Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 4

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 255)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Velmi drahý, ale taky velmi výdělečný Jacksonův velkofilm o King Kongovi. Co v dnešní době může přilákat do kina víc lidí než film, na ktetém byly použity ty nejmodernější technologie? Odpověď zní: NIC. Každopádně musíme uznat, že NY za velké hospodářské krize je opravdu udělaný dobře, to samé platí o kostýmech i hudbě. Naomi je půvabná a roztomilá a ve filmu nám sedla, Brody je taky dobrý, Jack Black opět otravný, ale samotná postava veleopa je téměř dokonalým dílem. No, na Ostrově lebek se chlápci přes vizuální efekty vyřádili, ale už to kapku přehnaly - těch monster tam bylo moc najednou! prostě režisér sice zvládl perfektně celou LOTR Triology, ale nevíme jak vám, ale nám přišlo, že tento film chvílemi přestává zvládat a vymyká se mu z rukou. Možná pracoval pod příliš velkým tlakem. Nicméně konec na samotném vrcholku Empire State Building je OPRAVDU legendární a překvapivě i docela dojemný. No, jak to zhrnout..... Bylo to určitě dobré, ale možná až moc dlouhé, protože film měl podařenější, ale i méně podařené pasáže. Nakonec to vychazí na 4*, ale Jackson měl namále! A ohledně vztahu mezi King Kongem a Ann, určitě dobré, že měli velmi vřelý vztah, ale možná to chvílemi hraničí, vy víte s čím :-) 70% ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Určitě by to šlo udělat kratší a asi mě původní King Kong z roku 1933 baví více, ale vizuální stránka filmu je hodně dobrá. |75%| ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Jackson dynamicky vypráví obrazem, úsporně vtipné dialogy vzdoruje banalitě, úžas a napětí prosycuje humorem. Tři hodiny vám uběhnou jako nic. Jackson neselhává ani v "povinných" scénách, jako jsou souboje prehistorických potvor i pasáž opičákova řádění v ulicích. 80 % (Alena Prokopová, Ci 01/2006, str. 66) ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Film podle mě: - byl příliš dlouhý - zápletka s dinosaury byla zbytečná - zápletka s domorodci v podstatě taky - nevyvolal moc emocí  - nepůsobil věrohodně, nevtáhl mě do děje  Škoda, docela zklamání, čekala jsem něco lepšího. Je tam jen kvanta triků a soubojů. ()

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson natočil jeden z najlepších a nezabudnuteľných akčných dobrodružstiev aké som videl. Jacksonov King Kong je kombinácia toho najlepšieho, čo monster film potrebuje. Je to audiovizuálny zážitok s prvotriednym spracovaním na vtedajšiu dobu. Výborný výber hercov, správne umiestnená kamera, vďaka ktorej vidíte všetko, čo potrebujete. Charakteristická hudba, nadupané akčné scény, ktoré vás udržia v napätí a výborne tempo filmu, ktoré vás aj napriek troj hodinovej stopáži nezačne nudiť. Príbeh je zaujímavý, emotívny a vie chytiť za srdce. Určite odporúčam aj režisérsku verziu filmu, ktorá je o 20min. dlhšia a prináša veľa zaujímavých a výborných scén. ()

MaxPower 

všechny recenze uživatele

Sice dobry bijak, ale pri nekterych scenach to vypada, ze se nam Jackson zblaznil. Zaver s Naomi Watts, ktere neustale vlaji vlasy, pusobil jako nepovedena parodie. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Co se při natáčení Pána prstenů naučíš, u kočírování King Konga jako když najdeš. A aby ta předělávka nebyla taková suchá jako původní předloha, přidáme přísady osvědčených značek jako třeba Jurský park či Indana Jones. Ano, je to přeplácanina, ale teda monumentální. Pro mě rozporuplné, ale k dobru, ač to běžně nědělám, musím připočíst mimořádně vydařené digitální efekty. U výškových scén na konci se mi dělalo z reálnosti až nevolno, a to z výšek nějaký velký strach nemám. ()

