Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonsko, 19. storočie. Zatoichi je slepý pútnik, ktorý si na živobytie zarába masážami a hazardnými hrami. Avšak za jeho skromným zovňajškom sa skrýva dych vyrážajúca schopnosť ovládať meč s takou presnosťou a citom, že žiaden protivník nemá šancu ho zdolať. Na svojej púti sa dostane do malého mesta v horách, ktoré terorizuje skupina bojovníkov na čele s nemilosrdným Ginzom. Zatoichi ako vášnivý hazardný hráč využije príležitosť aj tu skúsiť šťastie. Počas hry sa zoznámi s dvoma geishami. Tie sú rovnako nebezpečné ako krásne. Do mesta prišli s jediným úmyslom- pomstiť smrť svojich rodičov, ktorú má na svedomí Ginzo. Zatoichi sa stane ich ochrancom a spolubojovníkom. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (345)

Threepwood 

všechny recenze uživatele

Výborné.Připadalo mi to jako hraná Princezna Monnonoke bez nadpřirozena a ekologických poselství.Bojové scény jsou úchvatné,kam se na ně hrabe Kill Bill nebo Poslední samuraj. ()

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Jestliže byl Zatoichi přirovnáván k filmu Kill Bill, pak je to pro film Takeshi Kitana vyloženě urážka. Zatoichi je film, který míněn podstatně více vážně, je vtipný, ale takovým tím milým Japonským způsobem - a jestliže představuje fůzí více žánrů, pak se mu to vede velmi dobře bez toho, aby rozbil samotný příběh a jeho poselství. Japonci se vyžívají v pohádkách o dobru, zlu a absolutní moci a tenhle film předvádí jednu z verzí této pohádky, verzi velice kompaktní, vtipnou a překvapivě stravitelnou i pro parodiemi parodií zkaženého Evropana. ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

prvně viděno v kině v roce 2003, teď po letech na dvd podruhé. a s odstupem času přidávám jednu hvězdu. zraje jako víno. jeden z nejlepších filmů svého žánru . ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábavná podívaná, kde jsou dost hrubé přechody mezi vtipnými a vážnějšími scénami, přesto to jako celek nijak nedrhne. Možná chtěla ještě trochu doladit ta digitální krev. ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Až na ty Bollywoodský tanečky a zálibu ve stepování se mi to líbilo. Úžasná atmosféra, kterou skvěle doplňuje shrbenej slepej postarší masér a kterej se filmem zdánlivě jen tak šourá, ale má pekelně rychlý ruce. K tomu přiměřená dávka humoru za rozumnou cenu. Možná bych trochu zapracoval na ději (ne nutně) a na efektech (kolem cákají gejzíry krve, ale na tom, kdo jako poslední zústane na nohách, není ani kapka). ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve mně vyvolal pocit údivu (tohle bylo natočené 2003??? wow...) a zároveň nepochopení... (nějak mě to málo oslovilo a zároveň jsem se ztrácel v ději) nicméně mezi 3,5 a 4* se určitě vejdu.. =) ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Občas dosť zábavné ale inak celkom podarená samurajská rozprávka. Dojem dosť kazilo nevhodne zvolené načasovanie a výber hudby. ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to zatiaľ najslabší samurajský film aký som videl. Do záverečnej polhodinky je to vcelku nuda, potom sa to trochu rozbehne a je to zaujímavé. Na Kill Bill to nemá ani z ďaleka tak neviem prečo sa niektorí to snažia s týmt porovnávať. Súboje vyzerajú pekne, ale ako je poriešená tá krv, no to fakt nemusím. A dokonca mi tam nebol nikto sympatický, už vôbec nie slepý masér. Takeshi Kitano ma nepresvedčil. ()

mojo 

všechny recenze uživatele

Takeshiho krvavé hody... nemohu jinak než ***.další* pak za všudeprosakující humor a tu pátou* za výbornou, ale výbornou hudbu..přeji příjemnou zábavu ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Jestli tento film přináší něco nového, objevného? Asi ne. A jestli jsem se u něho dobře bavil? Rozhodně ano. Tak proč nedat pět? Nevím, tak je dávám. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Vcelku fungující, místy vtipný, místy vážný film, ale viděl už jsem dost lepších samurajských filmů. Jako pocta ovšem zdařilé. 70% ()

Avarga 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli kvůli dobrému hodnocení či kvůli pozitivním recenzím jsem si tento film půjčil. Byla to chyba, chyba a ještě jednou chyba. 85% scén bylo naprosto nudných, zbytečných a úplně hrozných. Hlavní herec byl... fůh, jak to nazvat. No jak nazvat největšího killera, který nakonec zakopne o kámen a nafláká si? Pak ti sourozenci. Snad jediná sestřička se svým homosexuálním bratrem to hráli celkem dobře. Mno, dost mě to zklamalo :/ ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že i starý prďa může ohromit lépe než kdejaký mladý nabušenec:) Film jsem pouštěl s velkým otazníkem a přimhouřenýma očima, co z toho vyleze. Hned po prvním tasení meče bylo vymalováno:) Velmi povedený kousek. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Zatoiči bez oiči netroiči... To pitomé japonské přehrávání, to tetelení, vřeštění, vyblbování, pitvoření – to mé oční bulvy prostě nezvládají, do mozku pak dodávají už jen vypreparované informace o tom, že koukám na capinu (japonskou mixku Kill Billa, West Side Story a Sedmi statečných), i když (jinými) nesmírně dobře oceňovanou... Ale na to mé oční bulvy tak ňák nehledí. Pořád jen selektují a třídí a mozek čeká a chřadne a trp...huee...ee...hadžime... Co mě ale nadchlo, bylo závěrečné stepařské umpalumpovské číslo!! Hohóóó! Dobře, kluci japonští, dobře vy!! Za něj hvězdu navrch! ()

Pavoll 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to jeden z najlepších akčných japonských filmov, škoda len že tam trocha malo akčných scén ale ked sú tak stoja za to. Veľmy sa mi tam pačila aj hudba a aj to že tradičné činnosti boli hrane v rytme napr. ked na začiatku obrabali to pole alebo na konci stavali ten dom. 9/10 ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Stejně jako mrtví samurajové co podcenili slepého maséra i já jsem po přečtení popisu filmu čekal nějakou blbinu a dostal jsem pěkně nařezáno. Hodně krvavá samurajská pohádka. ()

Reklama

Reklama