Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (929)

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénář je značně děravý, špiónský lore lajdácký a první polovina filmu je zbytečně vleklá expozice. Ale naštěstí to zachraňuje rámování sezením u vztahového terapeuta a skvostně kulminující druhá půlka. Ta se zapíše do paměti nejen skvěle rozehranými akčně-vztahovými scénami, ale také konečně onou dynamikou páru a chemií mezi protagonisty, které v první půlce zcela absentují. Ostatně také až v druhé půlce dojde na nějaké akční sekvence, přičemž jejich přednost spočívá v tom, že dokáže kombinovat moneyshoty s rozvíjením vztahu titulního páru. Ale přes to člověk velmi těžce zahání myšlenku, že navzdory zjevné ambici se tohle na "Pravdivé lži" prostě nehrabe. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Míříš hůř, než vaříš, miláčku. A to je co říct." Manželské krize mě obvykle nebaví, ale on to společný koníček obvykle spraví. A když "nudní" Smithovi o svém protějšku zjistí, že je to taky zabiják, tak je to nejlepší cesta k vyléčení a nalezení cesty k mé spokojenosti. A jelikož se jedná o cestu lemovanou střelbou, hláškami a sexem, tak si nemám na co stěžovat. Jen mi najednou začíná připadat divné, jak často jezdí manželka na služební cesty, jak mi minule automaticky vyčistila Glocka nebo jak jsem její "mrtvé" rodiče nedávno viděl krýt prezidenta svými těly. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film, který sice pobaví, ale zcela neadekvátně ke svému rozpočtu. Úsilí tvůrců mělo být vynaloženo na něco jiného nežli okázalé kamerové hrátky a spoustu za vlasy přitažených explozivních akčních pasáží. Třeba na solidnější scénář. Plytkost toho stávajícího je enormní. Manželský pár – nesympatický už jenom tím, jak je dokonalý – se po pěti nebo šesti letech společného soužití dostane do krize a lehce brutálním způsobem ji vyřeší. Film trochu těží z předpokladu, že my od začátku víme, co jsou oba manželé zač a že nás pobaví hned prvních pár vteřin z manželské poradny. Ale co ti, kteří neví? Rozhodně by neměli čekat romantickou komedii s nejdiskutovanějším hollywoodským párem současnosti, na druhou stranu ani říznou, syrovou akci. Smithovi jsou filmem v mnoha ohledech až příliš umírněným, přesto ve výsledku poměrně dost zábavným, jen nesmíte (skutečně nesmíte!) očekávat mnoho. Párkrát se zasmát, uznale pokývat hlavou nad velkolepou akcí a dle vlastní orientace obdivně zaslintat nad tělesnými proporcemi jednoho ze členů bezchybného páru. No mind, just fun! 65% Zajímavé komentáře: k212, Aiax , Jordan, Indy , AcHeRoN, Alojs ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Limanovi by sadol po Bourneovi akčne čistokrvnejší snímok, no podľa mňa to bolo celkom povedené, niečo medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Celkom milé, svieže, vtipné, rýchle a bez zbytočných zádrheľov. Občas nejakí tá pritiahnutá za vlasy scéna, ale inak sa na to dalo pozerať. Jolie je vo svojej roli ozaj riadna mrcha, ak je taká aj naozaj, veľa šťastia Brad. 75%. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Angelina je ženská, na kterou se mlsně zadívá drtivá většina mužského pokolení a asi i ženského .-), Brad je taky líbivej týpek, který vrtá pro změnu ženskému pokolení v hlavě, Smithovi jsou oddechová záležitost... žádné drama překvápka,je to prostě jen a jen konzumní záležitost a zábava, což není ani dobře a není to ani špatně, je to prostý fakt. Kdo čeká víc - bude zklamán, kdo čeká konzum bude maximálně spokojen. Já jsem se konzumně a vizuálně uspokojil, ale ve skrytu duše jsem i vzhledem k trailerům a mediální štvanici čekal víc.... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Kopie filmu byly dodávány do kin pod krycím názvem „Jones“. (imro)
  • Aby své role zabijáků ztvárnili věrohodně, museli Brad Pitt (John Smith) a Angelina Jolie (Jane Smith) podstoupit tzv. „školu špionů“. Oba herci každý týden navštěvovali lekce střelby, dostali také průpravu v oblasti speciálních operací a protiteroristických taktik. Museli si osvojit celou řadu různých dovedností a snažit se přitom vypadat, že se tomu věnují už léta. (duklak2)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama