Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Každý okamžik je do detailu propracován a dotažen na samý závěr. Už poněkolikáté jsem u Kinga zpozoroval, že když se hrdina blíží ke svému cíli, cesta je v ostatních filmech, až na výjimky, kdy je to potřeba, přehlížena. Trochu mi Jízda na střele připomíná Stůj při mně, zde je také vylíčena dlouhá a náročná cesta k cíli, kterému se pak věnuje pouhých deset minut. Nejvíce mě ale zaujala otázka, pokud si máme vybrat, kdo by to byl..., je to opravdu na zamyšlení. A skutečně mě překvapilo, že hrdina nebyl tak sebekritický. Jenže jsem pak zvážil argument jeho matky: "Co bych si počala, kdybys tady nebyl...?" ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Najtmavší film, čo som kedy videl, ktorý ma dokázal aj zabaviť aj mierne vystrašiť a poučiť. Množstvo dejových zvratov, množstvo vedľajších postáv a toto všetko v prostredí, aké sa vída len málokedy. Nevadí mi béčkovosť, nevadí mi istá predvídateľnosť, ba nevadí mi ani ústredné duo matka-syn. To, čo mi vadilo bola miestami až prílišná prekombinovanosť (nepoznám predlohu) a detský predstaviteľ hlavnej postavy (ten 12 ročný, čo sa bál ísť na strelu). Viem, že sú určite aj lepšie filmy vo vykreslení atmosféry aj v tom ostatnom, ale ja nemám (a ani nechcem) mať napozeraných toľko hororov, aby som mohol porovnávať. Preto chválim výborné zavádzanie diváka, atmosféru a koniec, v ktorom na vás tvorcovia vybafnú toľko ponaučení, že nestíhate vnímať, ale napriek tomu si niečo zapamätáte. 75% ()

Reklama

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Další z řady nepříliš povedených filmových adaptací Kingových románů. Tentokrát se jedná o kratší povídku Jízda na střele a režie se ujal Mick Garris, který už má na svém kontě i pár dalších "kingovek". Pár zajímavých nápadů, ale jinak naprosto průměrný film, který ničím nepřekvapí. Když to neuvidíte, nic se nestane. Doporučuji snad jen Kingofilům jako jsem já, pro srovnání z předlohou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Adaptovat Stephena Kinga není jednoduché, většinou z toho vzejdou filmy, které nestojí za pozornost. Bohužel je americký snímek „Jízda na střele“ přesně takovým příkladem. Od Micka Garrise, který se v hororu profiluje už docela dlouho, bych čekal trochu více, má za sebou už i celkem úspěšné Kingovy adaptace, ale „Jízda na střele“ se prostě nepovedla a sledovat ji je utrpení. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Mrtví prý cestují rychle, ale i tak jim to trvá moc dlouho :-) Film zde nemá valné hodnocení ale až zas taková hrůza to nebyla - nenechme se ovlivnit. Sice se občas docela vleče ale pár scén je opravu hustých - zajíček na silnici, ,,Řež, řež, řež ..!!, nebo ,,Koho si vybereš". Nejlepší část filmu je samozřejmě ta kdy hlavní hrdina stopne (vůbec ne démonického ale vcelku všedního poťouchlého nemrtvého) démona George a jejich následný rozhovor.Žel bohu trvá jen cca 10 minut. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama