Reklama

Reklama

Storytime

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Velká Británie, 1968, 9 min

Režie:

Terry Gilliam

Obsahy(1)

Krátky animovaný film od Terryho Gilliama robený v monthyphytonovskom duchu. Film paroduje klasické rozprávky. (ethos)

Recenze (19)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Gilliamova mozkovna je nekonečná studnice nápadů a fantazií, Storytime je plná typicky gilliamovské animace, kterou rozvinul až k dokonalosti v... však víte. :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zběsilá sbírka nápadů, nesmyslných příběhů a dadaismů. Brouci, Albert Einstein, jeho kopulující ruce a oživlé vánoční pohlednice se sadistickými Santa Clausy, to vše vytahuje Terry Gilliam z kapes a čaruje s tím na tváři diváka úžas i pobavení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Predstavivosti sa medze nekladú a Terry Gilliam je toho živým dôkazom. Celá 9 minutová záležitosť je postavená na absurdnom humore a šialenej animácií, ktorá mi inklinuje viacej ako animácia dokonalá. Každý detail perfektne premyslený a každá jedna sekunda nezabudnuteľne skvelá. Santa Claus, Einsteinove ruky a Šváb na začiatku, nehovoriac o poslednej scéne z vianočnými kartami ma jednoducho dostali. Viva la Gilliam! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Gilliamova animace je perfektní. Šílená, ale perfektní. Příběh o švábovi je ale jenom nadprůměrný. Pak však přijde vánoční pohlednice a po dalších třech minutách vám budou slzet oči od smíchu. Kéž bych tak něco takového uměl, protože vytvářet takové kraviny musí být vážně neskutečná zábava. 95% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Animované výtvory Terryho Gilliama v rámci Létajícího cirkusu mám hodně rád, jelikož se nikterak neliší od bláznivého pojetí hraných scének. Jakmile jsem zjistil, že ještě před svou pracovní náplní v oblasti komedie stvořil nějaký krátký film, neváhal jsem se shlédnutím a dočkal jsem se přesně toho, co jsem chtěl. Nehledejme v tom žádný pevně držící příběh, nebo racionalitu, zato se (pokud se řadíte mezi příznivce Pythonů, beru totiž v potaz, že ne všem anarchistický humor sedí) dosyta zasmějete. Ani bych se nedivil, kdyby zbylí členové této známé skupiny oslovili Gilliama právě skrz tento výtvor, a udělali dobře, Cirkus by bez jeho kreseb byl podobně chudý jako absence Idlova citu pro jazykolamy a Cleesova expresivního herectví. Jednoznačných pět hvězd, už jen za úvodního vypravěče a opakovanou parodii na televizní censuru. P.S. Pokud vás tento počin dostatečně nezasytil, vřele doporučuji také o pět let mladší pětiminutovku "Miracle of Flight", kde se Terry vyřádil podobně jako zde. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování a Terryho bezbřehá těkajícící fantazie v plném zápřahu. Vánoční přáníčka a pan Švábík vládnou ... konkurovat snad mohou jen "Zabijácká auta" z klasických sérií skečů Monty Pythonů. ()

McMastamind 

všechny recenze uživatele

Ó Anglie, jak sladká je řeč, kterou jsi obdařila své obyvatele, jak důvtipný je humor, jenž si je naučila používat a jakou genialitou oplývá tvým nepřičiněním mladý Terry, který ač narozen v USA, kde se smějí docela něčemu jinému, přece dokázal, že Angličanem se může stát každý, kdo se umí Anglicky smát. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych si v Monthy Phytonech někdy nějak zvlášť liboval, ale Gilliamův Storytime se dal zvládnout, alespoň je originální. ()

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za pohlednice. Když už si člověk myslí, že ví, co přijde, stane se opak nebo NĚCO ÚPLNĚ JINÉHO... ()

Reklama

Reklama