Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou mladí, žijí divoce a nespoutaně a nemají respekt před žádnou z osvědčených autorit. Melina (Louise Sorel) je milionářská dcera z Ameriky, která nalezla zalíbení v životě party chuligánů z Chelsea vedených promiskuitním autoritářem Moisem (Oliver Reed). Když po mnoha bezvýsledných pokusech kontaktovat Melinu přes telefon přicestuje její snoubenec Carson (Clifford David) do Londýna, dívka se mu s pomocí přátel dlouhou dobu dovedně vyhýbá. Úspěšný byznysmen Carson, kterého do Evropy vyslal jeho šéf a Melinin vyděšený otec Ben (Eddie Albert), se v prostředí bujarých alkoholových dýchánků a nevázaného veselí dobře orientuje a získá pro své pátrání po dívce i pomoc mezi členy party. Tou dobou je však již příliš pozdě… (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Oliver Reed vícekrát dokázal (a nejenom v produkci Hammer films), že byl skvělým hercem, a to především tragických (nekomediálních) rolí. V "Party skončila" můžete navíc vidět pozdějšího detektiva Randalla Mike Pratta coby věčně zežraného nihilistického umělce Geronima, jak do bezvědomí bubnuje na večírcích. Zaujme i Maurice Browning coby holohlavý Tutzi a půvabná Katherine Woodville v roli Niny. Velmi zajímavý příspěvek mezi snímky "swingujícího Londýna". ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dobový snímek o neklidné chuligánské mládeži v londýnské Chelsea. Výborný Oliver Reed. (max.70%) ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Kvůli problémům s britskými cenzory se snímek natočený v roce 1963 dočkal své premiéry až po dvou letech, už však sestříhaný o všechny sporné pasáže, a proto bez uvedení režiséra Guy Hamiltona v titulcích. Přesto od Americké filmové asociace obdržel přístupnost X. (dopitak)

Reklama

Reklama