Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po setkání s Winstonem Churchillem se SAS vydává na svou dosud nejodvážnější misi. Díky svým úspěchům získají oficiální uznání, ale Stirling se dozvídá hrozné zprávy. (HBO Max)

Recenze (13)

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl krásně ukazuje, že Knight sice umí psát výrazný postavy, ale válečnému žánru, kterej už od začátku metamorfuje do kovbojky, nerozumí ani zbla, což mimojiné  dokazuje už jen tím, že akce (scéna se zajetím) nebo výprava (kulisy letadel z papundeklu) vypadá i na televizní poměry neuvěřitelně lelacině, až běda. Za mě obrovské zklamání. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od poslední epizody jsem čekal dvě věci: a) Útok na Sidi Haneish. (26–27.7.1942) b) “návnadu” na druhou řadu (díky události v lednu 1943). Dočkal jsem se jen toho “béčka”. Místo “áčka” proběhne Operace Albumen, 19.6.1942 padne do zajetí jedna z historických postav, a dočkáme se i jednoho solidního nájezdu (tak nějak jsem sim představoval ten útok na Sidi). Každopádně, epizoda splnila očekávání a držela se historie (v rámci možností) jak mohla. ()

DavidSe 

všechny recenze uživatele

Poslední epizoda bohužel nedosahuje kvality předchozích 3 dílů. Je to sice pořád důstojné ukončení série,  absolutně ale chybí jakákoliv upoutávka na možné pokračování. Porce napětí i akce je taky o level menší. Naštěstí Jack O'Connell jako Paddy Mayne hraje konzistentně nadprůměrně. Epizodu, pro někoho kdo se alespoň trochu vyzná v druhoválečné technice, kazí německý tank z konce epizody. Ten by měl být německý a druhoválečný, naneštěstí je ale americký a poválečný. ()

V1ctor_ 

všechny recenze uživatele

No do prdele. Opravdu bych nečekal, že by takhle mohla začínat recenze, ale mé rozhořčení, v tomto ojedinělém případě, přišlo naprosto oprávněně. Předešlé, skoro až 3/4 stopáže epizody, byly v porovnání se závěrem opravdu jako nebe a dudy. Nerad se prezentuji jako hnidopich, ale zaměnit tank z druhé světové války za tank ze studené války opravdu malichernost není. Dosud se to snažím brát s nadhledem, jako produkční vtípek by to možná opravdu uspělo, kdybych posléze nezjistil, že on to žert asi opravdu nebyl. V této konkrétní situaci jsem si opravdu bezradný. Jsem snad jediný, komu tato prekérní záležitost nepřijde kapánek ošemetná? Ono najít nějakého opuštěného, nepojízdného Pattona v poušti, obzvláště na Blízkém Východě, který je středem zájmu amerických ozbrojených sil již skoro století, není až tak obtížný úkol. Spolu s povrchností zhlédnutého bojového aktu musím usoudit, že se to vskutku nepovedlo. Alespoň ne tak, jak by si nejeden scénárista přál. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem čekal nějaké lepší zakončení. Nebavil jsem až tolik a dokonce i akce, třebaže to byla největší operace jednotky, nebyla na takový úrovni jako v předchozích dílech. Ale stále kvalitní čtyři hvězdy. ()

davidh76 

všechny recenze uživatele

Rekl bych nejslabsi dil. Misto vybrcholeni, rozdrobene pribehy a priorava na druhou serii. Ale zniceni letiste kulometama bylo TOP. ()

Reklama

Reklama