Reklama

Reklama

O.C.

(seriál)
  • USA The O.C. (více)
USA, (2003–2007), 67 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Josh Schwartz

Hrají:

Mischa Barton, Peter Gallagher, Ben McKenzie, Rachel Bilson, Adam Brody, Melinda Clarke, Chris Carmack, Tate Donovan, Autumn Reeser, Danielle Bisutti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(92)

Ryan Atwood je se svým starším bratrem zadržen při krádeži auta. Jako veřejný obhájce je mu přidělen Sandy Cohen. Sandymu chlapec připomíná sebe v mládí, a proto se mu rozhodne pomoci. Když Ryana matka vyhodí z domova, vezme ho k sobě. Sandy s bohatou manželkou Kirsten a synem Sethem žije v bohatém městečku Newport v komunitě stejně majetných a snobských lidí. Ryan se rychle spřátelí se Sandyho synem Sethem, který je trochu zvláštní a nedaří se mu zapadnout mezi povrchní spolužáky. Ryan neujde pozornosti dívky ze sousedství Marissy, což mu způsobuje problémy s jejím přítelem Lukem a jeho partou. Na večírku se poperou, Sandyho manželka Kirsten se rozhodne, že už Ryana u sebe doma nechce. Když ho Sandy veze zpátky do China, zjistí Ryan, že se matka odstěhovala, proto se vracejí zpátky. Marissin otec Jimmy má podle všeho problémy, protože se nechává zapírat před vyšetřovateli z Komise pro cenné papíry. Jeho manželka je však zvyklá na vysoký životní standard a jeho obtížnou situaci nevnímá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze první dvě série, ale stačily mi k tomu abych si tento seriál velmi oblíbil. Samozřejmě když nepočítám ženské obsazení a jejich problémy, což jsem občas proklikával, ale dění v rodině Cohenů mě prostě bavilo. Navíc celé je to tu takové pěkně načančané, člověk z toho má takovou tu pozitivní letní náladu. Herecky tomu kralují Adam Brody a Peter Gallagher. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Svoje hodnotenie po čase som znížil z troch hviezd na dve, lebo postupom času som si uvedomil, že som tomu pridával asi pre Rachel Bilson, ktorá sa mi veľmi páčila. Taktiež Autumn Reeser, tá možno ešte viac. Inak to bol skôr trápny polonáboženský, polovzťahový, citovo vydierajúci mierny nepodarok, napriek niekedy úžasným príbehom. Dosť ma tento seriál deprimoval a robil výčitky svedomia kvôli tomu, že som nemal vzťah so ženou a bol pre mňa aj nostalgický, lebo mi pripomínal rôzne staré chvíľky, možno to bolo tým častým západom slnka, neviem, ale necítil som sa pri ňom veľmi príjemne. V istých chvíľach bol tento seriál úžasný, ale inokedy sa tie reči nedali počúvať a žasol som v negatívnom poňatí, čo predvádzajú postavy. Nepatrí to medzi moje srdcovky. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Nic nového, nic inovativního, ale co mu nemůžu upřít je skvělé prostředí a vcelku příjemní a sympatičtí herci kladných rolí a zároveň velice dobří záporáci. Typický seriálový dějový koncept braku, který jako každý nechá hrdiny zoufale skákat z průseru do průseru aby si udržel umělou dramatičnost. Kupodivu se na to však dobře kouká. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý seriál o bohatých teenagerech z Orange County v Californii. Tvůrci se snaží jít stopou Beverly Hills 90210, s tím, že O.C. dělají víc realističtější. Už jen taky proto, že hlavním představitelům, kteří hrají středoškoláky není třicet, jako u výše zmiňovaného seriálu. Obzvlášť sympatičtí mi jsou liberálové židovského původu, tedy Seth Cohen (Adam Brody) a Sandy Cohen (Peter Gallagher). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

BH 90210 nového milénia. Nielen kvôli žánru, ale aj ústredný pár seriálu Ryan a Marissa pripomínajú Dylana a Brendu a rodičia Setha sú rovnako dokonalí ako starí Walshovci. Bohužiaľ O.C. napodobnilo aj v tom, ze predstaviteľka Marissy Mischa Barton bola divoška a tak bola po tretej sérii odídená, čo seriálu dosť ublížilo. Postáv je v tomto seriály menej. Sledujeme osudy len štyroch teenagerov. Geeka Setha a jeho dokonalých rodičov, ktorý u seba uchýlia divocha Rayna. Kráska Marissa a namyslená fiflena Julie, ktorá podobne ak Kelly prejde pekným vývojom a stane sa z nej sympatická postava. Z neskorších postáv mi sadla panovačná Taylor v podaní krásky Autumn Reeser, ktorá akotak nahradila Marissu. Ale zase ma štvala Kaitlin ako taká variácia na mrchu Valerie. Zato ma celkom bavil Chris Pratt ako taký typický nezávislák Ché. V prvej sérii ma ešte zaujala kráska Samaire Armstrong. Jak sa seriál skončil a kto s kým sa dal dokopy mi už tak nejak vyfučalo z hlavy. Poslednú sériu som dopozeral čisto už len zo zotrvačnosti, ale hlavne prvé dve stáli za to. Oproti BH 90210 to bolo viac cielene vtipné, ale seriál sa nevyhol aj prvoplánovému dojímaniu. SK dabing bol vydarený. 6/10. ()

Galerie (612)

Zajímavosti (42)

  • Ve druhé epizodě, ve scéně kde Marissa, Ryan a Seth jedou do předváděcího domu je z reproduktorů slyšet skladba I'm a Terrible Person od skupiny Rooney. V pozdější epizodě navštíví jejich koncert. (Hal_Moore)
  • OBSAHUJE SPOILERY! Když Ryan v závěru první série odjíždí, má na sobě stejné oblečení, jako když odjížděl poprvé. Podobná je i scéna, když se loučí s Marissou. (Hal_Moore)
  • Seriál se měl nejprve jmenovat Orange County, ale protože existuje stejnojmený film (2002), byl tento název zamítnut. (Džejkop)

Reklama

Reklama