Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Animatrix: Final Flight of the Osiris je ako najlepšia akčná sekvencia z Final Fantasy. Vlastne ešte lepšia. Ambície film naplnil na sto percent a chcieť od neho viac, než iba vizuálnu žranicu, by bol nezmysel. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle spolu s renesancemi jednička Animatrixu a to především díky opravdu fantastické grafice. Chvílemi to vypadá jako skutečné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná šermířská scéna v úvodních dvou minutách, animace opravdu místy takřka nerozeznatelná od skutečnosti a k tomu Conga Fury od Juno Reactor. Opravdu hezounký a řemeslně výtečně udělaný kousek skládačky světa Matrixu, ale přece jen je to víc ukázka technologie než příběh... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Graficky nejlíbivější a duchu původního filmu nejbližší epizoda přináší kromě efektivního souboje s postupným odtínáním svršků spíš efektivní než pro celkový děj podstatný příběh osádky lodi Osiris, která je napadena armádou strážců (slídilské stroje), aby následně uviděli ještě větší armádu prokousávající se k Sionu, z čehož pramení snaha o okamžité varování lidského útočiště. Pěkná podívaná, z filozofického hlediska nepříliš přínosná, ale bravurně využívající gravitaci popírajících předpokladů matrixovského světa. 80% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Perfektně naanimovaný snímeček, hlavně zaujme soubojová scéna z úvodu. Příběh samotný je kratinký, ale pro fandy Matrixu celkem vystihující a zajímavý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokonalá animace, která je o hodně uvěřitelnější než ve FF:Esence života. Postavy jsou živé, úchvatné a konec smutný... Animatrix dokázal svět matrixu ještě zajímavě roztáhnout. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělý souboj se sexuálním nábojem na začátku. I honička před sentinely je slušná. Jinak je to spíše ukázka, jak se tvůrci Final Fantasy zlepšili a co všechno umí, než že by se tu vyprávěl nějaký alespoň minipříběh. Půjdete-li na Matrix Reloaded bez znalosti Osirise, vůbec nic se neděje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je důkaz proč by se tenhle typ animace měl používat, protože když se toho chytnou ti správní lidé výsledek je bombastický. ()

tron 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÝ LET OSIRISA je určený iba benevolentným fanúšikom trilógie MATRIX. Čo si o ňom myslia, to vidíme z vysokého hodnotenia, akým táto krátkometrážna snímka v miestnej internetovej databázy disponuje. Pre „normálnych“ divákov sa jedná maximálne tak o pár minút trvajúcu animovanú bojovú scénu. Je zaujímavá len tým, že bojujúce strany, žena a muž, postupne prichádzajú o jednotlivé časti odevu. Na posledný kúsok, pochopiteľne, zbabelo nedôjde. Wachowskích počítače dokážu filozoficky rozpitvať aj nezaviazané šnúrky na topánkach, animované gule urobiť nevedia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po graficke strance je tenhle dil absolutne nejlepsi a prekonava i Final Fantasy. Problem je, ze je zarazenej hned jako prvni pribeh a pak ostatni filmy se svoji grafikou vypadaj trosku chude. Ze zacatku tu je hezky sexy zpracovanej souboj a pak nasleduje kratinkej pribeh, kterej ale vyplnuje mezeru v hranejch Matrixech, kde se o lodi Osiris zminujou. Jeden z nej dilu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem se koukla. - Já taky." Ale to se přece nedělá, když se jedná o slepecký a ještě k tomu svlékací mezipohlavní šerm. Tahle akrobatická záležitost mne zkrátka hodně bavila, ale následující boj s chapadly byl trošku nudný, což už u mne nezachránil ani vcelku povedený konec. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hned první epizoda ve mě vzbudila zvláštní emocionální chvění - nejdřív vášnivě hravý souboj, pak úzkostné odhalení něčeho, o čemž už víme, v co se vyvine a nakonec jemné slzopudné zakončení posledního letu Osirise... Navíc vše zastřešeno naprosto dokonalou a v rámci všech epizod nejkrásnější animací. 9/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímeček trpí podobnými neduhy jako Final Fantasy. Animace je výborná (ještě lepší než FF), ale je to chladné, bez emocí, ničím to nezaujme. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ten souboj na začátku - to byla pastva pro oči, úplný orgie. Ale musím zase na druhou stranu říct, že v porovní s ostatními epizodami, byla tato příběhem nejslabší. ale i tak to bohatě stačí na 4*. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvěle natočená bitka v úvodu, tak jak ji máme rádi z Matrixu a k tomu ještě bonusové odstranování oblečení, dobré propojení do příběhu a i působivá skákavá sekvence uvnitř. Samotná bitva se Sentinely sice až tak skvělá není, ale za tu úžasnou animaci a fajn hlavní hrdiny + dojemný závěr rozhodně jedna z nejlepších částí animatrixu.. I když tady se žádného skrytého poselství asi nedočkáme. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video || ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špičková animace, neuvěřitelný drive a osudovost se prolínají v nejvíce navazujícím příběhu na MATRIX RELOADED. Úvodní soubojová scéna podbarvená hudbou od Juno Reactor patří k vrcholům celého projektu ANIMATRIX. 100% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Iked sa to napohlad zda "len" ako graficka exibicia, ti, co svet Matrixu poznaju a obdivuju, vedia, ze The Final Flight of the Osiris je dalsim dolezitym clankom tohto universa. Vyzualna stranka je vsak predsalen to, co kazdemu hned udrie do oci. I teraz, po piatich rokoch od vydania, patri stale medzi absolutnu spicku. Velmi ma potesil jeden, pre niektorych mozno nepodstatny detail a to zbrane, ktorymi hlavny hrdina bojuju v treningovom doju. Su to japonska katana a cinsky mec - symboly toho, odkial Matrix cerpe inspiraciu. Hong Kongska akcia a japonsky Ghost in the shell... (9/10) ()

Reklama

Reklama