Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během průzkumu ložisek ropy zmizí uprostřed bažin několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu. Man-Thing - přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Marveláci si tímto kouskem vybrali hodně slabou chvilku, to je jasná věc. Zvláště pak, pokud se budeme bavit v kontextu komiksových adaptací (dejme tomu) poslední dekády. Když si ale film porovnáme s dalšími béčky stejné kategorie (rozpočet, no-name obsazení), nepůjde o vyloženě nekoukatelný počin. Prostředí bažin, ve kterých se snímek odehrává, má svou působivost i na ten neustálý filtr denních záběrů se dá celkem zvyknout (navíc se tím krotí pocit z celkové lacinosti), zásadní problém ale vidím hlavně v blbosti a kulhavé logice scénáře a neschopnosti režiséra natočit jedinou napínavou scénu - takovou, kde by nesázel na primitivnost zprofanovaných lekaček (ty mu ostatně také nejdou) a pokusil se budovat a gradovat atmosféru tak, aby si divák mohl z pouze tušeného nebezpečí leda tak káknout do textilu. Všechny rekvizity byly přichystány, režisér Leonard (v devadesátých letech natočil solidní thrillery jako TRÁVNÍKÁŘ nebo SKRÝŠ) ale jako by si nedokázal vzpomenout jak s nimi zacházet. 40% ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Nápad autorů postavený na hlavu určitě nebyl.. Temné bažiny a hororová atmosféra byla rozhodně na místě, ovšem spackané herecké výkony a podprůměrný scénář, který je nedotáhnutý do konce vše předem pohřbil.. Navíc " Jožin z bažin " nepůsobí nikterak děsivě.. Škoda ..., film se dal rozhodně lépe vymazlit ** ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč se to tu menuje U vody?" ,,Protože je to u vody..." ,,Aha." Stupidní dialogy, otřesní herci, nesympatický hlavní hrdina, hezká ale blbá slečna, do které se během práce jen tak ledabyle zabouchne, prostoduchý příběh a očekávaný průběh včetně zakončení. Ovšem, ty BAŽINY! Nemohu jinak, ale ode mne mají za 3*. Nádherné, ponuré, se starými pokroucenými stromy, ze kterých visí dlouhé mechy, lišejníky a řasy.... Zelenotemno, mlha, voda se čeří a člověk si hned vzpomene na nejlepší hammerovské horrory. A to je asi tak všechno. Cravenova Msta přichází z močálu mě rozhodně bavila více! ()

pepino 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct. Nejsem jiného názoru než tady ostatní. Ale odpad to není určitě. Za běčko bych to neoznačil, protože bych tím zbytečně urazil béčka. Spíše je to zmršený horor. Námět vypadal celkem dobře, zápletka ze začátku taky, kamera mi přišlá vyjímečná, zvlášť ty rychlé prostřihy a změny filtrů. Ale potom už to zklouzává ke klasickým hororům alá Hollywood. Mladý policajt "krasavec", "překrásná" dívka, zlý a nelidský šéf vrtů, zvláštní fotograf se dvouma rotvajlerama atd atd. A vlastně bych ještě zapomněl na nestvůru která je naneštěstí zmršená nejvíc ze všech. No prostě vcelku ztráta času. Píšu ale záměrně vcelku protože nějaké pozitiva by se tam určitě našli a proto hodnocení "odpad" si určitě nezaslouží.... ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Začátek byl spíše detektivní a tohle Man Thingovi sedělo: Zohavená těla, záhadný močál, malé město kde se téměř každý zná, bohatá těžařská společnost a skupinky velmi divných lidí. Bohužel ani ne od půlky filmu se vše smrsklo v pouhé chaotické bloudění po močálech a následné vyvražďování bloudících jedinců velmi kýčovitou a nudnou metodou. Nakonec to dopadlo jak jsme od první minutky odhadovali ovšem rozhodně nikdo nečekal tak stupidně udělané monstrum, to už je trošičku moc i na mě a hážu tento film tak kam patří, do močálu na hranici odpadu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Když Teri (Rachael Taylor) po polibku od Kyleho (Matthew Le Nevez) nastoupí do auta, tak to má zavřené okýnko. V následujícím střihu se ale dívá z otevřeného okýnka. (Duoscop)
  • Příběh se sice odehrává mezi státy Florida a Lousiana, natáčení však probíhalo v Austrálii. (Terva)

Reklama

Reklama