Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dario Marianelli: 1. Dickensian Beginnings ,2. Shrewd Thespians ,3. Red Riding Hood ,4. The Queen's Story ,5. The Forest Comes To Life ,6. Jake's Pledge ,7. Muddy ,8. Inside The Tower ,9. The Queen Awakens ,10. The French Arrive ,11. Burning The Forest ,12. The Eclipse Begins ,13. A Slice Of Quiche Would Be Nice ,14. It's You: You Know The Story ,15. Sleeping Beauties ,16. And They Lived Happily Ever After ,17. End Credits,, ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten les nebyl tak strašně umělý a studiový a ten vlk vyloženě směšný, hodnotila bych i líp. Velmi zvláštní spojení pohádky a reálného příběhu, ty zlé postavy jsou naprosto přesvědčivě nechutné, velmi pěkný je perníkový mužíček a z toho lesa, i když je tak hrozně studiový, jde přece jen dost hrůza. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Bratři Jake a Will Grimmové jsou podvodní vymítači duchů a strašidel, kteří roku 1811 putují Německem a s pomocí několika triků a dvou komediantů, vydělávají na důvěřivosti vesničanů. Jednoho dne narazí na zakletý les, v němž zmizelo už devět dívek, a brzy pochopí, že tentokrát nejde o triky konkurenční bandy podvodníků, ale o skutečná kouzla. S pomocí místní dívky Angeliky zjistí, že les ovládá zakletá zlá královna, která chce získat zpět krásu pomocí krve dvanácti nevinných dívek. A protože Angelika má být jednou z nich, pustí se bratři se zlou královnou do boje. Mix temného hororu a pohádky v režii Terryho Gilliama není dokonalý, ale já s ním neměl větší problémy. Dobrodružství je nabité triky a působivými obrazy, kterým nechybí kouzlo a cit. Matt Damon a zesnulý Heath Ledger jsou ve svých rolích vynikající a nepřehlédnutelnou je i Monica Bellucci v roli královny, ale i výskyt českých herců, jako je Tomáš Hanák nebo Miroslav Táborský, není nezanedbatelný. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je dokonalá, Gilliam umí s rozpočtem pracovat rozumně, ale jestli jsem někdy věřil tvůrčím neshodám při natáčení, je to právě v případě Grimmovic bratři. Kletba je totiž neskutečný dějový maglajz, kde občas fatálně nestíhám počítat, kolika odbočkami už se příběh vydal. Když ale zhruba po hodině přijde nečekaná akční jízda, stojí to za to až do samého závěru, oběma bratrům fandím a při napínavých scénách nedýchám. V kombinaci s dokonalou postavou zlotřilého generála jsem se nakonec nechal usmířit, ale jinak proběhla tahle lesní anabáze značně rozporuplně. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jsem asi úchyl, ale neurazil mě, přestože mám za sebou (kdysi) dost seminářů o pohádkách a mytologii, Grimmy jsem pochopitelně četl i v neupravené staré němčině, vyznám se v souvislostech, mám rád starší Gilliamovy kousky a tak. S tímhle režisér asi nemohl ve velké mašinerii nic moc dělat, a přesto se mu povedlo solidně potměšilé dílko.... I když mi přijde, že se mohl trochu krotit, vyhodit Pryce, Stormarea i Headey a vést vše trochu komorněji... -- ale přesně to mu nejspíš produkce zatrhla. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Když Jacob (Heath Ledger) "přiletí" se stříbrnou sekyrou do věže, padne tváří na zem a sekyra taky. V tu chvíli se předmět nepřirozeně prohýbá, což dokazuje, že je z gumy. (Fevas)
  • V zakletém lese je každý strom listnatý. Ale když Jacob (Heath Ledger) vyleze na věž ve stejném lese a rozhlédne se, všechny stromy jsou jehličnany! (DivX)
  • Když Will (Matt Damon) a Jacob (Heath Ledger) přemlouvají Angeliku (Lena Headey), aby s nimi šla do lesa, její vlasy se neustále mění. Jednou má pramen vepředu na pravé straně, pak na levé, pak oba vepředu apod. (Fevas)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama