Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janek Drzazga je mladý filmový kritik, preslávený neľútostnými recenziami a ostrým perom. Vo svojej televíznej talk-show radí filmárom, ako písať scenáre. Program sa zapáči prezidentovi Koniecpolskemu. Objedná si u odvážneho kritika scenár pre film, v ktorom má hlavnú rolu stvárniť prezidentova milenka. Kritik sa nechce spreneveriť svojim zásadám, no keď zistí, že za Koniecpolskim stojí silný nelegálny kapitál, niet preňho cesty späť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Machulskeho humor sa aj mne paci ..... ale nie tu , humor je ubohy. Jo, jo - aj ja patrim k tym ludom co kade chodia tade hadzu spinu na tento film ...... ja tento film otvorene neznasam, prerasta to az do nenavisti k filmu ....... 15 % ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší komedie režiséra Machulského. Opět téma dobré, ale realizace nevyšla úplně nejlépe. Jedna věc je však na tom filmu pozitivní a proto by Superprodukci měli pouštět všem filmovým kritikům. Ukazuje, že ten vtip o kriticích je pravdivý. Totiž říká se, že filmový kritik ví přesně jak má dobrý film vypadat, jaký má být scénář a jak by se měl natočit, ovšem kdyby to všechno uměl. O tom je také i tento film. O zdrcujícím kritikovi, který má napsat scénář a natočit film v hlavní roli s mafiánovou milenkou. Najednou je sebevědomí pryč a pod tlakem není schopen ničeho. Dobrý film, ale od tohoto režiséra jsem viděl lepší kousky. ()

Abdul 

všechny recenze uživatele

Náměte i obrazem třeštěná polská fraška zdánlivě o ničem. Myslím ale že nestřelím daleko když napíšu, že podobným stylem, kteréhož se chopí hlavní protagonisté, se dnes točí většina komerčních hollywoodských sraček (pardon). ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Podle mne jako filmožrouta parádní kousek o filmových kriticích. Znám osobně některé, kteří jsou na tento film velmi alergičtí a pomlouvají ho kudy chodí, myslím, že i proto to má horší hodnocení. Machulského humor se mi celkově líbí a tady je spousta nádherných filmových fórků, pravda, ideální je rozumět polsky. I když ke konci zjevně scénárista nevěděl jak to skočit, tak vtipy jako Maria Curie Sklodowska, citace kritikových tvrzení o tom, jak lehké je film točit, že film musí být pravdivý a ze života, že film žije jen díky iránským a podobným produkcím apod. jsou opravdu dokonalé. Jako bych slyšel kecy některých filmových recenzentů co si říkají kritici. Ostatně padouchova hláška "mně je film úplně u prdele" a "Jé, vám taky?" jako kritikova odpověď jsou charakteristické, stejně jako objev sešitu Mé milované filmy hypeestetického kritika . Všem milovníkům filmu vřele doporučuji. ()

Reklama

Reklama