Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (836)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hello, I'm Johnny Cash Na tento film o jedné legendě jsem fakt moc těšil a výsledek mě nezklamal. Walk the Line je parádní film, který si mě získal především tím reálný zobrazením Cashe (přeci jen se o něm traduje, že to byl muž, který vyzkoušel každou drogu, co na světě existuje) ale zároveň vás nenutí si o něm myslet, že to byla troska. Byl to (zřejmě) smutný muž s pár problémy, ale když stál na pódiu, tak neměl konkurenci. Navíc výkony Phoenixe a Witherspoon jsou prakticky bezchybné, takže jsem nemusel dlouho přemýšlet. Co jiného taky dát filmu o legendě, když to je tak precizně natočené. 100 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Johnny Cash (26.2.1932 - 12.9.2003) - Muž v čiernom - je pre mňa veľká autorita. Nie len ako spevák a hudobník, ale aj ako človek. Chlapík, ktorý si toho v živote hodne preskákal. Tragická smrť jeho brata, chladný vzťah s vlastným otcom, alkohol, drogy, rozpad manželstva, problémy so zákonom, dlhoročná osudová láska ku svojej kolegyni June Carter... Nemal to ľahké. Snímok režiséra Jamesa Mangolda je dôstojnou filmovou poctou tomuto americkému búrlivákovi. To ako ho zahral Joaquin Phoenix je úžastné. Taktiež mi vyrazila dych Reese Witherspoon v úlohe June Carterovej. Výborná životopisná dráma. ***** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Walk the line, film o mém nejoblíbenějším zpěvákovi, mám doma dlouho, a stejně dlouho, jako jsem jsem se na něj těšil, jsem ho i odkládal. Bál jsem se, že se mi třeba nebude líbit, že v něčem nesplní moje představy, že bude mizerný a já budu mít vztek a budu se ptát, proč ho vlastně někdo točil, když to ani nedokázal udělat pořádně. Včera jsem si ale DVD pustil a co vám budu povídat – stačilo vidět úvod z Folsomské věznice a všechny obavy byly pryč. Celé dvě hodiny jsem žasl nad výkony Joaquina Phoenixe (bezchybně nastudoval snad každý Cashův pohyb a obzvlášť při záběrech z dálky je na pódiu od skutečného Muže v černém k nerozeznání) a Reese Witherspoon, z nichž by „Johnny a June“ měli určitě radost (však taky oba herce vybrali), zpíval jsem si, usmíval se a podupával si, sledoval jsem, jak se příběhem míhají všechny ty veličiny od Elvise a Jerryho Lee Lewise přes Waylona Jenningse po Carla Perkinse a Carterovic rodinu a říkal jsem si, že to dopadlo parádně. To, co jsem znal hlavně z fotografií, zkrátka ožilo. A ožilo to na výbornou. Nijak objevně psaný scénář kritizovat nebudu, protože v tomhle případě to bylo zkrátka zachycení důležité části života jednoho skvělého člověka, a můžeme být rádi, že z toho nevznikla uslzená vleklá nuda, ale tak pocitvě šlapající věc. Dávám čtyři hvězdy za film a pátou z úcty k mistrovi. Výtky mám jen dvě. Menší a větši. Menší: Koncert z Folsomu měl být delší, alespoň o jednu píseň. Větší: Jak mohli scénáristé naprosto vynechat Boba Dylana? ()

tahit 

všechny recenze uživatele

V reálném světě byl Johny Cash určitě o 100% lepší, než ho ukazuje tento film. Je zvláštní, že i pro tento film se použil obdobný mustr jako v jiných filmech tohoto typu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

One and only - Johnny Cash ... Vynikajúci životopisný film o tejto speváckej legende, ktorý zdobia predovšetkým herecké výkony hlavných predstaviteľov. R.Whithersponová mi bola donedávna nie veľmi sympatická, ale toto jej naozaj sadlo.Oskar za herecký výkon naozaj zaslúžený a nominácia Phoenixa určite tiež. Napriek tomu, že Phoenix pred natáčaním nemal žiadne skúsenosti so spevom, naspieval sám všetky piesne, ktoré vo filme zaznejú a hambiť sa za ne rozhodne nemusí. Spievané scény, vrátane všetkých duetov s R. Whithersponovou sú naozaj ozdobou tohto filmu. Scéna prvej speváckej skúšky v malom nahrávacom štúdiu bola jedna z najlepších scén. Phoenix J. Casha poznal osobne. Vraj bol veľký fanda filmu Gladiátor a keďže mali spoločných známych, tak k ich stretnutiu muselo dôjsť. Film sleduje všetky významné vrcholy i prepady jeho kariéry. Neviem nakoľko Phoenix pri scénach v ktorých smúti za bratom čerpal z vlastných skúsenosti, ale bolo by zaujímavé sledovať kariéru jeho tragicky zosnulého brata (na svoj mladý vek mimoriadne úspešnú)Rivera. Celkom zaujímavá úloha Cashovho otca si strihol T-1000 J.Patrick. Film, ktorý vás prinúti oprášiť staré Cashove hity, si naozaj zaslúži veľkú pochvalu. Zatiaľ nepoznám kvalitnejší film o spevákovi alebo skupine.  Skvelý film.100%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jenom o malinko víc flashbacků z Johnnyho života a větší ponor do tvarování jeho osobnosti v mládí by mi stačily k plnému hodnocení! Takhle to je "jenom" výborný romantický drama, co se maskuje za důležitej životopis. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný životopisný snímek jedné hudební hvězdy... nic víc, nic míň. Ale těžko říct, jestli by se mi tolik líbil, kdyby nebyl tak hvězdně obsazen. Bez Joaquina Phoenixe a Reese Witherspoon by to byla asi nuda. Námět není nic nového, nic převratného... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že jsem větu: "To teda čumim!", nepoužil v souvislosti s tím, jak na mě snímek zapůsobil. Použil jsem ho v kontextu s jedním faktem. A to finálním rozhodnutím June Carterové o svém budoucím životě. Celou dobu jsem ji považoval za ženu, která jen tak nepodlehne. Že se nikdy nerozhoduje bezhlavě. No... netvrdím, že si tím u mě film vykoledoval nálepku zklamání jako hrom, ale když ono mi to tam nějak neštýmovalo (kdyby režisér alespoň nebyl tak doslovný..). Co ale slova nepotřebuje je výkon Reese Witherspoon, která hraje tak brilantně, že ten Oscar prostě nemohl hupsnout do náruče jiného herce (děte mi do háje, že v té době byla malá konkurence, takže Reese už ho měla prakticky v kapse...). Stopáž přes dvě hodiny sice svádí k nervóznímu poklepávání nohou, ale pokud se naladíte na to správné country rádio, bude všechno v richtigu.... ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů, kterým se daří spasit zesnulou legendu tím, že nám ji ukáže v nesnázích. Funguje to obdivuhodně. U některých extra dojemných scén jsem se sice neubránila obrácení očí v sloup, ale celkový dojem nakonec díky výkonu Joaquina Phoenixe a Cashově hudbě zůstal bez větší úhony. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jedinecny snimek, J.Phoenix je uz leta v mem hledacku mladych hollywoodskych nadeji a kazdym svym dalsim snimkem dokazuje svoje nadprumerne herecke vlohy. Ve vybornych Buffallo Soldiers exceluje, zde uz ale proste zari. Ano, mozna je me nadseni zpusobeno obdivem k nesmrtelnemu Johhnymu a jeho tak neodolatelne nakraplemu zlatemu hlasu, ale Joaquin i Reese prodavaji opravdu vytecne vykony jak herecke, tak hlavne pevecke. Jedinecny snimek o jednom jedinecnem lidskem zivote. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hodina životního příběhu, na kterém je chytlavý leda dramatický úvod, a hodina songů, které mě sice nenutily rvát si prsty do uší, ale taky mi nepřinesly kdovíjaké uspokojení. To je vlastně všechno, co můžu profesionálně zvládnutému filmu vytknout: hudba, co mě nebere a člověk, co mě převážně odpuzoval a nezaujal ničím víc, než hereckým výkonem J. Phoenixe. 65% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Johnny Cash se stal legendou, které jeho jméno dovedou vyspelovat i v Karáčí! :-) Legendou, která se stala na čas úspěšnější než Beatles a Bob Dylan dohromady. Legendou, která - stejně jako většina ostatních - propadla drogám alkoholu a depresím. O tom a o spoustě dalších událostí vypráví životopisný snímek, který si Johny zasloužil a lépe to snad dopadnout nemohlo. Joaquin Phoenix zatím ve své životní roli předváděl vynikající výkon, nejen že perfektně hrál, ale i zpíval, to všechna čest. Reese Witherspoon taktéž zatím ve své nejlepší roli, žádná přihlouplá blondýna co hraje v béčkách, tohle byl herecký koncert se vším v šudy, Oscar více než zasloužený, Phoenixovi bych ho taky přál, ale to by nesměl hrát Capoteho Hoffman. Country je zvláštní styl, který dneska moc v radiích nefrčí, ale Cashe si poslechnu vždycky rád, jeho ranná muzika se mi moc nelíbí, ale ty nejnovější CD jsou na poslech dokonalá. Hlavně to poslední, When The Man Comes Around, kdy přezpíval například Personal Jesus od Depešáků nebo vydal svůj poslední hit Hurt, který je jeho dokonalým epitafem. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející film o Johny Cashovi, kterej se tady všichni snažej srovnávat s nějakym Rejem nebo co.... Phoenix hraje dobře ale víc ne a při scénách s alkoholem a drogama mě nepřesvědčil, že ví co je to "dělat destroy" ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dobrých životopisných filmů o muzikantech je mraky, ale málokterý je takhle skvělý. Většinou se totiž zaměřují zevrubný popis, všeho zajímavého, co danou osobnost potkalo. To je možná objektivní přístup, ale nikdy se tím nedocílí výraznějšího efektu. Málokdy se podaří sepnout film do konzistetního dějového rámce, který by byl logicky zakončen. Walk the Line ale popisuje jenom jednu etapu života J.C., která je navíc zakončena silnou událostí. Tím si film nechává to nejlepší až nakonec a funguje to, třeba i jako romatnický film. Povedlo se to tak dobře, že vše co se ve filmu odehraje má zpětně z hlediska závěru smysl. Není zde nic navíc. Joaquin Phoenix zaslouží uznání za to, jak ztvárnil někoho komu není ani trochu podobný. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hello, I'm Johnny Cash! Perfektní životopisný film o jedné z největších hudebních ikon 20. století. Walk the line není jen ukázkou Cashova života a jeho úžasných písní, ale také hereckým koncertem Joaquina Phoenixe, jehož výkon je více než obdivuhodný. Reese Witherspoon hraje June Carter také neskutečným způsobem. Snímek, resp. příběh tohoto výjimečného zpěváka, je také skvostnou ukázkou toho, co udělá sláva, alkohol a drogy. Nikdy však není pozdě na nový začátek... Nemohu hodnotit jinak, než plným počtem hvězdiček, jelikož hudbu Johnnyho Cashe mám v oblibě. Jeho temný výraz, hluboký hlas, ležérní angličtina a v neposlední řadě ocenění, všechny excesy související s jeho kariérou jej činí opravdou legendou, kterou byl již za svého života. Walk the line tedy ohodnotím jako film dokonalý po všech stránkách. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Z "Walk the line" mám silný zimomriavkový zážitok. Veľmi slušne natočený životopisný skvost... Čím to je, že drvivej väčšine "csfdkomentaristov" (rovnako aj mne) sa po vzhliadnutí filmu začnú páčit piesne Johnyho Casha aj keď pred tým neudávajú svoju orientáciu ku cuontry???? Cash ma svoju charizmu, tak ako celý tento film a tak ako Joaquin Phoenix, ktorý bol ako Johny Cash "uveriteľný". Podľa môjho názoru sa so svojou rolou popasoval bravúrne...výraz tváre a práca s mimickými svalmi..waaaaaaaw..niečo také sa len tak nevidí. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Johnnyho Cashe jsem měl rád odjakživa, ale tenhle film mě moc nevzal. Nemám rád Witherspůnku, která tady hrála mimořádně odporně, Phoenix to taky pojal jen jako cvičení v čumění a střelby z kytary, prostě o osobnosti JC celkem nic, ale okoukaných gest a frází fůra. Trochu škoda ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu veľkú nevýhodu, bol pred ním Ray (2004), ..snímok, ktorý sa zaoberá takmer rovnakou tematikou a povedal by som že je omnoho lepší ako Walk the line - (slepý bluesman je lepší ako countryman zo západu). Navyše sa mi na Rayovi viac páčil štýl rozprávania, tu to bolo veľmi po skokoch, z ničoho nič príliš ostré zmeny. Herci síce ťahali, Joaquin Phoenix bol fajn, nemám jedinú výčitku a Reese Witherspoon bola ako vždy krásna a oscara si zaslúžila, ale v životopisnom filme ide hlavne o to rozprávanie a scenár a pútavosť.. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl že hudební biopic o legendárním Janu Penízovi bude tak nezajímavej, nudnej, nesnesitelně sentimentální, kýčovitej a konvenční. Fakt dost obyč záležitost která je overrated jaxviňa. No a Reesse Witherspoon mi nepřijde zas až tak oscarová.... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný filmový (i hudební) zážitek. Rozhodně mohu doporučit a jsem si jistá, že to zaujme i toho, kdo do téhle chvíle neměl ani tušení, že existuje něco jako country. ()

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama