Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Peabody 

všechny recenze uživatele

další všeamerický zbytečný remake klasického filmu, rovněž se SM (Clouseau). Ale v USA to funduje a sancta simplicitac se baví a baví a platí. Ono je to hodně posunuté proti prvnímu filmu, kde postata je v patriarchálnosti a ženské emancipaci, ale to by dnes v době MíTůůůůů nešlo, tak je z toho hlavně rozverná komedie a la Deniis the Manace. BRRRRR ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se může stát jen v USA, americký sen se rozplyne a rodinu sjednotí jen radikální čin. Super až na ty loupé děti, trapné situace a všechno ostatní, co vás napadne. Steve Martin, který se mi zdá celkem pohodový herec, hraje hodně v takových rodinných blbinách a tím si podle mě ubírá, to už aspoň toho Růžového Pantera, kde se člověk aspoň zasměje, ale kdo si může vybírat, on je takový ten rodinný typ a nějak se živit musí. Tak vznikla další z komedií přístupných jen do 15-ti let. ()

Reklama

TylerGage 

všechny recenze uživatele

rodiná komedie ,která vám ukáže,že 12 dětí na krku mít není žádná prdel.Pan a Paní Bakerovi mají každý svůj životní cíl. Pan Baker chce trénovat prvoligový fotbalový tým a Paní Bakerová chce vydat svojí knížku. Proto se ze svéhio domova přestěhují do města.No a jak to vše dopadne??? podivejte se vy ,ale mě to stalo určitě za to. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná komedie o opravdu hodně velké rodině, kterou se za každou cenu snaží ukočírovat komik Steve Martin a jeho drahá polovička. Rodina je to fakt k pohledání. Dvanáct děcek téměř všech věkových kategorií se najde jenom zde. Z toho samozřejmě vycházejí nejrůznější bláznivé situace. Rodina je základ a rodinná soudržnost a sounáležitost se nedá ničím nahradit. Vždycky se při sledování příjemně pobavím a hlavně odpočinu od každodenních starostí. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Martin má jistý komediální talent,ne velký, ale jeho nešikovnost a některé grimasy stačí na vykouzlení takového toho přiblblého úsměvu (alespon u mě). Bonnie Hunt je správně mateřsky milá a role jí tím pádem výborně sedla. Prostě celkem povedená rodinná komedie - na plácání do kolen to není, ale na pobavení a odreagování dostačující... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Steve Martin a Bonnie Hunt, kteří zde hrají rodiče 12-ti dětí, nemají ve skutečnosti ani jeden z nich děti. (HappySmile)
  • Na začátku filmu Kate odhalí, že název knihy, kterou právě píše, je "Dvanáct do tuctu". Přestože je film volně založen na stejnojmenné knize o skutečném životě rodiny Gilbrethových, nenapsala ji matka rodiny, ale jeden ze synů Frank B. Gilbreth Jr. spolu se svou sestrou Ernestine Gilbreth Carey. Na této knize je založen i film z roku 1950 - Cheaper by the Dozen. (HappySmile)
  • Film je založen na opravdovém životě rodiny Gilbrethových. Toto jméno se také několikrát v průběhu filmu objeví: Nora řekne, že je to příjmení její babičky, když hrají děti hru s jablky, a také je to podle ročenky rodné jméno Kate. (HappySmile)

Reklama

Reklama