Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během průzkumu ložisek ropy zmizí uprostřed bažin několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu. Man-Thing - přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach. (oficiální text distributora)

Recenze (70)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč se to tu menuje U vody?" ,,Protože je to u vody..." ,,Aha." Stupidní dialogy, otřesní herci, nesympatický hlavní hrdina, hezká ale blbá slečna, do které se během práce jen tak ledabyle zabouchne, prostoduchý příběh a očekávaný průběh včetně zakončení. Ovšem, ty BAŽINY! Nemohu jinak, ale ode mne mají za 3*. Nádherné, ponuré, se starými pokroucenými stromy, ze kterých visí dlouhé mechy, lišejníky a řasy.... Zelenotemno, mlha, voda se čeří a člověk si hned vzpomene na nejlepší hammerovské horrory. A to je asi tak všechno. Cravenova Msta přichází z močálu mě rozhodně bavila více! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Šéfové vydavatelství Marvel asi stále žijí v domnění, že fantastické zisky z X-Menů jim dokáží zalepit i ty méně povedené projekty. Man-thing zpočátku našlápne velmi slibně, hrubé střídání kamerových filtrů zelené a žluté barvy, občas rychlost střihu sklouzne ke klipu, navíc je pro diváka přichystána velmi úhledná kolekce silně zohavených těl (u kterých se kameraman opravdu neštítil) a samotná dějová zápletka se drží vcelku slušně, takže je zde i poměrně silná dávka napětí, kdo nebo co, to vlastně má na svědomí rozrůstání se oné sbírky. Toto všechno se dá označit za kvalitní podívanou asi tak do dvacáté minuty a za sledovatelné by se to považovat ještě asi dalších dvacet. Po uplynutí této doby však začnou být ploché charaktery jednotlivých postav dost stereotypní, děj se pomalu šine k nepřekvapivému závěru a rádoby vrcholná scéna záběru na celé monstrum uhasí i poslední jiskřičku napínavé atmosféry. Být Man-thing o dvacet let starší, dal by se brát jako velmi solidní béčko. Jenomže není, takže bych doporučil pánům z Marvelu, aby se nad velkorysým prodáváním práv, ke zfilmování svých děl, vážně zamysleli, už to přestává být zábavné a začíná to být sranda, jenomže taková ta nechtěná a křečovitá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hlboko v močiaroch na juhu Spojených štátov amerických je posvätné miesto, kde mangrovníky rastú tesne pri sebe a lúče slnka tam nikdy nepreniknú. Domorodci nazývajú toto miesto Temná voda. Žije tam duch močiarov. Harmóniu močarísk však narušila bohatá ťažiarenská naftová spoločnosť. Nepočúvli varovanie ducha močiarov a tak nastal čas odplaty. Z chladných temných hlbín močiarov povstal legendárny "Man Thing", aby zjednal poriadok. ** ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Průměrné hororové béčko, které by svým obsahem jistě udělalo radost nejednomu ekologickému aktivistovi. Tvůrci dobře věděli, že když budou tlačit atmosféru vehementně z každého záběru, nakonec jí trochu vykřešou, což se v záplavě zelených filtrů, dramatického nasvícení a hromady zamlžených prostor vcelku podařilo. Potvora byla OK, špatné kupodivu nejsou ani triky. Kdyby se stopáž zkrátila o dvacet minut a vypustil se povinný románek titulního pána a titulní paní, byly by ty dvě hvězdy i s čistým svědomím. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Jenže: Postavy, ikdyž podle tradičních škatulek, jsou dobře zahrané a sympatické. A také močálovitému prostředí se nedá určitá tajemnost zapřít. Z počátku slušná přehlídka vražd a záběrů zblízka na zohavené mrtvoly (a je se nač koukat). Atmosféra filmu je solidně budovaná díky oněm močálům a nejasností co že to vlastně zabíjí. Bohužel celý film je jedno velké klišé bez sebemenšího překvapení. Hodně to zabíjí i plky indianského správnáka. No a v samém závěru se vynoří digitalní MAN-THING v plné kráse a je uplně po atmosféře. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

vynikajúci námet spracovaný v excelentnom scenári, do hĺbky vykreslené postavy, motivácie ich konaní, svižné a vtipné dialógy, prvotriedne efekty a dychberúca atmosféra - to všetko robí z filmu Man Thing nadpriemerný hororový zážitok a . . . nie, nie, nebojte sa, iba srandujem, je to príšerná hovadina, najhoršia comixová adaptácia všetkých dôb, nepochopiteľný výplach filmovej žumpy. všimli ste si, že 90% scenára pozostáva z toho, že po sebe jednotlivé postavy kričia v tmavej bažine? A nikdy to nikto nepočuje. No skrátka "skvost" . . . ()

StevenW. odpad!

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na mě ale tenhle film,nemá žádnou logiku,něco se zde stane a za pět minut je všechno jinak.Navíc mě dokáže naštvat trik distributora,namluvit nám že sledujeme film podle komixu nakladatelství MARVEL.Né,opravdu tenhle film nemá nic společného se slavným komixem Swamp Thing – Bažináč . ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové The Lake mixnuté ekologickou agitkou a Věcí z bažin. To stokrát viděné mne natolik rušilo, že nemůžu dát lepší hodnocení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I přes velmi nízké hodnocení, které tento kousek na internetu má, se zde dá nalézt několik zajímavých okamžiků, které určitě stojí za zhlédnutí. Bohužel jich není zas až tolik, abych s tím podprůměrným procentuálním hodnocením nesouhlasil. U podobných filmů jenž se snaží opírat o nějaké legendy (ať už pravdivé či fiktivní) hodně záleží na vytvoření správné atmosféry, která diváky připoutá k obrazovce. Tady však na ní jaksi pozapomněli, protože až na pár záblesků jsem jí povětšinu času postrádal. Jisté náznaky tu sice byli, ale necítil jsem z toho onu pověstnou šťávu (napětí), při kterém by se mi měli ježit hrůzou chlupy. Přitom začátek vypadal docela slibně, jenže nepříliš zdařilý výběr hereckého osazenstva a slabé digitální efekty vzali za své. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Krásná legenda a pěkné prostředí. Komiks, který ctí správná pravidla. Oheň, voda , vítr i země si opravdu dělá co chce. Přesně to obsahuje správný komiks. ()

Radka_86 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle filmu bych si přišla na své snad akorát kdybych patřila mezi greenpeace, ti museli být nadšení. Nebála jsem se, nudné postavy, nudný děj, nic moc vraždy pár naprostých joudů a monstrum bylo fakt ubohé. Mé počáteční naděje se brzy rozplynuly až na hranici znechucení. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No dosť ma iritujú tie negatívne recenzie. Suma sumárum vraj najhorší Marvel. No ono určite sa to nedá zrovnávať s vysokorozpočtovkami z kín, ale aby človek tomu dával podobné hodnotenia ako sr@čkám od Asylumu, tak to teda nie. Vizuálne je to nesmierne pôsobivé ( takto skvele vytvorené bažiny som zatiaľ v žiadnom inom filme nevidel ), má to akciu, na marvelovku nezvyčajne tvrdé gore a sympatické postavy. Čo na tom, že sa to spustilo v lacné béčko, hlavne že to parádne baví. ()

Reklama

Reklama