Reklama

Reklama

The Blood on Satan's Claw

  • Velká Británie Satan's Skin (více)

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v 17. storočí. Keď mladý farmár Ralph vyorie na poli zvláštnu lebku, ešte netuší, čo tým rozpúta. Keďže lebka z poľa zmizne, miestny sudca odmieta pripustiť niečo nadprirodzené. Ľudia však začínajú podliehať diabolskému kultu a začnú sa stretávať v starom opustenom chráme, odkiaľ ich ovláda sám diabol cez mladú Angelu. Niektorým ľuďom sa na tele zjaví tzv. diablova koža a práve tých diabol potrebuje, aby bol dostatočne silný. Sudca však nezaháľa a spolu s dedinčanmi sa vyberie diabla zneškodniť. Nahota, vraždy, znásilnenie, krv - to všetko sa dá nájsť vo filme. (Jimbopepo)

(více)

Recenze (24)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Starý anglický venkov, pozdní podzim, který dodává snímku patřičnou syrovost (slunce na modrém nebi neuvidíte), pověry, démon a pohanský kult (zde jsem trochu na rozpacích, jelikož ďábel by patřil ke křesťanství, ovšem rituály jsou čistě pohanské). Celým snímkem se vine tísnivá mrazivá atmosféra zla, jež postupně získává svoji pravou podobu. Část vesnice propadá ďábelskému poblouznění, druhá část se snaží se zlem vypořádat. Komorní děj, místy dokumentární poloha, výborná kamera, dobré herecké výkony, nervy drásající smyčce, trocha krve a nahoty. Jako celek velmi povedené. Během sledování jsem si vybavil celou řadu snímků, i těch, co vznikly později (Vesnice prokletých, Kukuřičné děti, Vaterland, Vesnice a samozřejmě čarodějnické horrory od Hammeru). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mierne nadhodnocujem, lebo takýchto pohansko-satanských-stredovekých hororov je napriek svojej klasickej téme ako šafranu. Nie je tu žiadne hranie na to, či je čarodejnica skutočná. Diabol sa tu rovno zahráva s miestnymi deťmi a to skrze sexy Lindu Hayden. Vrcholom sú jednoznačne rituály v ruinách starého hradu uprostred lesov. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý horor, silně inspirovaný kousky od Hammeru a Amicusu... Satanský příběh s jen pár hluchými místy, parádní, sychravou atmosférou podzimní Anglie, výbornou hudbou, přesvědčivými hereckými výkony (obzvláště se mi líbila Linda Hayden se svým huňatým obočím), sem tam nějakou tou nahou slečnou a pár gore záběry... Řekněte, co více si může hororový fanoušek přát? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Střízlivější 4*. Začátek filmu zaujme díky neuvěřitelně bravurní atmosféře a ten venkov 17 století nemá chybu. A první půlhodina u posednuté holce a jejího přítele je neuvěřitelně napínavá. pak film ale lehce spadne do stereotypu a nemá moc co nabídnout a hlavní hřebíček do rakve je ten prapodivnej konec kterej se mi nelíbil. Nicméně film má parádní atmosféru, skvělé herce, hodně dobré rekvizity a celkově se jedné o překvapení. Ale jak říkám spíše střízlivější 4* skoro 3*. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Lacná a z dnešného pohľadu aj riadne úsmevná maškaráda, ktorej však nikto a nič nemôže uprieť dôsledne vybudovanú atmosféru, cit pre vizuálny bizár a (asi neúmyselne) halucinačne pôsobiaci scenár, kde je kauzalita rozvoľnená a postavy sa pohybujú v nahodilom časopriestore, ktorý vlastne vytvára podmanivého démonicky-rurálneho ducha, blízkeho temnej ústnej tradícií a "urbánnym" legendám. je to film čisto o tom len ťažko pomenovateľnom a sprostredkovateľnom pocite, ktorý si budete pamätať ešte dlho a dosť možno sa stane mierkou a ideálny úvod do subžánru Folk Horroru. Zabudnutý must see piece. A to bez irónie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobrý rozjazd, ktorý navnadil na hutný a strašidelný horor, sa však zmenil na historku o satanskej sekte ´´hipisákov´´. A pri tom na začiatku to vyzerá ako dobre nadupaný ´´monster movie´´. Snímok má svoje svetlé miesta a občas aj diváka preberie, má však viacero nedostatkov, ako je minimum akcie a pomenej drsnosti. A dvakrát škoda, lebo mu to na začiatku tak svedčilo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásne braná jesenná krajina i z malebnou dedinkou.Tak mňa tento film nechytil a to hlavne preto,že veľmi často nudil a vytvoril si veľmi malé percento atmosféry.Vsadený príbeh do 17 storočia mňa vždy poteší a v tomto prípade bol okuzlujúci,lebo interiéry,exteriéry i dobové kostýmy presne zapadali do príbehu aj do toho storočia.Len celkové spracovanie malo veľa rezerv a scenár bol stereotypný.Je tu troška nahoty,minimálne gore a dlho trvajúca nuda.Ten koniec to už bolo iné šialenstvo. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz docela dost muziky. Navzdoru roku vzniku a nízkému rozpočtu, jehož vinou působí film trochu televizně, je to stále působivý horror s atmosférou podzimního anglického puritánského venkova. Ďábelským svodům zde propadají hlavně teenageři, což jeden ocení, když dojde na nějaké ty povinné, leč decentní svlékací scény. Film má jedno velké ALE, totiž závěr, kde se objeví satan osobně, leč ten vypadá jak z mikulášské merendy, takže to ten konec dost hodně sráží. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nádherný "folklórní" horor. Co tak vím, tak se mluví jen o třech takových kouscích- The Wicker Man, Witchfinder General a The Blood on Satan's Claw. Některé záběry z hlavy nedostanu, tohle je bez debat klasika. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pohanský horor o mladých čarodějnicích, které čekají na příchod svého Pána. Vše začíná, když mladý oráč Ralph na poli najde v zemi podivnou lebku, která nepatří lidské osobě. Všimne si tam hejna havranů a začíná titulková sekvence, jejíž hlavní motiv s havranem a názvem filmu bych zařadil mezi nejpůsobivější, co jsem kdy viděl. Poté Ralph k místu, kde lebku našel přivede soudce z místní vesničky, ale po lebce ani památky. Zato v katolické škole se následujícího dne začnou dít podivné věci, dívky i chlapci podlehnou satanskému kultu a v ruinách starého hradu začnou provádět rituály. Dívka, kterou začal Ďábel ovládat a všechna mládež jí na slovo poslouchá je Angela (moc pěkná Linda Hayden) a ta se dokonce svlíkne před knězem a začne ho svádět. I přes viditelný televizní look a nízký rozpočet je pochmurná podzimní atmosféra venkova Anglie 17. století téměř dokonalá, až na nějaká pole nebo cesty, které vypadaly až moc udržovaně. Ztvárnění Satana ve finále bylo ale spíše legrační. Co ale předvádí hudba, to je samostatná jednotka, která k filmu pasuje fantasticky! Komorní orchestr, ale ty smyčce, další různé nástroje, ťukání a zvuky, to je fakt démoničnost! Já jenom koukám, kolik takových zapadlých snímků ze sedmdesátých let existuje a jsem rád, za každý podobný film. Děkuji kolegovi Raimimu za doporučení a za korekturu titulek, které vyladil k dokonalosti! ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Výborný horror,škoda že takéto horrory sa už dnes nerobia.Len koniec filmu mi pripadal trocha komický.Bez špeciálnych efektov.A dokonalé jesenné počasie,anglický vidiek,asi 16.alebo 17.storočie.Vyrobený firmou Tigon,ktorá má na konte len veľmi malo filmov.Jednoznačne vplyv Hammeru a Amicusu.Takže zaostalá dedinka v Anglicku sa stane ohniskom zlá,keď dedinský burán pri oraní vyslobodí démona,alebo možno aj samotného diabla.Kto má rád filmy od Hammeru a Amicusu,určite sa mu bude páčiť.Napriek medzerám a nízkemu rozpočtu,stále dobrý horror.Dá sa tu nájsť určitá podobnosť s filmom "WITCHFINDER GENERAL",tiež anglický vidiek a aj iné podoby sa tu dajú nájsť,ale "WITCHFINDER GENERAL" je skôr historická dráma ako horror,nič nadprirodzené.Len pre zaujímavosť ,obidva filmy sú od rovnakej firmy Tigon. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

V roce 1970 natočil Piers Haggard horror, který se opírá o většinu prvků, se kterými se proslavila produkce HAMMERU. Dejme tomu zhruba 17. století, čarodějnice, pověrčiví lidé, atd. Mezi hlavní klady patří výborná atmosféra, tvořená hlavně typicky anglickým sychravým podzimem. Několikrát mě napadla podobnost se snímky WITHCHFINDER GENERAL nebo TWINS OF EVIL, akorát s tím rozdílem, že v SATAN'S SKIN jsou noční scény točené opravdu za noci, což jim samozřejmě přidává na realitě a výsledek je tak kvalitativně tažen nahoru. Další klad je minimum šedých míst, sem tam nějaká ta nahá slečna a dobré herecké výkony. Hlavně se mi líbila Linda Hayden v roli Angely Blake. Škoda že ji na konci jeden z rozezlených vesničanů probodnul vidlema. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mne to prislo stranse utahany a nejhororovejsi byla asi muzika. Par hezkejch anglickejch holek tam je, takze jsem uplne neusnul, ale ze bych z toho nejak silel, to teda ne...proste vesnicani zblbnou a par jinech se je snazi uklidnit. Cele mi to prislo takove nejake lacine. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jedna středověká vesnička, ve které je nalezena lebka démona a parta mladých, kteří se začnou stávat členy satanské sekty (připomíná bandu zhulených hipísáků). A kdo se členem nestane, toho zamordují. Toť v kostce celý děj filmu, který nemá skvělé postavy, objevný příběh ani velký spád. Ale boduje výbornou syrovou atmosférou, pár povedenými scénami ve kterých nechybí ani znásilnění a skvělou hudbou. A ještě k tomu krásná Linda Hayden, která ukáže úplně všechno. Slabší 4*. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

(obsahuje spoilery)The Blood on Satan’s Claw narozdíl od zbylých dvou filmů z neoficiální "Unholy Trilogy" obsahuje nadpřirozené síly. Zatímco pohled na pohanství a čarodějnictví je ve Wicker Manovi a Witchfinderovi takový, že podobné síly neexistují - Satan’s Claw představy lovců čarodějnic potvrzuje. Ve Witchfinderovi tzv. “ďáblovo znamení” je jen způsobem šarlatána, jak obvinit nevinné z čarodějnictví, v Satan’s Claw jde o skutečnou šedou kůži na pohanských uctívačích. Jejich rituály fungují a vraždy jsou zde časté. Jde také více o horror, režisér se snaží budovat napětí a vystrašit diváka. Scény se často odehrávají v noci a i denní scény jsou často nepříjemné. Příběh se odehrává v 18. století - době, která už lovcům čarodějnic moc nenahrávala. Soudce ve filmu původně v pohanské rituály nevěří. To se však změní, když je svědkem vražd. Když jsou ve filmu hony na čarodějnice znázorněné, vždy se alespoň jedna z postav snaží uklidnit naštvaný dav. Pohané jsou tu vrazi, ovládající nadpřirozené síly, kterých se soudce musí zbavit. Film se dá například porovnat i k novějším dílům jako “Děti kukuřice” Stephena Kinga. Pohanská sekta ve filmu totiž vznikne mezi mladistvými z vesnice. Je vidět, že všechny rituály berou jako hru. To i přesto, že mají smrtelné následky. Film končí tím, že “soudce” bojuje s pohany. Mezitím si jeden z vesničanů, který v čarodějnictví původně nevěřil, uvědomuje, co se stalo. V té chvíli už je téměř obětován pohankou Angelou. Film stejně jako zbylé dva z této trilogie obsahuje vesnické prostředí a obří pláně. Písně jsou zde zase inspirované folkovou hudbou. Ve vizuálu jsou vidět květinové věnečky, které mladí pohani nosí. Jsou zde i kostýmy a make-up příšer. Když jsou postavy škrábnuty démonickou zrůdou, na jejich rukou začnou růst drápy. Rituály nejsou ve filmu moc vysvětlené. Film se staví na stranu lovců čarodějnic a vesničanů, kteří přišli díky rituálům o rodinu. Moje ostatní recenze na zbylé dva filmy "The Unholy Trilogy" naleznete pod profily "The Wicker Man" a "Witchfinder General". ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Po Wicker Manovi pravděpodobně druhej nejznámější/nejuznávanější představitel substylu "folk horror". Jede to dost od podlahy a popisně, na žádný přešlapování, jestli teda ďábel opravdu existuje, nebo co je za tím vším, se tu vůbec nehraje, protože je to naprosto jasný. Anglická středověká vesnice, parta děcek má svojí vůdkyni, se kterou si dohromady celé dny hrají v lese - blonďatou modrookou zlou nymfu svádějící chudáka faráře atd ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Skvělej folk-horor se syrovou atmosférou, já to prostě miluju. Na venkově v temném středověku se dějou divný věci za kterými stojí pohanský kult se svými rituály k přivedení temného pána. Starý ale dobrý, jsou tu nahotinky v čele se sexy Lindou Hayden, rituály, trocha gore, posedlost a především atmosférický dusno. Já jsem naprosto spokojenej. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Mně to tedy moc nezaujalo. Děj si nedržel linii a občas jsem se nudil. Nenašel jsem na snímku v podstatě nic pozitivního. 201209239127/9258 ()

Reklama

Reklama