Reklama

Reklama

Příliš důvěrná tajemství

  • Česko Intimní důvěrnosti (více)
Trailer

Obsahy(1)

Anna je ve svém manželství velmi nešťatná, a tak vyhledá pomoc psychologa. Splete si však dveře a ze svého trápení se začne vypovídávat daňovému poradci. Akurátní muž se nejprve snaží uvést věci na pravou míru, ale pak poslouchá a poslouchá a je stále zvědavější. Anne si objednává další sezení a v líčení svých problémů a pocitů je zcela bez zábran. Setkání s touto zajímavou ženou obrací Williamův život naruby. Do hlavních rolí komorního příběhu o potřebě lásky si významný francouzský režisér Patrice Leconte vybral slavné herce Fabrice Luchiniho a Sandrine Bonnaireovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale silný film. Křehké psychologické drama o lidské osamělosti, odcizení, společenských konvencích a především o tom, jak vzniká láska. Nečekal jsem od něj příliš, ale nakonec se mi líbil víc než kterýkoli díl oceňované Kieslowského trilogie tří barev. Sandrine Bonnaire je pohledná šarmantní herečka a svoji postavu hraje s nadhledem, Fabrice Lucchini byl pro mě objevem. Nenudil jsem se ani minutu, jednalo se o nanejvýš příjemně strávený čas. Celkový dojem: 90 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Obrovsky zajímavý (a do jisté míry i originální) film. Ikdyž to působí jako komorní drama, chvílemi se zde vyskytuje i napětí a ve filmu se objevují prvky thrilleru (výborné práce s hudbou). Zaujal mě nesourodý a opravdu zvláští vztah mezi hlavními představiteli a mimo jiné i Luchiniho kukuč (ty "vytřeštěné" oči si budu ještě dlouho pamatovat :-)). No, film se mi zkrátka líbil a nebýt toho neuzavřeného konce (podobně jako u Mr. Brookse; tzn. člověk čeká a nedočká se), začal bych přemýšlet i o vyšším hodnocení. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Patrice Leconte patrí ešte do generácie staromilských francúzskych režisérov 70. rokov, ktorý do svojich plynulo vystavaných filmov vkladajú vtipné postavičky a elegantný jemný humor, aj pri operovaní s vážnou témou. Confidences trop intimes je filmom pridŕžajúcim sa týchto zásad a operujúcim s pomerne originálnou myšlienkou klasickej zámeny identity na trochu iný spôsob, ako ju poznáme. Williamova neschopnosť povedať Anne pravdu a všetko tak napraviť postupne prerastá v posadnutosť. Nie všetko však nutne musí byť tak, ako sa zdá - možno nič z toho, čo mu Anna hovorí, nie je pravda. Možno je to len hra - a možno potenciálne nebezpečná. Vzhľadom na dĺžku filmu (ktorý by som nechal o takých 10 minút skrátiť) a spôsob, akým film s myšlienkou pracuje mi príde ako nevyužitý potenciál. Aspoň nie do tej miery, ako by som si predstavoval. Mierne uletené postavy a postavičky ma však ľavou zadnou udržali v pozornosti podobne ako samotní herci - Sandrine Bonnaire nie je na zahodenie a to, čo dokáže Luchini zahrať len očami je na neuverenie. Viac menej spokojnosť, ale chcelo by to trochu odlišné spracovanie. 70% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Režisér Patrice Leconte má řadu krásných snímků: Tango, Dívka na mostě, Můj nejlepší přítel a dnes večer mi opětovně potvrdil, že to se mnou prostě umí..  Příběh půvabné Anny v podání nádherně křehké Sandrine Bonnaireové a daňového poradce mě zaujal na první dobrou, vtáhnul a nepustil... Fabrice Luchini je velmi zajímavý herec a troufám si napsat, že tento snímek je i díky němu lehce vstřebatelný, jeho pohled, výraz v obličeji, plachý úsměv, to je něco podmanivého.. Tedy u mě filmová spokojenost, no a závěr mě vyloženě potěšil.. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

To je přesně co hledám. Dobrý námět, úsporné herectví, bez zbytečných gest a ksichtů. Fabrice Luchini mi připomíná Pucholta herectvím i vizáží. Jeden z mých nejoblíbenějších herců v oblíbeném filmu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama o dvou osamělých lidech a taky o umění naslouchat. Schůzky Anny a nesmělého daňového poradce Williama pokračují i po prozrazení jeho skutečné profese a je těžké určit, kdo komu více pomáhá. Jen jsem marně čekala na nějaké bližší vysvětlení krize Annina manželství. Zdálo se mi zvláštní, že tak radikální proměna v chování jejího muže by měla být jenom důsledkem úrazu při nešťastné nehodě v garáži. Ale možné to je … byl to pro něho asi dost traumatizující zážitek - navíc s trvalými následky. Kromě toho Anna nemusela říkat vždycky jenom pravdu a nic než pravdu - nestává se každý den, že se vám podaří přizabít vlastního manžela. A tak za největší nedostatek filmu pokládám vynechání důležité události jedné noci, která Annu velice rychle dovedla ke zcela zásadnímu rozhodnutí. Vůbec nejde o zobrazení nějakých intimních detailů. Pokud to mělo být pro diváky neočekávané, býval by úplně stačil jen krátký telefonát, jehož smysl by se objasnil až dodatečně. Ale bylo přinejmenším podivné celou tu záležitost úplně přeskočit a odbýt ji pouhým rozhovorem při dalším setkání Anny s Williamem. Jako kdybyste v nějakém historickém velkofilmu vypustili rozhodující bitvu ... Ale i tak dobrý film s přesvědčivými herci. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bych to označil za drama v tom pravém smyslu slova snad spíše za komorní drama, ale to je možná zbytečné slovíčkaření. Poutavý příběh dvou nešťastných a osamělých lidí které svede dohromady náhoda. Jejich vzájemná blízkost jim pomůže vyřešit osobní problémy a dá jim sílu změnit svůj život. Normálně šťastné konce spíše odsuzuji, ale tentokrát mě potěšil. Velmi lidské a uvěřitelné ... k režii ani scénáři nemám rovněž výhrad. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborně, mírně psychologické drama s velmi dobrým scénářem i režií, a velkově je film skvělý a je velmi dobře natočen, ale co skutečně sotjí za pozornost je fantastický výkon Fabrice Luchiniho, ke ktrému nemám slov, naprosto dokonale zahrál hlavní roli. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je námět, ze kterého se vychází. A jak zde poznamenávají i jiní, zajímavé je to až do půlky. Pak se to ale zadrhne a do konce se to už jen jakž takž doklopýtá. - Stále jsem vás neodradil? Tak vám ještě řeknu tohle: dlouze se zadívejte na výraz hlavního hrdiny, jak je zachycen na oficiálním plakátu. ...... Už? Stačí? Tak si teď představte, že se na tenhle jeho kukuč (= jeho veškerou mimiku) díváte ještě asi tak 100 minut. :) Jestli vás ani tohle nezlomilo, tak směle do toho. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

ježkovy zraky,ta Anna byla ale nesympatický tvor!.....William pořád koukal jako bulík a příběh nestál za nic,pro mne tenhle film nebyl žádný přínos ani potěšení ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. To podprahové napětí je prostě zvláštní. Nádavkem dostanete pár jemných kousanců černého humoru a také happy end. Velmi působivý film z "klubu osamělých srdcí". ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Žena si splete dveře a místo psychoanalytikovi se vyzpovídá finančnímu poradci. Takhle vznikne vztah, který ani jeden z účastníků nechce ukončit. Zajímavý film se vším, co to slovo "zajímavý" obnáší. Místy uvěřitelný a přitažlivý příběh, místy nudný a krkolomný. Ale vcelku nadprůměrný. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Zvláštní Leconte. Zvykl jsem si na jeho vysoký standard, proto jsem byl tady zkladán. Sice jsem mohl tušit nějakou neplechu, když se film vysílal na Barrandově, přesto jsem na to nedbal ohledy. Příliš důvěrná tajemství nemají moc daleko od telenovely, na kterou se dívá každodenně paní v přízemí. Běžná, strohá story, která má něco důsledkem setkání dvou postav něco měnit, to se ovšem ani moc nestane. No dobře, přestěhuje se a občas nenosí kravatu (!), ale čekal bych něco víc. Zůstává nezodpovězeno několik otázek, není vůbec žádná zmínka, proč pán žije sám, proč tak zvláštně reaguje na všechny tělesné otázky a připomínky. Asi si má divák domyslet sám. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu vynikající komorní drama s nábojem, který hodně filmů chybí. Od doby návratu manželky k manželovi už ale tvůrci jakoby neví jak film ukončit. Vydařený konec zase celý dojem zachraňuje. Oba hlavní protagonisté jsou excelentní, to je třeba dodat. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, skvělé výkony obou hlavních hrdinů, příjemná atmosféra, krásný konec. Doporučuji jako film, který je jiný !!!!!!!!!! ()

Reklama

Reklama