Reklama

Reklama

Ivanna

Trailer

Obsahy(1)

Ambar (Caitlin Halderman) a její rodina byli terorizováni, když slavili státní svátek Lebaran v oblasti Bandungu v Indonésii. Ambar, krásná mladá žena, která má omezený zrak, je schopna vidět věci, které ostatní lidé nevidí. (JasonCZ)

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn krvavá duchárinka o rodine, ktorú trýzni duch mladej ženy uväznený v bezhlavej soche. Ženská totiž bola v minulosti popravená a túži po pomste, takže keď na ňu rodinka narazí v opustenej zamknutej pivnici, duch ožije a začne likvidácia jej členov. Zastaviť ju môže hlavná hrdinka, takmer slepá holčina, ktorá má schopnosť vidieť do minulosti. Vraždí sa tu zaujímavým spôsobom, socha totiž každému úbožiakovi odtrhne hlavu. Režisér už má za sebou pár slušných snímkov, takže opäť sa dočkáme solídneho remesla, sem tam nejakej ľakačky a podareného gore. Nie je to však jeho najlepší film (Rumah Dara či Ratu Ilmu Hitam sa mi páčili o niečo viac). Tvorcovia mohli občas pritvrdiť, obetovať ešte viac ľudí, zrýchliť tempo najmä počas prvej polovice filmu, nepoteší ani hlúpe a iritujúce správanie niektorých postáv. V hororovom suchu za posledné týždne som však rád aj za to málo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Standardní indonéská duchařina, která nemá nic, čím by vybočila z řady podobných zaměnitelných snímků. Plus teda je docela průser, že ten bezhlavý přízrak působí notně směšně. Zhlédnout lze, ale pokud jste pár exotických duchařin z tohoto koutu světa viděli, splyne vám to s ostatním nejpozději do týdne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nová Slasher/duchařina od Kimo Stamboela. Stamboel bohužel není tak dobrý jako Joko Anwar či jeho bývalý kolega Timo Tjahjanto, oba dva mají lepší režisérské schopnosti, na druhou stranu Stamboel je rozhodně snaživý a občas dokáže překvapit ( Queen of Black Magic je dokonce výborná) a Ivanna mi bohužel příjde jako lepší průměr. Film se odehrává v malém domě s větší rodinou, kde dívka Ambar má schopnost vidět vize a uvidí jak holandská dívka Ivanna je týrána japonskými vojáky, což vedlo k dekapitaci její hlavy. Ve sklepě naleznou bezhlavou sochu a brzy všem půjde o život, jelikož Ivanna má chuť se mstít a chce zpátky svou hlavu. Námět je docela zajímavý i originální, ale hodinu se tam bohužel nic moc zajímavého neděje a chvílemi se Ivanna dost táhne, rozhodně víc než je zdrávo. Zajímavá začne být až finální půl hodinka, která se promění v krvavý slasher, ale tam zamrzí, že Ivanna využívá jen jeden způsob exekuce ( vyrve svým obětem hlavu) vypadá to sice dobře, ale když to vidíme 4x po sobě, tak to zkrátka už nebaví ani nešokuje. Atmosféra mi tu nepřišla příliš děsivá a lekačky jsem tu taky nepohledal, v tomhle Stamboel za kolegy strádá a vizuálně mi to taky přišlo jen průměrné. Je to koukatelné a koncept má něco do sebe, bohužel z toho Stamboel nedokázal dostatečně vytřískat potenciál. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, asi aj trochu sklamanie. Nijak extra nebavilo, nevystrašilo, dokonca ani nebolo tak krvavé, ako sa vyslovene žiadalo. “Ratu Ilmu Hitan” či “Rumah Dara” sú oproti tomuto pokusu Stamboela snímky na hororove Oscary. Pokiaľ je niekto fanúšik režiséra, ktorý v minulosti nie raz ohúril hororových nadšencov, ten to možno docení. Kto očakával poriadnu dávku gore či strachu, bude mrzutý. Veru, čakal som viac, ako len Indonézsku "klasiku" bez pridanej hodnoty. Medzi 2-tri a raz a dosť. A uvidíme ako dopadne očakávanejší "Sewu Dino". ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Príbeh je klasický pre priemernú ducharinku - o tom nemusíme polemizovať. Ale faktom je aj to, že v hororoch dnešnej doby moc pretlak živých vraždiacich sôch veru nie je, tak okrem tých (vzhľadom k stopáži žalostne málo) vrážd a dostatočne sympatických hercov, ocením tento pokus aj slabou treťou hviezdou. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

No,Kimo už za sebou niečo má a ani tentokrát ma nesklamal.Indonézia si dlho udržiava silný štandard,aj keď Ivanna tie najvyššie parametre nedosahuje stále je to nad priemerom.Vyborná atmosféra, dosť nepríjemná v kombinácii s creepy hudbou,len chudátko baba, čo došla o hlavu a teraz straší každého kdo sa nasťahuje do domu,kde k tejto udalosti došlo mohla byť strašidelnejšia.Fanúšika žánru určite poteší.Ale dobre.3-4* ()

Reklama

Reklama