Reklama

Reklama

O.C.

(seriál)
  • USA The O.C. (více)
USA, (2003–2007), 67 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Josh Schwartz

Hrají:

Mischa Barton, Peter Gallagher, Ben McKenzie, Rachel Bilson, Adam Brody, Melinda Clarke, Chris Carmack, Tate Donovan, Autumn Reeser, Danielle Bisutti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(92)

Ryan Atwood je se svým starším bratrem zadržen při krádeži auta. Jako veřejný obhájce je mu přidělen Sandy Cohen. Sandymu chlapec připomíná sebe v mládí, a proto se mu rozhodne pomoci. Když Ryana matka vyhodí z domova, vezme ho k sobě. Sandy s bohatou manželkou Kirsten a synem Sethem žije v bohatém městečku Newport v komunitě stejně majetných a snobských lidí. Ryan se rychle spřátelí se Sandyho synem Sethem, který je trochu zvláštní a nedaří se mu zapadnout mezi povrchní spolužáky. Ryan neujde pozornosti dívky ze sousedství Marissy, což mu způsobuje problémy s jejím přítelem Lukem a jeho partou. Na večírku se poperou, Sandyho manželka Kirsten se rozhodne, že už Ryana u sebe doma nechce. Když ho Sandy veze zpátky do China, zjistí Ryan, že se matka odstěhovala, proto se vracejí zpátky. Marissin otec Jimmy má podle všeho problémy, protože se nechává zapírat před vyšetřovateli z Komise pro cenné papíry. Jeho manželka je však zvyklá na vysoký životní standard a jeho obtížnou situaci nevnímá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Muhahahahahahá, no ty krávoooooo...promiň, lásko, ale já prostě nemůžu. Ještě jednou se tam mihne ten jak říkáš hlavní hrdina se svým neuvěřitelným a věčným trpitelským výrazem a promluví si vážně se svým úžasným adoptivním otcem, co není jeho adoptivní otec, i když to tak vypadá, a spáchám sebevraždu návštěvou tvých na můj vkus příliš komunistických prarodičů vlastnících čivavu:)) Ano, tak takhle jsem vypadal po půlce jednoho dílu tohoto úžasného háj sosájety veledíla, a nebýt u toho moje přítelkyně, tak to možná bylo ještě o kus horší. A UŽ NIKDY VÍC se k tomu nepřiblížím bez ovladače v ruce... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby snad autoři tímto seriálem řikali: "Nesnažte se tomu bránit, v tomto světě žijete i Vy", ale mně se to fakt nezdá. Nikdy se mi to nezdá. Filmy ani seriály tohoto tipu málokdy jsou tak pravdivé aby byly krásné. Většinou je to všechno tak nahrané až běda. Stejný případ je i zde. Kdyby bylo více humoru, nemohu říct ani popel. V tu ránu si připomenu takové Přátelé, kde se také řeší vztahy, ale v první lajně je humor. Zde kdyby to tak fungovalo, byl bych rád. Jenže tady opravdu jde jen o ty vztahy a život lidí kolem nich. (4/10) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - V tomhle městě je Ryan jenom zvláštní náhodou. Mladistvý delikvent, co se narodil na špatném místě, ve špatné ulici a hlavně ve špatné rodině - a najednou je ze dne na den uprostřed galerie snobů? Jenže co naplat. Právě ti lidé, které byl zvyklý odsuzovat, vypadají, že to s ním myslí ze všech nejlépe. A možná by stálo za to zkusit tu chvíli zůstat. Jenom té smůly by mohl mít míň. Vždyť pokaždé, když někdo něco na někoho ví nebo něco tají, vždycky se to úplnou náhodou dostane právě k němu. Ale vážně - O. C. je srdcovka. Ať už je vám sympatičtější právě odhodlaný rebel Ryan, outsider Seth nebo hláškující táta Sandy, tady se divák vztahovek cítí dobře. Kdo ví, možná je to osobní. Ale prostředí, kde se za hlavní hrdiny rodina postaví, ať už provedou jakoukoli pitomost nebo je potká libovolný průšvih, to je zkrátka moje nejoblíbenější klišé. 2. série - 90% - Celkový dojem se nemění, letní nálada zůstává stejná, postavy také, tak pokračujeme, kde jsme přestali. Ryan je stále charakterní tvrďák, Seth nahláškovaný zbožňováníhodný geek a Marissu dokážu mít rád jenom ve chvíli, kdy se motá kolem Ryana. Jediné pořádné zaváhání si druhý rok odbude v období, kdy se v rovině dospěláků řešily problémy (i na pozlátkový svět Orange County) poněkud přehnané. Kazeta, Carter Buckley nebo časopis o životě v Newportu s Juliinou tváří na obálce v té době prohrávaly s teenagerovskými vztahovými peripetiemi na celé čáře. Ale pořád to na mě Cohenovi/Cooperovi/Nicholovi umí a emočně se mnou i přes veškerou nutnou nadsázku dokážou zamávat okamžitě. 3. série - 80% - Dějem hodně hýbou vedlejší postavy a podle jejich oblíbenosti se také hýbe kvalita. Zatímco Volchoka mě baví sledovat, u Johnnyho Harpera regulérně trpím. A krásná Taylor v sobě skrývá plno (potvrzeného) potenciálu. Přesto je tentokrát zážitek ze série jako celku občas trochu rozháraný a linie starší generace ani tentokrát moc často neboduje. A co zamrzí nejvíc, to je Marissa, která jde ve své neoblíbenosti ještě dál než kdy dřív, což vynikne o to víc, že trojlístek Ryan-Seth-Summer je dokonale nadávkovaným koktejlem perfektních charakterů. Poslední epizoda ale z několika důvodů naznačuje, že klasickému O.C. je konec a nový začátek slibuje velkolepé věci. Finální kapitola si nemohla přát lepší odrazový můstek. 4. série - 100% - Nebyl to nejlepší teenagerovský seriál, několikrát klopýtl, ve třetí sérii dokonce víckrát, ale postavy, hlášky, občasné utahování si ze samotného konceptu vztahovky? Nemůžu jinak. Snad čím víc chyb v různých okamžicích vývoje vidím, tím výrazněji vnímám i všechny klady nejen posledního roku. Autumn Reeser jako úžasná Taylor prozářila čtvrtou sérii tak, že nebylo obrany. Scénáristé dopisují všechny polozapomenuté otazníky minulosti a moc dobře vědí, že hlavní hrdiny už od vysoké školy a neodvratného rozloučení moc dlouho držet nemohou. A dát jim v dokonale dojemném finále sbohem bylo nakonec ještě těžší, než jsem čekal. Goodbye, Newport. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou takový co to sledujou pravidelně. Jasný, těm to neberu, možná se vtom jen zhlíží a představují si jaké by to asi bylo kdyby? No žít si jak v bavlnce, nic nedělat jen se tak válet, být otrávený a řešit vesměs jen holé nesmysli.. Bohužel já k nim ale nepatřím...Příliš chaotické a téměř o ničem. Zbohatlickou Americkou školní mládež z lepších rodin, a jejich žití mi středoevropané nikdy nemůžeme pochopit a já osobně už ani radši nechci. Viděl jsem jeden díl a bohatě mi to stačilo, ta představa vstávat kvůli tomu v sobotu ráno někde kolem osmé hodiny, a trávit svůj drahocenný čas někde s nějakýma přiblblama v hotelových apartmánech té nejlepší kvality, to si radši otevřu dvanáctku gambáče, a posadím se s ním na hajzl ! A nebo si dám radši dál dvacet.. O nic vyjímečného a nového na našich obrazovkách se skutečně nejedná, řekl bych že spíš naopak přehnaného nevkusného a výstředního ostatně jako celá TV Nova. A problémy zhýčkané Americké mládeže mě fakt už dnes neberou, a také proč a naco..? To se už radši podívám na nevšední problémy a starosti Českých dětí a rodin. A nebo když už? Tak třeba na klasické ale méně přiblblé a přehnané "Beverly Hills 902 10", "Merlose Place" nebo na Dawsonův svět tedy na dnes už klasiky svého žánru. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Seriál trošku připomínající Beverly Hills, kde je dobrá hudba a příběh, který se může stát jen v Americe. Jedna z věcí, která se mi oproti jiným seriálům líbila, byl humor Adama Brodyho, který tomu všemu dodal zase trošku jinou atmosféru. 60% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je možná strašná hovadina, to opravdu nikomu neberu, ale dnešní díl s Paris Hilton byl naprostá pecka. Předešlé jsem sice nepovažoval za příliš dobré, ale tohle se prostě povedlo. Samotný děj byl velmi jednoduchý, ale ta chvíle, kdy se objevila Paris jako Kate a rozjela sebeparodii, to byl opravdu moment, na který se jen tak nezapomíná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Všichni krásní, inteligentní, bohatí (já nevím, co ještě) a k tomu si ještě žijí na pláži. Jejich snad jediným problémem je, jestli se k ní/němu vrátí ten bývalý/á, a o tom je vlastně celý seriál. Tvůrci smaozřejmě sází na krásné tváře (možná tu jsou pěkné dívky, ale zkusme být trochu objektivní). Hodnotím 1*, ze seriálů tohoto typu (a že jich není málo) nepatří k žádným světlým vyjímkám. ()

robbiee odpad!

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Videl som jednu časť a oblialo ma totálne znechutenie zo slabých hereckých výkonov, deja a hlavne celej myšlienky. Povedal som si, že nesúď podľa jedného dielu a tak som si pozrel ešte dva a pocity sa len zhoršovali až do úplnej nechuti. O čom to je? Komu to vôbec je adresované? Totálny brak, ktorý nenesie okrem krásnych žien (na čom aj seriál stavia) nič, ... ale totálne nič. Až doteraz som si neuvedomil presny význam pojmu - strata času,... ale úplná. Radím sa vyvarovať, .. resp. vypnúť zvuk a nechať bežať ako screensaver. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vždycky,když někde slyším úvodní písničku,tak si vzpomenu na svůj milovaný seriál.I když už jsem jej pořádnou dobu neviděla,kdysi to bývalo mé guilty pleasure.Zbožňovala jsem hlavně ústřední dvojici Marissu a Ryana,žádnému jinému tv páru jsem snad nefandila tolik jako jim.I když prožili snad všechny trable,co vás napadnou(od rozvodu rodičů přes chlast,drogy a znásilnění),tím pádem začnete přemýšlet nad tím,jestli to tvůrci trochu nepřepískli-mě to šíleně bavilo. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

O.C. Seriál z teen prostredia s dospelými problémami. Prvá séria by si zaslúžila určite vyššie ohodnotenie, ale potom to šlo dole vodou. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Sledovat starosti amerických středoškoláků z Orange County (O.C.), mi někdy přišlo jako sci-fi z nějaké vzdálené planety. Všichni tu jsou nechutně zazobaní a krásní a vlastně nemají nic moc na práci. Tenhle seriál skutečně není moc dobrý, celé ja to taková hodně nepovedená verze Dawsonova světa a Beverly Hills 90210. Výsledný dojem, tak zachraňují kočky Mischa Barton s Rachel Bilson a sympaťáci Benjamin McKenzie a Adam Brody. Jinak tenhle výlet do prosluněné Kalifornie opravdu za moc nestojí. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ta Bartonovic holka je fakt kocka, to si prece zaslouzi hvezdicku. Jeji malinke lesbicke sceny s dalsi kockou si zaslouzi dalsi hvezdicku. A tu treti? Asi nic... takze dame jen dve :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem sice všechny díly, hlavně ten začátek mně nějak unikl, ale to, co jsem viděl, mě bavilo. Seriál pro teenagery velmi slušný. Teď už se asi těžko dohrabu k tomu, abych to zkouknul celý, ale tenkrát když jsem ještě chodil na základku, tak jsem si seriál vážně užíval. A Rachel Bilson je prostě nejlepší. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som sledoval, keď som začal chodiť na strednú školu. Dobrá je hlavne úvodná zvučka. Prvá séria mi prišla celkom aj dobrá. Pár ľudí si pod tým zrejme predstaví taký ten typický americký teen seriál, ale prvá séria je fakt viac než uspokojivá. Príjemné prostredie Californie, dievčatá atď. Podobná zápletka už tu síce bola asi tak tisíckrát, ale na oddych je to v pohode. To je, čo sa týka prvej série, tie ďalšie už u mňa padajú. Dej sa začne dramatizovať a postavy sa začnú likvidovať. A inokedy tu vskutku platí pravidlo, že nové série sú to najväčšie zlo, ktoré kazí povesť začiatkom. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Televízny seriál alebo teenagerská telenovela v štýle Beverly Hills 90210. Človek niekedy až žasne aké majú mladí ľudia problémy (sám patrím medzi nich) ale niekedy to pôsobí až príliš umelým dojmom. Ale ako oddychovku v TV beriem. ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Evidentně k tomuto seriálu píše scénář nějaký retard. Takových chujovin, co nadělají hrdinové během jednoho dílu, nenadělám já za celý život. ()

Reklama

Reklama