Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná komentovanou prohlídkou muzea, která se týká nadpřirozených sil a mýtických stvoření. Marie LaTour, údajná vlkodlačice, v budově muzea bydlívala a beze stopy před lety zmizela poté, co zabila svého manžela. Jednoho večera je v tajné chodbě zavražděn za podivných okolností doktor Charles Morris, který zkoumal paranormální jevy a zrovna přišel na zajímavý objev, který však byl nepohodlný pro potomka Marie LaTour, který se nečekaně objevil a nechce, aby byla rodinná tajemství zveřejněna. (bittersweet)

(více)

Recenze (5)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin, kde je vlkodlakem opět žena. Tentokrát se jedná o méně známý vlkodlačinu kde není téměř žádná maska, ale režisér sem dal přímo vlka. Což bylo sympatické ale vadilo mi jak ten vlk věčně otvírá hubu, daly mu asi něco do huby, bylo to děsně nepřirozené. Film je takový pomalejší a nikam nepospíchá, proto je tu poměrně dost keců, ale ty jsou dobře zvládnuty, jedné se většinou o povídání o vlkodlacích. Scény v utajené chodbě jsou skvělé, kdy hlavního hrdinu sleduje vlk. Ale upřímě film nemá šanci oproti konkurentů typu She-wolf of London nebo klasickýho Vlkodlaka. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Byla by to poměrně zábavná vlkodlačí historka, kdyby tam režisér a scenáristé nechtěli ten pitomej milostnej románek a vymysleli méně ultrabéčkovej konec. Bohužel, nestalo se tak, a tak dovedu pochopit, když se někomu to neustálé přehrávání nebude líbit. Vyvážil to ale zajímavý vlkodlačí motiv, překrásná Nina Fochová a scény se samotným vlkem - jednak jsem byl po všech těch namaskovaných lidech rád za skutečného vlka (Lon Chaney aka Larry Talbot odpustí, ale reálnej vlk je reálnej vlk), jednak ve scénách s ním šel z tohoto zvířátka oprávněný respekt a skoro strach (ano, patřím k lidem, kteří když vidí psíka většího než jezevčík, klidí se mu už jen pro jistotu z cesty). Mě příběh prokletí rodiny LaTourových příjemně překvapil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ja, na rozdiel od mojich kolegov užívateľov, by som radšej privítal nejaký old school make up, ako len štvornohého obyvateľa lesov. Jack Pierce bol v tej dobe špička v obore a stvoril design všetkých hororových ikon štúdia Universal. Preto si myslím, že tu by sa jeho prácička hodila. Má to atmošku, ale chýba tam ten ´´universalovský´´ pohľad na vec. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jde o klasicky ctyricitkovy b horror, vlkodlak (je vlastne vlk - pes), cikanska vestkyne, vedec zirajici do mikroskopu, poldove v kloboukach, tajemna princezna z Transylvanie...tenkrat byla proste takovahle moda. Mne to nevadi, a film me vlastne celkem pobavil. Treti hvezdu za puvab Niny Foch a Osy Massen... :) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Decentní horor s drastickými prvky, které ale není vidět, pouze slyšet. Horor natočený v té době má svou zvláštní atmosféru, ale také sklon ke komediálním prvkům, kterým se ani tento film nevyhnul, hlavně ke konci. Úpný závěr pak působil skoro dětinsky a škádlení s pejskem bylo hodně nepřesvědčivé. 3,5* ()

Reklama

Reklama