Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem čekal Bratrstvo neohrožených, ale dostal jsem Tucet špinavců. A je to dobře. Seriál má tempo, vtip a postavy, které nejde nemít rád. Akce by snad mohlo být trošku víc, ale ta, co tu byla, stála za to. Baví i zákulisí, výcvik a řada dalších propriet, které jsou s válečnými projekty neodmyslitelně spjaty. Nejmenší výhrady nemám ani k hercům, kterým z mého pohledu vévodí Jack O´Connell a nádherná Boutellka. Potěší i Alfie Allen v kladné roli. No a pak je tu naprosto boží muzika. Nevzpomenu si na seriál či film, kde bych si mohl poslechnout AC/DC, Motorhead, The Clash nebo třeba Cockney Rejects a Sham 69. Dívat se na vybuchující letiště za doprovodu New Rose od The Damned je prostě zážitek. Nějaké mouchy tu jsou, ale tak počítám s tím, že do příští série je tvůrci vychytají. A když ne, tak to zase tolik vadit nebude. 85% ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, jak to Knight pojme; jestli půjde cestou vyšlapanou stylově nehorázně přepálenými Peaky Blinders, nebo se bude držet spíš při zemi. Platí druhá možnost, a i když chápu, že autorům se nechtělo přehnaně estetizovat brutalitu války, mě by taková verze nejspíš bavila o dost víc: zpomalovačky vybuchujících letadel a kanystrů benzínu nebo patron létajících ze závěru samopalu, do toho krev stříkající z masakrovaných nácků a fašounů, granátem utržené končetiny ladně plující vzduchem a to vše poháneněné tím sympaticky dunícím oldschool metalovým soundtrackem, ovšem s volume ještě víc doprava… Ok, teď jsem se na chvíli zasnil, ale v kombinaci s realisticky působícím zbytkem by z toho vylezl kurva nářez! I tak je to samozřejmě hodně v pořádku. Mám rád tyhle hodiny zábavného dějepisu, kdy člověk prožije dobrodružství v exotických krajích a leccos se přitom dozví. Líbí se mi příběh o třech charakterově totálně odlišných kamarádech, kteří se rozhodnou otočit průběh války tím, že budou porušovat všechna možná armádní pravidla. A já, ještě než začnu študovat, jak to bylo doopravdy, si s nimi milerád vypiju tenhle koktejl odvahy, snílkovství, paličatosti, šílenství, ale i poezie (a nejen té veršované). Víceméně jediná významná výtka směřuje k otevřenému konci a potenciálnímu protahování série do heilelujá, na tyhle nedokončené příběhy začínám být alergický jako Paddy Mayne na německy mluvící vojáky. 75 % ()

Reklama

Doldus 

všechny recenze uživatele

V podstatě šestidílné poměřování ptáků, které ale díky dobře napsaným dialogům a občasné slušné akci vůbec není k zahození. Mimoto je ústřední herecké trio (Swindells, O'Connell, Allen), stejně jako přicmrndávači (Boutella, West, zbytek jednotky), naprosto solidní. Zejména O'Connell se svojí verzí "oirish" Paddyho je excelentní a nechává svůj talent plně na odiv. Představoval bych si ho v nějaké adaptaci irských legend jako mladého Finna MacCoola či něco podobného, kde by tuto silně naddimenzovanou roli válečníka-básníka mohl plně rozvinout. Zpátky k seriálu: Steven Knight po Peaky Blinders stvořil další "chlapskou" show, která se však nebojí řešit i strasti a pošetilosti toho, co to vlastně "chlapství" znamená. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Ach, to je tak boží! Ještě větší pecka, než Peaky Blinders. Nejvíce chlapácký seriál za hodně dlouhou dobu. Testosteron z toho stříká na všechny strany. Žádná novodobá bullshit agenda. Všechny postavy jsou sympaťáci, ale každý v určitém stupni šílenosti. Člověk má takový mírný úsměv po celou dobu, plus těch několik vážnějších a emotivnějších momentů. Navíc, když už během 2 epizod dostanete 4 songy od AC/DC (od Bona Scotta po poslední album) a pak i něco od Saxon, Judas Priest, Motörhead, Foghat a něco punku, ale vše sedí, jak prdel na hrnec a hned máte TOP 5 letošního roku. Jediná žena v celém seriálu je okouzlující femme fatale Sofia Butella. Sem s druhou sérií. Všichni chlapi povinně. Hned!!! 9/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec příjemný překvápko. S trochu otevřeným koncem, což mi vůbec nevadilo. Nevím, jestli tvůrci plánují dvojku, nebo čekají na (ne)úspěch téhle první, ale i já prostě nevím všechno. Co ale vím na beton že se to nakonec celé povedlo. Veskrze pánská záležitost, která střílí nejen břitkým humorem, ale když je potřeba, tak i ostrými. A tady  jich padlo pěkných pár beden. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)
  • David Stirling (Connor Swindells) je na konci epizody zajat Němci, to se datuje k lednu roku 1943. Bohužel tank v německých jednotkách je americký MBT (Main battle tank). Tento fakt, vzhledem k využívání kořistní techniky během 2. světové války, můžeme ještě přehlédnout. O dost hůř se přehlíží samotný tank, tím je M60. Ten se začal vyvíjet až v polovině 50. let. První varianty se do služby dostaly až v roce 1959. (DavidSe)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama