Reklama

Reklama

VOD (1)

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (929)

golfista 

všechny recenze uživatele

Když skloubíte "Pravdivé lži" a "Válku Roseových", realizaci svěříte Dougu Limanovi a přesně trefíte "chemii" mezi hlavními představiteli. Tak nějak by se dal charakterizovat tenhle snímek..... Já se příjemně se pobavil a i když to není příběhem tak dobrý jako "Bourne" , tak charisma ústření dvojice všechno dožene. Angelinu moc nemiluju, ale tohle spojení s Bradem Pittem jí moc sekne. Vlastně oběma .... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Angelina a Brad jsou atraktivní sólo a co teprve v páru a přiznávám, že pohled na jejich tělesné schránky neurazí. Jenže, a řikám to nerada, jsem tu viděla všechny možné akce, jen ne herectví. Angelině museli "nalepit" slzu, když truchlila za manžela, jinak se z její tváře nedalo vyčíst, že by jí to snad i bylo líto a Brad zase stále používal jeden jediný úsměv a na mě dělal dojem, že ho to celé příliš netankuje. Škoda, že málo prostoru zbylo pro Vince Vaughna, protože ten svých pár štěků zúročil naopak velice vydatně. Příjemný relaxační bonbónek, ale Swingers se vám povedli víc, pane Limane. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Standartní hollywoodský prefabrikát, ve kterém si notuje slabý scenář s upoceným těžkopádným humorem. Pár vtipných gagů tu je (asi dva), ale ty se zcela ztratí v záplavě průměrnosti. Totiž ani akční scény, které měly být největší Limanovou doménou, nejsou nic moc, snad s výjimkou jedné automobilové honičky. Napsal bych i více, ale tenhle film se mi už hodinu po shlédnutí totálně vykouřil z hlavy. Zkrátka jeden z kasaštyků, který lákal pouze na velká jména a kupodivu to na 200 milionovou tržbu bohatě stačí. Mně ale ne. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto bez invence vykradená "Válka Roseových", "Pravdivé lži" a spousta různých akčních filmů. Jedna velká nudná slátanina, hrdinové mi byli docela protivní a od půlky jsem si přála, aby se už konečně navzájem zastřelili. Smutné :-P ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějak mě nezalilo to pobavení všemi přehnanými akčními scénami (které mají prý být jen o zábavě a lehce parodické), "druhá Válka Roseových" nepřekoná tu první, ani kdyby ten svůj zbraněmi nacpaný domek srovnali se zemí, Vince Vaughn se tu chová jako šašek, prostě nic extra. Sexy film čistě o zábavě pro mě představují daleko víc Dannyho Parťáci než tohle. Ale protože jsem (nejen) letos viděl spoustu (o dost) horších filmů, a protože těch pět nebo šest jednozáběrových narážek na jiné filmy bylo skvěle vychytaných, je to zasloužených 60%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dravá Limanova režie a řada výborných nápadů, ale to vše svázáno v okovech nevyvážených dialogů, jejichž kvalita udává tempo celému filmu. Excelentní momenty střídají unylé pasáže, které se zdají mnohem delší, než jak dlouhé ve skutečnosti jsou. Výborné obsazení, sem tam památná situace a správně říznutá akce, ale chybí větší švih. Nápadů tu byla řada, jejich využití je tak poloviční... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film, který sice pobaví, ale zcela neadekvátně ke svému rozpočtu. Úsilí tvůrců mělo být vynaloženo na něco jiného nežli okázalé kamerové hrátky a spoustu za vlasy přitažených explozivních akčních pasáží. Třeba na solidnější scénář. Plytkost toho stávajícího je enormní. Manželský pár – nesympatický už jenom tím, jak je dokonalý – se po pěti nebo šesti letech společného soužití dostane do krize a lehce brutálním způsobem ji vyřeší. Film trochu těží z předpokladu, že my od začátku víme, co jsou oba manželé zač a že nás pobaví hned prvních pár vteřin z manželské poradny. Ale co ti, kteří neví? Rozhodně by neměli čekat romantickou komedii s nejdiskutovanějším hollywoodským párem současnosti, na druhou stranu ani říznou, syrovou akci. Smithovi jsou filmem v mnoha ohledech až příliš umírněným, přesto ve výsledku poměrně dost zábavným, jen nesmíte (skutečně nesmíte!) očekávat mnoho. Párkrát se zasmát, uznale pokývat hlavou nad velkolepou akcí a dle vlastní orientace obdivně zaslintat nad tělesnými proporcemi jednoho ze členů bezchybného páru. No mind, just fun! 65% Zajímavé komentáře: k212, Aiax , Jordan, Indy , AcHeRoN, Alojs ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pri prvom pozretí v kine rozpaky, prostredná tretina filmu po odhalení "čo je ten druhý zač" sa len tak zmätene potkýna z miesta na miesto, ale pri opakovaných zhliadnutiach už to nevadí a človek sa iba baví. Chémia medzi Bradom a Angie viditeľne funguje a to je najdôležitejšie. "Drahý, si stále nažive?" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatá akční komedie, která si nedělá ohledně vztahů v manželství žádné servítky a naopak ukazuje, kam až to může dojít samozřejmě v co nejlepším světle:). Brad Pitt a Angelina Jolie se k sobě náramně hodí a zřejmě to zjistili i oni sami, když se chvíli po uvedení filmu do světa vzali. Řada akčních scén je opravdu pěkně vymyšlena, chvilkama je sice vidět, že dvě titulní role zřejmě nemají šanci umřít a tak nepřátelé do nich perou olova, kterého by se dalo počítat na kila a občas i mezi sebou vystřílejí pár zásobníků, ale co naplat jasné je že láska vždy zvítězí, ať už je na jakýchkoliv frontách. Scéna, kdy Brad Pitt s autem vlítne do křoví a pronese: We have to talk (Musíme si promluvit) je taková zásadní a pro mě nejvtipnější scéna, která se ve filmu objevila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $186,336,279Tržby Celosvetovo $478,207,520║ Trošku sa to utápa v nesúrodom príbehu ale ako akčná neviazaná zábavka sa to dá stráviť. /videl v kine 2x: 65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od autora Agenta bez minulosti jsem čekal dost a když k tomu přidám skvělou ústřední dvojici Brada Pitta a Angelinu Jolii očekávání byla veliká, ale obavy z propadáku také. Naštěstí se o propadák vůbec nejedná a naopak jde o příjemnou akční komedii podobnou Válce Rouseových (až na to, že manželé jsou hezčí :-)) a Pravdivým lžím(Angelina je lepší :o)). Komediální složka filmu je skvělá a výborné hlášky manželů skvěle podporuje většinou komediální Vince Vaughn (Vybíjená). Oba manželé střílejí hlášky perfektně a s naprosto bezcitnou tváří což ještě více vyznění(občas i černého) humoru ještě více umocňuje. Např. hlášky v ukradeném autě mimojiné o jedné bývalce a nebo o své svatbě jsou opravdu šílené a nechápu kdo je vymýšlel, ale přesto děkuju. Režie není nijak úchvatná, ale chvílemi pokulhává hlavně v bojových scénách, které jsou občas nepřehldné. Bohužel film trochu kazí hudba, která je dost mimo mísu a ze zajímavých scén se díky tomu nedostane maximum, škoda. Závěrečná hodně dlouhá přestřelka je touto hudbou hodně zkažena, ale přesto sledovat dravou Angelinu a elegána Brada stojí za stokorunový lístek do multikina. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Simon Kinberg .. Tenhle film je špatný i jako oddechovka. Není totiž vůbec zábavný, tím pádem ještě více vystupují všechny neduhy, klišé a trapnosti. Ústřední dvojíce davy platících diváků přitáhla, ale ve výsledku nijak neoslňuje. Osobně mne tato dvojíce pranic neoslovuje a spíše se stala soustem pro bulvár; vše začalo (jak už Pitt na konci filmu naznačuje ;o) ) nejprve desítkovým sexem a vyústilo zánikem jednoho manželství načež dalo vzniknout jinému.. Brad Pitt je ve filmu celkem sympaťák, sice hraje vlažně, ale role mu sedí. Zato Angelina Jolie je místy hodně mimo a vůbec, jako herečka / žena (zde se budu rozcházet s většinovým názorem) není zdaleka moje gusto na to, abych nad ní slintal a kdoví co ještě, jako davy ostatních.. Žánrově film balancuje mezi komedii a akčním filmem, jenže nefunguje ani v jedné rovině. Na vině je scénář, který je špatný jak po příběhové stránce tak v rádoby vtipných dialozích a manželských potyčkách. Celku nepomáhá ani mdlá režie. Doug Liman, podobně jako v Bourne Identity, opět nezvládá hlavně akční scény, které jsou velmi nepřehledné. Chytá se v jediné části filmu a tou je slušná automobilová honička, jinak se drží ve vodách nudného, omšelého průměru, plného extrémní přehnanosti. Nepomáhají tomu ani nejrůznější technologické vychytávky, protože neukazují nic nového. Kdyby film nekončil stejným záběrem z manželské poradny, jak začínal, ani bych si na to nevzpomněl .. tak rychle snímek vyprchá. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená (možná nejsem zcela objektivní, a je mi to jedno) má to švih, má to šmrnc, má to vtip, trefné dialogy a hlavně sympatickou dvojku Brada Pitta a Angelinu Jolie, které to nejen sluší, ale mezi kterou to jiskří. Mr. & Mrs. Smith jsou „obyčejný“ pár , který se seznámil „před pěti nebo šesti lety“ a na který najednou padla ta „obrovská prázdnota“, které se říká manželství.. naštěstí, se do toho plete ta práce. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Příjemná oddychová zábava. Velmi přesní a zábavní hlavní představitelé. Jejich vzájemné "špičkování" mě možná bavilo více než akční scény, kterých není hlavně zpočátku až tolik. Velmi povedená je scéna automobilové honičky, v závěru pak byla akce už krapet nepřehledná. Liman film natočil s nadhledem ve svižném tempu, přesto ale myslím, že by neškodilo trochu zkrátit délku, především v první části. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Viac konverzačka ako akcia, čo by ani tak nevadilo. Horšie je to, že vzájomná manželská chémia je silno závislá od dialógov, resp. úrovne "zábavnosti" uštipačného humoru a vzájomného doberania sa. V tomto smere film vykazuje veľké výkyvy, za čo v podstate imho môže zbytočná naťahovanosť (hlavne v úvode), ktorá podráža nohy kvalite snímku ešte viac vďaka veľmi jednoduchému a priamemu scenáru. Vo výsledku jednohubkový priemer. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pitt i Angelina jsou docela dobří. Mají styl, ale navzájem to mezi nimi nefunguje, což u snímku, který na chemii stojí je celkem zásadní problém. Akčnější Válka Roseových se tedy nekoná, byť se to dost snaží. Také je to zbytečně dlouhé, zkrácení by jen pomohlo, obvzláště v rozvláčném úvodu. Akční scény jsou spíše průměrné, celé to tak nějak nezáživně uběhne, nijak extra to nepobaví a ani jako letní oddychový popcorňák to neobstojí. Nebýt Vaugha tak to nestojí tuplem za nic. Potenciál to sice má, ale krom dvou tří scén kde je nějaké pnutí mezi charaktery cítit je to spíše rutinérsky odvedená práce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavné a o zábavu jde přece až v první řadě :-) Brad Pitt a Angelina to zahráli přesně (zvlášť Pitt dělá dobrý ksichty) a u Angeliny by mi klidně stačilo aby jen stála a usmívala se (jakože toho předvede víc). Akce je natočená dobře a ten konec hotový Equilibrium. Vtipné scény se taky podařily, akorát mi tam znatelně chyběl nějakej hlavní hajzl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

měli se milovat v dobrém i ve zlém, dokuď je smrt nerozdělí. jane je chytrá, je sexy, nemá zábrany, je spontální, komplikovaná, prostě rozkošná. john je ten nejmilejší, jakého kdy potkala. přichází ovšem manželská krize a sezení u psychologa, které je prokládáno ústřižky jejich společného života a plněním úkolů. jednoho dne dostávájí úkol ,,Ú" a pak mají každý 48 hodin, aby zlikvidovali toho druhého. komu držet palce? já B.P! jak všechno dopadne je asi každému jasné, protože tak to má v pohodové komedii protkané akčními scénami být. z obou představitelů hlavních rolí vyzařuje ,,TO" co vás vtáhne do děje a akce je zde také dost. tenhle film má především úkol pobavit a to u mě fungovalo. ()

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama