celek tento film u mě rozhodně neobstál a považuji ho za nejvíce zprzněný filmový přepis Kingových děl vůbec. Cítím za tento film mírný stud a ostudu, čeho se vlastně vůči mistrově geniální povídce dopustil. Tvůrcům bych doporučila měsíční pobyt v zasněženém hotelu Overlook s Jackem Torrance, Annie Wilkesovou, Carrie, Pennywisem a ještě pár dalšími jeho ďábelskými postavami:) Příště si raději rozmyslí, než natočí něco podobného a uvědomí si, že zahrávat si s mistrem hororu se nevyplácí. Postavy zrozené z jeho geniality a většinou úspěšně převedené na plátno totiž dokáží krutě ztrestat a pomstít se těm, kteří se dopustí urážky či zhanobení jejich "stvořitele.":) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět se předem přiznávám k neznalosti knihy. Tento film, ač jsem podle místních hodnocení čekal podprůměrnou záležitost, mi byl příjemnou podívanou. Velice zajímavý děj, efekty i ztvárnění různých představ hocha, který jede stopem za svou matkou. Pro mě to byl jeden z těch filmů, který mě od začátku chytnul a už nepustil. Ostatní si stěžují na nudnost, já říkám - jediná scéna nebyla zbytečná. Navíc David Arquette, kterého jinak přiliš nevyhledávám, byl vynikající. A nakonec, kdybych to měl také porovnat s jednou z novějších adaptací Kinga - The Mist - , tak Riding the Bullet vyhrává. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povídka je lepší. To bez debaty, ale film taky není špatný. Místy dost zmatený, nejasný (i mě co jsem četl povídku) a trochu zdlouhavý. Ke konci kdy se na scéně objeví David Arquette děj nabírá obrátky a odsýpá o hodně líp. No Mick Garris má každopádně ještě co dělat, aby dohnal konkurenci, protože se po světě potulují i lepší Kingovy adaptace než je tahle. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Jazda na Strele" je zhruba päťdesiat stranová poviedka, ktorú napísal americký spisovateľ Stephen King. Je súčasťou zbierky "Všetko je možné" (Everything´s Eventual). V roku 2004 túto literárnu predlohu spracoval do podoby celovečerného filmu režisér a scénarista Mick Garris. Podarilo sa mu natočiť celkom dobrú filmovú adaptáciu. Je to príbeh o smrti. Príbeh o fatálnej otázke, na ktorú sa veľmi ťažko odpovedá. Kto umrie? Vy alebo vaša matka? Vyberte si. Je to na vás. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poctivo vybudovaná atmosféra presne ako z pera S. Kinga je však v poslednej tretine nedotiahnutá, nudná a ničím už neprekvapí ani veľmi slušná réžia ani rozuzlenie príbehu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +snad jen Erika Christensen a nějaké ty haluze -nezáživné, zvláštní příběh/// Velice podivný film, který až na konci vyřkne poselství. Bylo zde pár dobrých nápadů, které mě udrželi tak tak pří vědomí. Jinak je to slabota. Kdyby vás to zajímalo film je o smrti, ale není to žádná vyvražďovačka, spíše takový psychothriller. Navíc Erika Christensen měla málo prostoru. Takže v tomto případě není opravdu o co stát./// Celkem 47%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

V souladu s jeho rolí to bude znít asi blbě, ale Arquette je bůh.XD Ne, vážně nechápu, že se tahle filmová podoba Stephenu Kingovi tolik nelíbí; začátek je vymyšlený, ale zbytek filmu se drží knihy nejen v ději, ale i v morbidních dialozích. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vážně super. Z hororoidního hlediska se není čeho bát, protože hororové scény se vlastně nedějí a co se neděje, toho se nebojím. Z dramatického hlediska se dozvíme, že jak hošík, tak jeho matka mají vážné trauma z toho, že jednou dostal pohlavek ve frontě. Vážně super. Zbytek je nuda zaplněná povětšinou nesmyslnými scénami - které se ale často ve skutečnosti opět nedějí a tedy jsou pro mě ztracenou minutáží, kdy jsem na to vážně koukat nemusel - a filozofováním o smrti. Vážně super. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor s neurovnanou strukturou vyprávění a nemohoucností diváka vyděsit. Je řeč totiž o hororu, a byl bych pro mnoho variant, ze kterých by se dalo čerpat a vybírat, abych nakonec mohl o tomto filmu psát jako o plnokrevném hororu. S nějakým zhnusením a brutálním gore tenhle horor neoperoval, poutavý je občas, něco málo originálního a invenčního by se jistě taky našlo a herecké obsazení nižší svítivosti bylo optimální. Jenže rytmus vyprávění velmi často probíhal tím stylem, že mě navnadil na příští dění, ale jen zřídka naplnil slibovaný potenciál. Ve výsledku připadá pět slabých scén na jednu dobrou. Proslulému hororovému spisovateli Stephenu Kingovi se dost často stává, že adaptace jeho knih nedopadají dobře. Je však pravda, že řada z nich je poměrně nezfilmovatelná. Není to poprvé, co se zfilmování jeho knižního díla ujal veskrze televizní režisér Mick Garris, jehož kvalita filmů je dost proměnlivá. V tomhle hororu podal vesměs podprůměrný výkon s občasnými náznaky, ve kterých se film nebral tolik vážně. Jenže to je docela málo. 40% ()

Reklama

Reklama