Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scénaristou a režisérem filmu je Michel Gondry, vynalézavý tvůrce oceněných filmů, mezi něž patří například kultovní Věčný svit neposkvrněné mysli. Nauka o snech je podivínským výletem do kolážové říše divů, která je vyrobena z papíru, celofánu a představ. Nauka o snech je laškovná romantická fantazie odehrávající se v chaotickém mozku Stephana Mirouxa (Gael Garcia Bernal), mladého výstředního muže, jehož sny mu neustále napadají reálný svět. Když dřímá, stává se z něj charismatický moderátor „Stephane TV,“ který přednáší „nauku o snech“ do papírových kamer. Ve skutečném životě má nudnou práci ve vydavatelství Pařížského kalendáře a hyne láskou ke své sousedce Stephanie (Charlotte Gainsbourg). Přestože je Stephanie Stephanem zezačátku okouzlena, je zmatena jeho dětinstvím a labilním postojem k realitě. Stephanův spolupracovník Guy (Alain Chabat) je obyčejný praktický chlapík a snaží se Stephanemu radit, jak se chovat k opačnému pohlaví. Stephane však žije v obláčcích a neposlouchá ho. Protože není schopen získat si srdce Stephanie když bdí, rozhodne se hledat odpovědi ve svých snech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

MichelBeK 

všechny recenze uživatele

Když přemýšlím o tom, jak popsat mé pocity z tohoto filmu, jsem v rozpacích. Dané téma filmu je pro mne jistou slabostí a říkal jsem jak se asi podaří Michelovi Gondrymu zpracovat prolnutí reality se snovým světem Stephana a ještě zasazené do „běžného“ života. Po shlédnutí snímku jsem byl okouzlen jak výtvarným pojetím filmu tak právě zmiňovaným scénářem filmu. U filmu jsem nemusel přemýšlet nad tím o čem film vlastně je, protože mám pocit, že by mohl být o čemkoli a na filmu by to nezanechalo jediné vady. Oceňuji zvlášť herecký výkon Bernala, který byl skvělý. Film má dynamiku, energii. Doporučuji 5/5 ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Opravdu romantický film. Celou dobu jsem jaksi čekal nějaký překvapivý konec jako duševní nemoc nebo sen hlavního hrdiny. Takhle mi to přišlo nějak nedotažené. Animované sekvence a různé vynálezy mi přišli hodně dobrý, ale to je tak vče co bych filmu mohl přičíst k dobrému. v celku mne dost nudil. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

No, jasně, že mám rád snění a sny a něco vo nich vim..........hm..docela hezké a milé(milejší než všecky Inceptiony...)....kdekomu by to právě mohlo vavit...ale takových filmů zas tolik není... ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

Bolo to zvláštne. Ale tento film mi pripomenul chvíle, na ktoré rád spomínam a aj preto sa mi tak páčil. Pobavilo ma to viac ako väčšina komédií - najmä Guy so svojimi hláškami (povedz im, že sú los trubkos trapos :D). ()

Lui.eS 

všechny recenze uživatele

Tak bláznivé až si to zamilujete. Stephan ztracený mezi sny a realitou prožívá svůj zvláštní příběh plný nevšední romantiky. ()

malis.uo 

všechny recenze uživatele

Další zasněný film, který mi vykouzlil usměv na tváři. Takováto dílka jsou mi sympatická, proto ono hodnocení. Jasně na Amélii papundeklové poblázněné snění mladého Staphana nemá, i tak jsem byl ovšem hezky okouzlen tvůrcovou fantazií a lehkým krokem ubíhajícím dějem. Takových víc. ()

LiSaiFun 

všechny recenze uživatele

Celá rodina z toho byla otrávená, a já se bavil jako už dlouho ne. Musel jsem jim tím jít na nervy. Dobře jim jim tak. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch snů, jedná se o poměrně jednoduchý příběh. Stephan se po smrti otce vrací za matkou z Mexika do Francie. Nastoupí do práce, která není podle jeho představ. Seznámí se se sousedkou Stephanií, se kterou naleznou společné zájmy. Jejich vztah projde různými peripetiiemi ale nakonec se přeci jen dají dohromady. Nauka o snech je laškovná romantická fantazie odehrávající se v chaotickém mozku Stephana Mirouxa (Gael Garcia Bernal), mladého výstředního muže, jehož sny mu neustále napadají reálný svět, Nauka o snech je podivínským výletem do kolážové říše divů, která je vyrobena z papíru, celofánu a představ. A právě ty koláže mě moc nepřesvědčily. Moje hodnocení je lehce nad 50%. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Když Věčný svit patří do vaší Top 10, nemůžete ani Nauce o snech dát míň než pět hvězdiček. Výborná režie, milion nápadů, dialogy hlavní dvojice... Oproti Věčnému svitu tomu chybí smysluplnější scénář (té hravosti je tam místy až příliš) a lepší vykreslení hlavního hrdiny. I přesto hodně příjemná a filmařsky úžasná věc! ()

Reklama

Reklama