Reklama

Reklama

Povídání o pejskovi a kočičce


Jak si pejsek s kočičkou dělali dort (E04)

(epizoda)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1951, 9 min

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Josef Čapek (kniha)

Scénář:

Eduard Hofman

Kamera:

Josef Střecha

Hudba:

Jan Rychlík

Hrají:

Karel Höger (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Pejsek s kočičkou budou péct velký dort. Co všechno do toho dortu dají? Jak se bude péct? Jak jej nazdobí? Pojďte se s námi podívat na velké kuchařské dobrodružství... (Rodriguez)

Recenze (42)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Roztomilá klasická "pohádka", ze které by si leckterý výrobce softwaru/ módní návrhář / ústavní činitel / filmový režisér i leckdo jiný měl vzít ponaučení:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl děsnou chuť okusit dort od rafan a číčy. Ale nikde ho nemají. Tak se dle jejich receptu aspoň řídím, když vařím. Aneb kari, a ostatně všechna koření, se dají požívat neomezeně. Nestavíte se někdy na oběd? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedinečný, bezchybný, a srozumitelně vystříbřený Högerův slovní projev, povyšuje tento a nejen tento díl nad vysoký nadprůměr. To se prostě musí slyšet to podání bylo jedinečné..Jinak líto mi tenkrát bylo toho i toho "zlobivého psa", co jim dort s hrnce sežral:-) S mytím podlahy můj nejoblíbenější od pejska a kočičky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tak, a teď několik buřtů hodně pepřovatých, to je něco pro mne.“ Noční můra zastánců dělené stravy a jedna z nesmrtelných klasik českého poválečného animovaného filmu. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Kočička s pejskem naházej do hrnce všechno co maj rádi, všechno smíchaj, svařej, snědí a pak je jim z toho zle, no a tudlenc jejich činnost komentuje hégr.... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Rok 1951 a natočit tohle? Nemá slov. Zábavné příhody dvou nejoblíbenějších zvířat v ČR pejska a kočičky, ikdyž hlavně psy živé moc nemusím. Kočky mi nevadí (myslím zvířata:-). Zrovna tahle příhoda jak si pejsek s kočičkou pekli dort je snad nejlepší ze všech příhod a doporučuji některým maminkám, aby svým ratolestem upekly dort přesně podle receptu pejska a kočičky. Možná to dětem bude i chutnat :-). Schválně se jich zeptejte co všechno mají rádi a pak to všechno naházejte do hrnce a míchejte. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Co všechno do toho dortu dají? A když nemáte tohle, tak tam dejte tamto. Tento všem Čechům známý kraťas by měl uplatnění i v dnešní době. Perfektně by se hodil jako retrospektiva v Babicových dobrotách! ()

Reklama

Reklama