Humprt Pum 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Peter Jackson neumí natočit normální film. Potřebuje něco velkolepého. A King-Kong je toho krásným příkladem. První polovina filmu je bez akce a PJ se v civilních všedních scénách ztrácí. Nuda se táhne jako jeho oblíbený sliz. Naštěstí pro Jacksona byla druhá polovina prošpikovaná akcí a to už bylo jiný kafe. Sice jsem nepochopil nesourodou kvalitu efektů, občas jakoby záběry přicestovaly z předpotopních filmových dob, jindy se zas zablýskla špičková úroveň. Kdybych viděl jen druhou půlku, bylo by to na 3 hvězdy. Takhle si můžu jen oddychnout, že Jackson tuhle nádhernou pohádku úplně nesprznil, ale dokázal aspoň částečně zachovat původní kouzlo originálu. A díky Naomi, bylas úžasná jako vždy. ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

Jackson mě zklamal na plné čáře. Jeho film pouze těží z grafických počítačových efektů. Scénář je ubohá kopie předchozích ztvárnění. Jestli tohle je PROJEKT, který Jackson tak dlouho plánoval tak to se musím smát. Lituju špičkových herců kteří se na téhle záležitosti podíleli...naprosto průměrný snímek. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale King Kong je pro mně naprostým zklamáním. Proč? Nejvíce mi dojem zkazila prostřední akční pasáž plná dinosaurů a nechutných příšer, která je naprosto zbytečná, nudná, zmatená, a kdyby byl celý film bez ní, King Kong by ode mně dostal mnohem větší hodnocení. Mě se asi jako jednomu z mála líbil pouze začátek, ze kterého by se dalo udělat dobré komediální dobové drama. Bohužel se však všechno přesune na ostrov plný příšer a začne šílená smršť, která je jedním slovem "hrozná". Finále King Konga začínající s opičákem v New Yorku je už lepší než akční pasáž, ale nechytne Vás za srdce a King Kongova smrt je prostě o ničem. Film mě citově nezasáhl a dvě hvězdičky dávám pouze za skvělé triky, dobré herecké výkony a pěkný začátek. ()

forzaroma 

všechny recenze uživatele

King Kong! Veľká opica opäť útočí a chce si získať priazeň divákov. A ako sa jej to ide ? V podaní Petera Jacksona viac než dobre. Tento šikovný režisér využil naplno svoje schopnosti a pripravil pre nás pútavý príbeh, ktorý ani na chvíľku nenudí, napriek svojej 3- hodinovej dĺžke. Z hercov ma potešil hlavne Jack Black, ktorý v úlohe režiséra okorenil toto dielo o vtipné pasáže. ()

axik 

všechny recenze uživatele

Těžce nadprůměrný film - dobře natočený, správně stupňované napětí, věrný originálu, slušné efekty a hlavně naprosto úžasná animace. Měl li někdo natočit remake King Konga, měl to prýt právě Jackson. Jednoznačně dobrý film. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

První hodina je nudná a zbytečně dlouhá. V další hodině (na ostrově) mě nejvíc zaujal skvělý souboj Konga s tyranosaury a obří hmyz je taky správně hnusný. Na druhé straně úprk brontosaurů je nevěrohodný a trikově mizerný. Co se týče sbližování dívky a Konga, nepodařilo se Jacksonovi vyvolat ve mně ty správné emoce, citově mě zaangažovat, následkem čehož nefunguje ani poslední hodina, kdy bych měl teoreticky brečet dojetím nad umírajícím Kongem, ale já zůstal zcela chladný. Vedlejší postavy (kapitán, mladý námořník aj.) jsou rovněž k ničemu, a kyž se to tak vezme, ani postava dramatika v podání Brodyho by mi tam nechyběla. Zkrátka: rozporuplný film, rozporuplné pocity. Ale nic jsem nečekal, takže nejsem ani zklamán. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě, že P. Jackson uvažoval tak, jak uvažoval. A to tak, že když někde může žít obří opice, proč by tam nebyli také dinosauři, či nové, neobjevené potvory? Korunu tomu nasadil, když děj zasadil do 20. let minulého století. To bylo to nejlepší, co mohl udělat. Velmi na mě zapůsobil Jack Black, kterého jsem ve vážné roli viděl jen v Nepříteli státu. Moc pěkně je také udělána příroda a scéna na Empire State Building. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

9/10... Sám neviem prečo, ale King Kong mi hneď prirástol k srdcu. Uvedomujem si celú jeho stupiditu (scény s dinosaurmi), neskutočne prestrelenú stopáž, patetisckosť a aj Jackosonovo mastenie si vlastného ega, ale vôbec mi to neprekáža. Bez toho by to možno nebolo ono. Ja neviem... ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama