Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědec mocné společnosti HYBRA-TECH, Charles (Peter Coyote), se vydává do Černobylu, aby získal poslední barely nebezpečného toxinu, dělajícího z lidí zombie. Plyn je tajně testován na lidech a vše se zkomplikuje když chce Charles udělat pokusného králika ze Zekeho - nejlepšího kamaráda jeho synovce. Zekeho kamarádi se rozhodnou vydat se do sídla společnosti HYBRA-TECH na pomoc. (jonyyy)

(více)

Recenze (47)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Do půlky děsně amatérský pokus o film, ale od druhé částí se to zvrtne v naprosto nechtěně směšnou ujetinu, která baví až se bránice natrhává. Samozřejmě na minulé díly to nemá v žádném ohledu, ale pár nápadů se přeci jen najde. Jedna hvězdička udělena za "výkon" Petera Coyota, ten je chudák tak mimo až se vám ho sželí. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Mazeeec! Reziser Ellroy Elkayem má nejen divné jméno, ale i talent točit velmi vtipná béčka, která sofistikovaně parodují svůj žánr. Jeho předchozí film - Pavoučí teror - mám hodně rád kvůli promyšlené práci s žánrovým klišé, ale to, co předvede v Návratu 4 je ještě větší maso. Potkáte tu normální zombie, cyber-zombie, upečenou-krysu-zombie i maleho chlapečka s ručním, podomácku udělaným plamenometem. Jediná známější hvězda filmu - Peter Coyote - se celou dobu, co je na obrazovce, maniakalne tlemi a vubec, je to bzunda! P.s.: Nelibi se mi, ze me Kubaso urazi :D ()

movie 

všechny recenze uživatele

Mile zombie becko, kde je tim největším zombíkem sám Peter Coyote, který se za celý film ani nepřeměnil, ale stačí, aby se pekelně zasmál a máte jasno :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem horší zombárnu, takže jsem byl docela mile překvapen ... Je sice fakt, že do první třetiny se vůbec nic neděje a sledujeme nějaká děcka jak blbnou a jezdí na motorkách, ale pak se dostanou do "továrny na zombie" a masakr může začít. Bohužel zas tak velký a výživný masakr to není, pár gore se tu najde, ale v podstatě zombáci ovládají jen jeden "chmat" a to zakousnout se člověku zezadu do hlavy a odloupnout mu zadní část lebky. Tenhle fígl zombáci používají skoro pořád, takže na nějaká "střeva-ven" zapomeňte (v jednom záběru malá hostina je, to bych lhal ...). Je tady jedno velké "ALE ..." Zombáci běhají, mluví a tím pádem i myslí a nějak se tím stírá rozdíl mezi člověkem a zombií, tak jak jsme z tradičních horrorů zvyklí. Nakonec se nám tu proberou dvě "extra-zombie", biologické zbraně s kulomety na rukou atd. ... Což je jasná vykrádačka videohry a filmu Resident Evil (2002) a jeho druhý díl ... Což je potom opravdu docela trapný a ubohý krok, zvlášť, když je tak špatně ztvárněn ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Elkayem se po vydařené parodii monster-béček Eight Legged Freaks vrhnul do mrtvolných vod, kde se rozhodl pokračovat v kultovním fláku Return of the Living Dead. A to hned nadvakrát, jelikož jeho Necropolis a následující Rave to the Grave se natáčely zároveň, aby se ušetřilo. Obsazení je tedy horor sám o sobě (Coyota nevyjímaje), ale je pravdou, že některé masky zombíků a jejich embryí (!) se - v rámci možností - docela povedly. Projekce vás asi úplně neuspí/nezabije, ale kdyby film neobsahoval několik trefných hlášek, nedalo by se na to pomalu koukat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 bol natočený jeden z najvýznamnejších amerických zombie horrorov "Return of the Living Dead". Stal sa kutovým filmom. O tri roky bola vyprodukovaná druhá časť. Bola to nie moc podarená zombie komédia. Päť rokov po nej prišiel Brian Yuzna s tretím pokračovaním, ktoré tiež za moc nestálo. Po dlhých trinástich rokoch opäť oživil túto sériu režisér Ellory Elkayem. V roku 2005 natočil ďalšie dve absolútne zbytočné pokračovania: "Return of the Living Dead 4 - Necropolis" a "Return of the Living Dead 5 - Rave to the Grave". ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poslední ještě jakž takž podařenej díl této série. Ten úvod v Černobylu byl ještě dobrej. Jednak originální, jednak i docela atmosférickej. Jenom škoda, že když se to začne měnit v rutinu, tak musí tvůrci vytáhnout nějakou tu píčovinu (v tomto případě ty superzombíky) aby to vyšperkovali. No na průměr to ještě stačí.55% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Po nedávnom znovuoživení zombie žánru si zaslúžila oživiť i pravá čierna zombie komédia, a myslím že vďaka Necropolisu sa to viac než podarilo! Režisér Ellory Elkayem a jeho partia hororových nadšencov určite vie čo robí, z filmu cítiť obrovské nadšenie a láska k zombie žánru (záverečné titulky stoja za to!). Zápletka je jednoduchučká a mierne (no ok, dosť) priblblá, zahŕňa v sebe krádež toxického plynu v reaktore Černobylu, vlúpanie partie teenagerov do podzemia tajnej diabolskej megakorporácie, a genetické konštruovanie zombie detí a zmutovaných zombie vojakov... ale whatever. Zásadným mínusom je prílišné preťahovanie deja - v prvom dieli začali mŕtvoly vyliezať už pri úvodných titulkách, v Necropoilse sa poriadne objavia až v druhej polovici filmu - a to je moment, od ktorého začína pravá zábava. Na scénu sa vyvalí horda zombies, teenageri nám začnú zomierať, vyšplechnú litre krvi, a zožiere sa kopec mozgov. Devízou filmu je už spomínaný humor a hlavne hlášky. Hláškujú zombies ("Send more security guards!"), hláškujú mrtví teenageri ("You're so beautiful. You know what I want to do to you? I WANT TO EAT YOUR FUCKING BRAIN!") a hláškuje Peter Coyote ("For what we are doing these? FOR THE WORLD DOMINATION OF COURSE!"). Bavil som sa ohromne, a teším sa na piaty diel! ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér Elkayem úplně promrhal potenciál, který v sobě má zombie horor. Komedie to není ani zdaleka, kdyby alespoň nějaká ta syrová atmosféra byla. Není. Partička teenageru je úplné šlápnutí vedle. Připomnělo mi to jen vlnu nových přiblblých slasherů. No, a asi nemám smysl pro humor, protože hlášky, které zmiňuje Lhurgoyf teda moc směšné nejsou. Ani se nedivím, že se Peter Coyote celý film tváří tak jako by mu praskly vředy. Asi zjistil dost pozdě, v jaké sračce vlastně hraje. Jediné pozitivum snad je, že se ve filmu mohli zviditelnit dosti netalentovaní mladí herci. Otázkou je, jestli jim to nebylo spíše na škodu. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

no bieda bieda a ešte raz úbohosť a bieda ... s kvalitnou III-kou Briana Yuznu ...sa to fakt nedá ..ale ani náhodou porovnať ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl, film postrádá jakkékoliv napětí a celou dobu sledujeme partu blbečků co běhají sem a tam. Film pro mě nemá žádnou hodnotu a dost jsem se u něj nudil. Bohužel už to ztratilo všechno co je pro ROTLD typické, snad kromě Trioxinu. Slabší 2*. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Když si představím, že jsem si dal závazek mrknout i na pětku docela mě jímá hrůza...tohle je totiž skutečný horor. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt slabota, po pre mňa geniálnej trojke je toto ako za trest. Veľká nuda, nejaký gore a masky. Aj keď tie masky a gore boli celkom dobré, tak herecké výkony a dej tento film strhávajú pod priemer. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Návratu oživlých mrtvol působí nejvíce amatérsky, ale shodou okolností jsem se bavil nejvíc ze všech pěti dílu. Narozdíl od předchozích dílu jsem se hlavně v druhé polovině nasmál a vychutnával jsem si slušnou akční jízdu, plnou slušných gore scének. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Docela fajn zombie film.. určitě lepší pokračování než dementní trojka. Určitě mě láka mrknout ješte na pátý díl. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Po výborném prvním a dobrém druhém díle, šla tahle série hodně k zemi. Už tu není tolik legrace a herecké výkony sou opravdu strašné. 30% ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Brrrrrrrrrrrr! Jaká to slátanina a přehlídka rádoby cool vypadajících zpomalených zábětů a rockové hudby. Snaží se mládenci a děvenky, ale vůbec jim to nejde. Kde se berou peníze na takové filmy? Docela fajn komedie. nejvíc se mi líbilo, jak střílela zombie z rotačáku a kulky se odrážely od dveří auta. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ehm, no. Je třeba uznat, že se to snaží alespoň trochu držet ducha původního Návratu, tedy vojenský plyn, zombíci, něhjaká ta stopa humoru, mládežničtí hrdinové a rocková hudba. Jenže to taky ukazuje, že se ten potenciál vyčerpal právě už u toho prvního. Tohle trochu kombinuje ještě třetí Návrat (vojenské výzkumy), jenže to už trochu zasmrádá Resident Evilem a to z toho nejhoršího hnoje. Zombíci sice často volají "brains", ale ztrácí svůj glanc, začínají být rychlí a hlavně nevylejzaj z hrobů. Inu, je rok 2005 a oživlí už moc neletí, spíše nakažení a těm se podobají nejvíce. Navíc je to hrozná nuda, že jsem ke konci už pospával mi nijak nevadilo a řekl bych, že mi nic důležitého neuniklo, jen jsem mohl prospat i ty velice trapné scény, jako pěstní souboje se zombíkama nebo závěrečnou přestřelku mlaďochů s kvérama, tankama apod. ()

Reklama

Reklama