Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno si o pár desiatok rokov Efron povie, že práve táto životopisná úloha bola jeho životná. A asi bude mať pravdu. Nie je príliš pochopiteľné, prečo Chickie absolvoval tento "výlet" a potom ani nie je prekvapením, že každá postava vo Vietname sa nad tým čuduje stále tým istým spôsobom. Film ma oslovil, páčil sa mi, vyvolal ako dobrú náladu, tak nepríjemné pocity presne také, aké chcel Farrelly vyvolať. Avšak nedozvieme sa vlastne nič, čo by sme už dávno nevedeli a za nás to prvýkrát v živote zisťuje práve Chickie. Vojna je neriadený chaos, vedú ju ľudia, ktorým ide o osobný prospech a nešťastní civilisti neunikajú pred jednou či druhou stranou, ale pred akýmkoľvek bombardovaním a vraždením, len aby si zachránili život. 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prodavačům předražených pleček hloupým instáčovým snobům se povedl vskutku nevídaný kousek, když uplácali naprosto jedinečné drama bez dramatičnosti, dobrodružný film bez dobrodružství a komedii bez vtipu. Těžko vůbec říct, jestli za finální pocit nemytého ocasu a zkažených mášmelousů na patře z tohoto schématického, kýčovitého a veskrze nudného rektobolu může nešťastná volba neumětelského fekálního trapáka Farelyho coby „režiséra“ nebo ještě nešťastnější volba neumětelského koženého trapáka BuZaca „CokurvadělávefilmusPrussellem“ Prknona coby hlavního pozéra, jenž není schopen předstírat ani těžkou tašku ani novojorskou padickci, na celé čáře jej přehrávají i všichni korejští a čínští komparzní amatéři v rolích Vietnamců a co s východoněmeckým pornoknírkem vypadá i „hraje“ jako sekndhendový Vojta Kokotek se zánětem trojklanného nervu. Ovšem nejvíce můj latentní autismus hnala směrem k záchvatům právě ta taška, de fuckto hlavní hrdinka „veledíla“ a elementární symbolika celé té otravné a řádně přefabulované rádoby „skutečné“ a rádoby hlavodvacetdvaidní fraškohistorky. Do ní ten slizký, toporný HnuZac narval 60 třetinek (Ano, spočítal jsem to!), tedy pregnantněji vyňadřeno 60 kusů nula celá tři sta padesát pětek (Ano, vyinternetoval jsem to!), což je, připočteme-li váhu pixly, nějakých pětadvacet kilo mrtvé váhy. A taková dlouhodobě a dalekosáhle nošená pětadvacetikilová taška přes rameno se obvykle nejen viditelně zařezává víc než BuZacovy tanga, ale také přinutí kupříkladu i takového vysportovaného, ztepilého fesháka (184/92 – Ano, jsem to já, Jana Smutná!) jako já minimálně vyrovnávat už po pár kilometrech protiváhu na opačnou stranu. Čili, když pak vidím stopadesáticentimetrového, padesátikilového prkenného zachrapa, jak si s tím přes půl Vietnamu buzerantsky ležérně pohazuje, protože tam měl molitan, aby si při natáčení náhodou nenamohl gonády, říkám si, že když už mi někdo dvě hodiny pateticky a dost uboze rval do krku žluklý popkorn a nutil mě čumět na děsivého nehereckého homokláda, mohl to ten diletant udělat, kurva, alespoň fyzikálně patřičné. Jo, a O.V.P., Prasle! Vzít dvacetiminutový a zcela nijaký štěk v přitroublém a nudném kýči pro pohlupavé požírače horkých psů, v němž hlavní role hrají zelená taška a amatérský řiťopich, přičemž taška podává famózní výkon, to u kdysi skvělého osralového herce zavání zoufalstvím posledního tažení. Každopádně pořád velmi doufám, že se někdo v budoucnu ještě hecne a natočí z nostalgie nějakou tu dvojku, napadá mě třeba Těžká nadváha, Americký otyloň, Na porážku nebo Lipidátor, a vrátí Tě zpět do hry! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nejdebilnější nápady vznikají v hospodě po pěti pivech. Ne jinak je to i v případě příběhu z tohoto filmu. Jako vzít pakl piv a odvést je kámošům, co jsou ve válce, do Vietnamu, může napadnout fakt jenom naivního blázna. Zac Efron ale tohohle alkáče zahrál naprosto fantasticky. A jak je příběh celé té výpravy za podporou morálky pluku totálně absurdní, tak dobře se na to kouká. Peter Farrelly podobná témata umí a ne jinak je to i zde. Absurdní vtip střídá ofenzíva Tet a útok na Hanoi, kde se skví pro změnu hodně zajímavá role Russella Crowa. Jeho válečný fotograf tu měl celou řadu zajímavých pravd a myšlenek, které stojí za zamyšlení. Vysloveně dobrý kousek o sebeuvědomění jednoho obyčejného Amíka. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ještěže vojáci měli takového kamaráda-prosťáčka z Inwoodu, co jim zaobstaral v pravou chvíli pivo. Jinak nevím, jak by asi přežili těch několik hodin v zákopu zcela bez tekutin. :o) *** Ještě nedlouho před zhlédnutím jsem příliš netušil, kdo to je Zac Efron a teď už vím, že Zac Efron je minimálně velký sympaťák, který dokáže s gustem utáhnout dvouhodinový film. Také jsem neznal tenhle reálně odehraný, lehce absurdní příběh z dob Vietnamské války a líbilo se mi zpracování, které i přes výrazný komediální žánr reflektuje reálnou válečnou situaci v nejedné vážné scéně, nebojí se přidat drama ve vhodně vyvážené dávce a funkčně ho propojit s vývojem hlavní postavy (to je už tedy řádná deziluze, když si u dalšího kamaráda Looneyho málem Chicky ani na to pivo nevzpomněl!) nebo rozehrát na malém prostoru i pár dalších myšlenek a motivů – kupř. v souvislosti s paralelně probíhající „informační válkou“ na poli médií a mediální reflexe ve víru záměrně zkresleného podání událostí v TV. Potěšily zprostředkované příhody s postavou novináře a vůbec ty dvě hodiny jsou tady doslova nabité dobrodružnými zážitky v souvisle napínavém příběhu, který nabízí exkurzi do odlišného politického stavu a doby v exotické lokaci, zároveň ale dokáže odlehčeně připomenout i takovou, asi mnoha z nás zažitou prostou situaci v podobě zmeškání plánovaného spoje s odjezdem a následných trampot poté řešených. ** Přestože moje osobní jednička z amerických komedií aktuální post-covidové éry (Hundreds of Beavers) zůstala nepřekonána, byl jsem nebývale spokojen až nadšen. Jen škoda, že další takto skvělý film s potenciálem zabavit i oslovit široké publikum zcela minul ČR/SR kino distribuci. [90%] ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Dramedie jak se patří. Zac Efron ve své skvělé formě a v příběhu, který mohl být jakousi vtipnější verzí Apokalypsy. To se sice nekoná, ale i tak byl tento dramatický výlet skutečně příjemnou záležitostí, kde jsem hlavní postavě fandil, stejně jako jeho přátelům a moc se těšil, co na mě kde vykoukne s tváří té či oné celebrity. Jako jednohubka na odpoledne ideál. Nic složitého od toho nečekejte. 75% ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama