Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (836)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc dlouho čekala, hodně jsem se namlsala různými životopisy nebo jinými filmy z prostředí country a počátků rock and rollu. Takže už nevnímám Walk the Line jakkoli nadprůměrně. Spíš mi vadí, že si z životopisu Johnnyho Cashe tvůrci vybrali jen tu romanci s druhou manželkou June. Na oscarové herecké výkony Joaquina Phoenixe a Reese Witherspoon to sice stačilo, ale o šíři fenoménu to neřeklo skoro nic. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Johnny Cash (26.2.1932 - 12.9.2003) - Muž v čiernom - je pre mňa veľká autorita. Nie len ako spevák a hudobník, ale aj ako človek. Chlapík, ktorý si toho v živote hodne preskákal. Tragická smrť jeho brata, chladný vzťah s vlastným otcom, alkohol, drogy, rozpad manželstva, problémy so zákonom, dlhoročná osudová láska ku svojej kolegyni June Carter... Nemal to ľahké. Snímok režiséra Jamesa Mangolda je dôstojnou filmovou poctou tomuto americkému búrlivákovi. To ako ho zahral Joaquin Phoenix je úžastné. Taktiež mi vyrazila dych Reese Witherspoon v úlohe June Carterovej. Výborná životopisná dráma. ***** ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Zajímavý životopisný snímek o country legendě Johnny Cashovi, jeho nesmělých začátcích, životu na drogách, o jeho láskách, výhrách i pádech. Natočeno až překvapivě dobře a barvitě, ačkoliv nijak novátorsky. Děj začíná i končí slavným koncertem ve Folsomské věznici. Trailer: http://www.csfd.cz/film/116755-walk-the-line/videa/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

“Cashův Phoenix” paráda, jen přál bych si víc šmrnc a dokázal si představit i zábavnější (...), obsáhlejší pojetí života tady té legendy, než pouze po rok 68. Plus přišlo mi, že ten film si vás hlavní postavu nepřiměje oblíbit, narozdíl od tvorby a jeho knižních biografií. To je škoda. Doufám tedy v další high profile počin. (x) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +velice potěší Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon, příjemně hrají i zpívají, hudba určitě neurazí, příběh je poutavý, děj je zajímavý, na konci dojemný -původní očekávání nebyla tak vysoká, ze začátku chvilku trvá než tomu přijdete na chuť, osobnost zpěváka Johnyho Cashe a jeho život mi není tak známí/// No jsem překvapen a potěšen co se z filmu nakonec vyklubalo. Tím že jsem o filmu ani o hlavní postavě moc nevěděl, jsem byl hodně nejistý tímto filmem a moc jsem mu nevěřil. Jsem však mile překvapen, protože ve filmu je vše co si divák žádá (složitý vztah otce a syna, dramatická ztráta bratra, problémy se sebou samým a náhlým úspěchem a bohatstvím, slávou a taky je tu romantika, vztahy, písničky, zpěv...) Tohle je prostě jasný příklad toho, jak má správný životopisný hudební film vypadat. A teď mě omluvte, jdu si dát karaoke a zaspívat si Johnyho písničku :-)/// Celkem 80%/// ()

Galerie (67)

Zajímavosti (39)

  • Reese Witherspoon (June Carter) si shodou okolností zahrála jiného člena Carterovy rodiny již dříve - na školním představení ve čtvrtém ročníku, kde ztvárnila Maybelle Carter, matku June. (zajda404)
  • Když se Johnny Cash (Joaquin Phoenix) probudí v autobusu na turné těsně po vystoupení ve Folsomské věznici, projde kolem kytaristy Luthera Perkinse (Dan John Miller), který je v bezvědomí se zapálenou cigaretou v ústech, a cigaretu uhasí. Perkins zemřel několik měsíců poté. Usnul ve svém domě v Tennessee se zapálenou cigaretou v ústech a zemřel na následky zranění, která utrpěl při následném požáru. (Luxocculta)
  • Názov filmu Walk the Line v slangovej angličtine znamená: 1. Udržiavať krehkú rovnováhu medzi jedným a druhým extrémom, t. j. medzi dobrom a zlom, zdravým rozumom a šialenstvom, slušnosťou a dekadenciou atď. 2. Správať sa; dodržiavať zákon a/alebo morálne normy; kráčať po priamej ceste slušnosti dodržiavaním pravidiel; "kráčať po priamej a úzkej ceste". (YoZo8)

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama